Mijn top 10 beautyproducten

Net als iedereen vind ik het fijn om er verzorgd uit te zien en er niet als een typische ‘moeke’ bij te lopen, maar dat gaat uiteraard niet vanzelf. Duur of budget: er zijn een aantal beautyproducten waar ik bijna niet zonder kan en die ik graag met jullie wil delen!

foto 1* 1 ProVoke Touch of Silver shampoo en/of conditioner

Heb jij net als ik blond haar? Zowel de shampoo als conditioner kocht ik ooit op de bonnefooi bij Kruidvat en sindsdien blijf ik deze twee gebruiken. Blond haar krijgt snel een gelige gloed, zo ook mijn haar. Dit zilver-duo neutraliseert de gele zweem en verfrist daarmee m’n blonde teint. En dan die géur! Niet te omschrijven. Alleen dáárom al blijf ik dit tweetal gebruiken.

* 2 Kiehl’s Creme D’Elegance Repairateur

Deze natuurlijk geurende crème boordevol verzorgende ingrediënten is duur. Maar oh, wat is -ie fijn en daarom vind ik dat het best wat mag kosten. Ik smeer deze romige crème steevast alleen in de winter (ook beter voor m’n portemonnee), wanneer mijn huid extreem droog is. Zodra ik onder de douche vandaan kom en ik dit goedje aanbreng, verdwijnt onmiddellijk het trekkerige gevoel.

foto 2* 3 The Body Shop Shea Body Butter

Deze volle bodycrème met een hoog percentage aan plantaardige vetten voelt en smeert (ook) als boter, heeft een heerlijk zachte geur en vind ik een echte verwennerij voor mijn droge huid. Vooral geschikt voor plekjes die wel wat extra’s kunnen gebruiken, zoals ellebogen en knieën. Je komt deze bodybutters vaker tegen, van goedkope(re) merken, maar dan zitten er doorgaans aardoliën in (zoals paraffine/minerale olie); vetten die feitelijk niets doen voor de huid en alleen maar een vettig laagje geven.

* 4 Max Factor Ageless Elixer 2 in 1 Foundation Serum

Deze ‘lichtgewicht’ foundation geeft dekking, maar blijft er natuurlijk uitzien. De meeste foundations vind ik al gauw ‘droog/zwaar’ en ‘poederig’, maar deze gemakkelijk uitsmeerbare foundation is perfect voor mijn dunne, ietwat doorschijnende huid die snel droog en trekkerig is. Ook niet onbelangrijk: het beschermt mijn huid tegen rimpelveroorzaker nummer één (= uv-straling), dankzij SPF 15.

foto 3* 5 Garnier Ambre Solaire Bronze Minute

Deze gel-achtige, bronskleurige substantie met zeer subtiele glittertjes geeft mijn witte melkflessen een (tijdelijk!) extra waasje kleur in de zomer, die je er ’s avonds gewoon weer afwast. Het spul geeft niet af, het is niet oranje, smeert soepel uit en trekt goed in. Ik vind het een uitvinding! Wel daarna goed je handen wassen…

* 6 Hema blushers

Ik ben dol op de blushers van de Hema en heb dan ook verschillende kleuren; de perzikkleurige blush geeft mijn huid een mooie, warme en zachtglanzende teint, de roze matcht perfect bij koele tinten make-up. Of kleding. Roze verfrist bovendien een doffe, grauwe huid.

foto 4*7 Dove Summer Glow

Deze zelfbruinende lotion (ik gebruik die voor de normale tot donkere huid) bouwt een subtiel tintje op en smeer ik om de dag, nadat ik mijn huid een scrubbeurt heb gegeven. Het stinkt niet zoals de meeste zelfbruiners, is niet te vet en smeert gemakkelijk uit. Ik heb geen last van vlekken, maar ik smeer het dan ook goed uit; héél belangrijk bij zelfbruinende lotions.

* 8 Jil Sander Sun

Gewoon een heerlijk, tijdloos en niet te zwaar luchtje dat ik altijd in huis heb. Als ik dit zwoele parfum draag krijg ik geregeld te horen dat ik zo lekker ruik.

foto 5* 9 Nivea Q10 dagcrème

Ik gebruik verschillende dag- en nachtcrèmes omdat m’n huid niet altijd hetzelfde aanvoelt. Maar dit is toch wel één van mijn favorieten. Deze luchtige maar romige dagcrème met SPF 15 smeert en voelt een beetje als een lightboter, maar trekt toch lekker in, zonder dat je daarna het gevoel hebt dat je nog eens moet smeren. Ruikt daarnaast heel zacht en natuurlijk.

* 10 Kruidvat Kokos crèmespoeling

Conditioners vind ik vaak wat aan de dikke kant die mijn dikke, krullende, ietwat droge/pluizige haren verzwaren en dat is niet de bedoeling. Deze goedkope, maar prettige crèmespoeling met zomerse kokosgeur maakt mijn haar na het wassen meteen gladder en daarmee gemakkelijk te borstelen. Mocht je niet van kokos houden, dan heeft Kruidvat ook crèmespoelingen met andere geuren!

Geschreven door Yvonne van der Wal voor Mommyonline.nl

10 reacties

 1. zegt:

  love die HEMA limited edition blushes 😀

 2. zegt:

  Wat een mooie top tien 🙂

 3. Leuk om te lezen!
  De body butters van The Body Shop zijn echt waanzinnig 🙂

 4. zegt:

  Die hema blush ziet er heel mooi uit! 😀

 5. zegt:

  De TBS shea butter is inderdaad ontzettend fijn 🙂

 6. zegt:

  mooie top10 de Kokos crèmespoeling klinkt heel lekker

 7. zegt:

  The Body Shop producten zijn altijd goed. 😀

 8. zegt:

  Ohh ik kan me in veel dingen vinden, fijne producten! die tinted gel van Garnier moet ik ook nog ergens hebben staan

 9. zegt:

  Dat geurtje van Jil Sander is ook een grote favoriet van mij!

 10. zegt:

  Dove is zulk een fijn merk. Ik blijf ze favoriet vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *