Mijn nieuwe gouden aanwinst

Mijn nieuwe gouden aanwinst

Ik zou mezelf niet omschrijven als een sieraden-gek. Maar zoals iedere vrouw bezit ook ik diverse mooie sieraden. Gouden ringen en kettingen heb ik, maar in mijn collectie was geen armband te vinden. Nu ik erover nadenk: Een specifieke reden hiervoor is er eigenlijk niet. Ik zou zeggen dat ik voorheen wellicht weinig interesse in dit sieraad-soort had. Maar hier is verandering in gekomen. Mijn Ted Baker Sakarah Solitaire bow fine cuff armband heeft ervoor gezorgd dat mijn liefde voor dit sieraad soort is gaan groeien. Het is door haar eenvoudige maar verfijnde ontwerp dat ik dol ben op mijn Ted Baker armband. Ik was onlangs zeker niet op zoek naar een nieuwe sieraad, maar desondanks kwam ik een leuke exemplaar tegen. Mijn nieuwe gouden aanwinst is een armband. Eentje waar ik veel liefde voor heb. Ga er gezellig voor zitten en take a closer look..

Al vele jaren is mijn ring met de ‘twee handen dat een hart met kroon vasthouden’ groot favoriet. Het is een ring die ik het liefst altijd om mijn ringvinger zou willen dragen. Maar helaas is het anno nu ietswat aan de strakke kant waardoor ik na een tijdje dragen het af moet doen. De ring kocht ik in mijn tienerjaren, destijds paste het prima. Jarenlang heb ik de ring gedragen zonder geweten te hebben waar het symbool voor staat of hoe het genoemd wordt. Eveneens als waar het vandaan komt. Ik heb mij inmiddels erover ingelezen en ben achter zowel de ware betekenis als de afkomst van dit symbool gekomen. Dit symbool wordt de Claddagh genoemd en het is een traditioneel Iers liefdesteken. Het hart staat voor liefde, de handen voor vriendschap en de kroon voor loyaliteit. Een prachtig betekenis, als je het mij vraagt.

Zoals ik hierboven al aangeef, ik was er helemaal niet naar op zoek maar vond het wel. Toen ik op zoek naar een nieuwe sieraad ging, had ik een ketting in gedachte. Of misschien wel een ring. Maar zeker geen armband. Toen mij de armband als aanbeveling getoond werd, was ik benieuwd. En na een muisklik was mijn enthousiasme gewekt.  De armband viel bij mij in de smaak maar haar prijskaartje van €399,99 zorgde bij mij voor twijfels. En wat doe je dan wanneer je over een aankoop twijfel? Ja, precies…de tijd ervoor nemen en over na denken. En dat is precies wat ik deed. Hoelang ik van plan was om na te denken weet ik niet maar na enkele dagen ontving ik een mailtje met het volgende: 50% korting op alle 9 Karaat sieraden. Een muisklik later bevond ik me op de site. De ring was niet meer voor €399,99 geprijsd maar € 200,00. En je raad het al… ik bestelde de ring.

Dit is het dan, mijn nieuwe gouden aanwinst. Een armband met de Claddagh symbool. Een mooi exemplaar om in combinatie met mijn ring te kunnen dragen. Leuk! De armband is mooi subtiel en helemaal naar mijn smaak. Het beste ding is van 9 karaat goud en past perfect om mijn pols. Ik ben er heel blij mee en is het een prachtig symbool. Een cadeau van mezelf dat mij eraan herinner dat iedere moeilijke periode je de kans geeft om te groeien. 

Ben jij bekend met de Claddagh symbool sieraden? Wat vind jij van dit symbool en zijn betekenis?

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

2 reacties

  1. Jalissa zegt:

    Wat een leuke armband met een mooie symbool

  2. zegt:

    Wat een prachtig en symbolische armband. Veel draag plezier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *