Mijn favoriete nagelproducten + tips

Ooit had ik afgekloven nagels. Ik beet nagels vanaf mijn 6e tot en met mijn 18e, had daarna een jaar lang mooie, lange nagels maar beet ze weer vanaf mijn 19e tot ik 24 werd. En ik die lelijke stompjes meer dan zat was. Sindsdien heb ik weer lange nagels, heb ik een aardige collectie nagellakken verzameld en vertroetel ik ze geregeld. Voor mij nooit meer kloofjes!

Er is alleen één ding dat ik niet kan laten en dat is het pulken aan mijn nagelriemen. Vooral als ze erg droog zijn door het veelvuldig gebruik van nagellakremover; dan is er meestal geen land met ze te bezeilen en zien mijn nagels en nagelriemen eruit alsof ze zijn bewerkt met staalsponsjes en zoutzuur. Gevolg: zwakke, kurkdroge nagels die bij wijze van spreken al afbreken als ik er tegenaan blaas, en waar het bovenste laagje van afbladdert. Dan laat ik ze bewust een paar dagen met rust en verwen ik ze met verzorgingsproducten.

Er is een aantal producten dat ik ontdekt heb, producten die mijn nagels echt een hydratatieboost geven. Nagelverharders vermijd ik juist als mijn nagels in deze staat zijn, want verharders maken het nog erger omdat ze uitdrogend werken. Ik heb een paar van mijn lievelingsproducten op een rij gezet!

Trind Cuticle Balsam en Trind Nail Balsam (deze set kostte € 14,99, want één gratis)nagelproducten 1Ik gebruik geregeld nagelolie (Kruidvat, Essie Apricot en O.P.I), maar het nadeel daarvan vind ik dat het zo vet is. Niet handig als je daarna je nagels wilt lakken, want nagellak blijft immers niet goed zitten op een vettig nagelbed. En alles wat je daarna aanraakt wordt vies. Deze heerlijk ruikende en gelachtige balsems zijn vetvrij; je kunt na gebruik direct aan de slag met nagellak. Gewoon op je nagels aanbrengen (de blauwe), een paar minuten laten intrekken en de rest gewoon in je nagels en nagelriemen masseren. Datzelfde doe je met de roze balsem, specifiek voor je nagelriemen. Je voelt en ziet je nagels opknappen! Gebruik dit twee weken elk dag en je zult het verschil merken. Trind Nail Balsem wordt niet voor niets aangeraden na het gebruik van acryl- en gelnagels. Een goedkoper alternatief is de Hema Repair and grow balsem – werkt en voedt nagenoeg hetzelfde.

Hema milde nagellakremover € 1,50nagelproducten 2Helaas, bij het gebruik van de meeste nagellakremovers, ook die acetonvrije formules, slaan mijn nagels en nagelriemen meteen wit uit. Deze remover is speciaal geschikt voor broze nagels. Je moet iets meer wrijven, maar bij deze nagellakremover heb ik geen last van wit uitslaande vingertoppen.

Essence Moisturizing Cuticle cream € 1,99nagelproducten 3nagelproducten 4Deze nagelcrème ruikt verrukkelijk fruitig (een beetje perzikachtig), zit boordevol verzorgende ingrediënten en trekt razendsnel in, zodat je geen vettige vingers hebt maar wel boterzachte nagelriemen. Goed én goedkoop!

1370784-b701b09a52ce789a908f8259927ac732Tips op een rijtje:

 • Draag handschoenen wanneer je gaat afwassen of schoonmaken. Als er iets je nagels ruïneert dan is dat je handen onderdompelen in warm water met agressieve schoonmaakmiddelen.
 • Laat je nagels af en toe even een paar dagen nagellakvrij en vertroetel ze extra met nagelolie of bovenstaande aanraders.
 • Als je nagels droog zijn, stop dan even met nagelverharders. Ze drogen je nagels alleen maar meer uit!
 • Niets nieuws, maar ik zet ‘m er toch bij: vijl je nagels in één richting en het liefst met een glazen vijl. Niet zigzaggen, want dan splijten ze en breken ze sneller af.
 • Is er zonder aanleiding een nagel afgebroken? Kortwiek ze dan meteen allemaal, want meestal volgt er dan nog één. En weer één. Wanneer ze één voor één afbreken zijn ze doorgaans allemaal wat zwakker, want ook ouder. Zo blijf je aan de gang, en bovendien: handen met ongelijke nagels vind ik persoonlijk geen gezicht. Liever iets korte maar gelijke nagels, dan een paar lange en korte door elkaar. Met een paar weken heb je dan weer lange en nieuwe nagels.
 • Let op je voeding! Kwetsbare nagels kunnen duiden op vitaminegebrek. Nagelvitamines zoals B2, B3, B5 en B8 zitten in kleine hoeveelheden in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals brood, zuivel, vlees, groente en fruit. Calcium maakt je nagels ook sterker en zit bijvoorbeeld in melk en zuivelproducten.
 • Een geribbeld nagelblad kun je weer voorzichtig egaal buffen en glad maken met een polijstvijl. Maar buf ze niet te vaak, want zo worden je nagels dunner. Eén keer per maand is voldoende. Het glansgedeelte kun je echter zo vaak gebruiken als je wilt.
 • Mooie nagels beginnen bij verzorgde nagelriemen. Verwen ze geregeld met oliën en/of nagelcrèmes en duw ze zachtjes terug met een bokkenpootje.
 • Hoe harder je nagels zijn, hoe langer je nagellak blijft zitten. Een flexibel nagelbed laat je nagellak immers sneller ‘barsten’. Een kuurtje met een nagelverharder (Herôme of Trind) kan een oplossing zijn voor zwakke nagels, maar houd er dus rekening mee dat ze enigszins uitdrogend werken.
 • Met een goede en sneldrogende topcoat heb je niet alleen veel langer plezier van je gelakte nagels, maar kun je ook weer snel aan de slag. Aanraders zijn: Insta Dri van Sally Hansen, Better than gelnails topcoat van Essence, Good to Go van Essie, INM out the door, Orly in a snap en Seche Vite. De Insta Dri is mijn absolute nummer 1!
 • Gebruik altijd een basecoat voor je je nagels van een kleurtje voorziet. Dit voorkomt verkleuring van het nagelbed. Er zijn veel soorten basecoats. Hydraterende, maar ook verhardende en basecoats die je nagelbed egaliseren. Kijk wat jouw nagels nodig hebben. Vaak is het een kwestie van uitproberen. En volg diverse blogs met allerhande tips!

16 reacties

 1. zegt:

  De Trind producten gebruik ik zelf ook en hier ben ik zeker tevreden over.
  Ik draag zelf echt nooit handschoenen bij het schoonmaken, verklaard ook gelijk waarom mijn nagels zo ongezond zijn. Hier moet dus gelijk verandering in komen.

 2. zegt:

  Hele mooie producten! Ze lijken me erg fijn! Heel leuk om te lezen.

 3. zegt:

  Goede tips en vooral de Trind producten vind ik zelf ook erg fijn! Merk dat die echt een groot verschil kunnen maken 🙂

 4. zegt:

  Mooie producten gebruik je. Trind is echt een goed merk. Ik heb hier zelf een keer wat verzorgende producten van gehad voor de nagelriemen en nagelversterking. hele fijne & handige tips geef je nog aan het einde!

 5. zegt:

  Fijne tips! De producten die je gebruikt lijken mij ook erg fijn. Vitamines zijn inderdaad erg belangrijk!

 6. zegt:

  Hele fijne tips! De nagellakremover van de HEMA wil ik nu zeker wel eens naar kijken. Ik gebruik die van de Kruidvat zonder aceton, maar daarvan slaan mijn nagels helemaal wit uit. De nagelcrème van Essence heb ik gisteren voor het eerst geprobeerd en vond hem erg fijn.

 7. zegt:

  de cuticle cream van essence lijtk me erg fijn xx

 8. zegt:

  Thanks voor je tips! Trind is zo’n fijn merk 🙂 Ik heb er ook een aantal producten van, maar gebruik het eigenlijk te weinig.

 9. zegt:

  Fijne tips!

 10. zegt:

  Nog een tip: de Ultra Nail Repair van Essence. Geweldig voor droge en broze nagels en zónder formaldehyde (het spul dat je nagels hard maakt, maar ook uitdroogt). Mijn nagels voelen meteen steviger aan.

 11. Ik wil ook nog die Trind producten, lijken me echt super! Trouwens zeer fijne tips :)!

 12. zegt:

  Die creme van Essence lijkt me trouwens erg fijn, die wil ik zeker een keer proberen, ik mag namelijk wel meer met mijn nagels gaan doen haha

 13. zegt:

  De producten van Trind zijn echt top! Ik gebruik de Nail Repair graag.

 14. zegt:

  Ik wil ook nog steeds de Trind Nail Balsem maar de prijs houdt mij tegen

 15. zegt:

  Ik vind de producten van Trind ook echt heel fijn!

 16. zegt:

  Die crème van Essence lijkt me erg leuk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *