Mijn ervaring met webshop Shein + Shoplog

Voor alles is er een eerste keer en zo ook het shoppen bij de inmiddels bekende webshop Shein. Voor wie Shein nog niet kent en dus ook de vele reclame beelden op zowel Facebook als Instagram nog niet is tegengekomen: het is een Chinese webshop met een gi-gan-tisch assortiment waar je voor leuke bedrag kleding, accessoires en nog veel meer kunt shoppen. Inmiddels heb ook ik vaker een bestelling op deze webshop geplaatst. Vandaag deel ik mijn ervaring met jullie en laat ik ook mijn eerst aankoop zien. Lees je weer gezellig mee?

Tijdenlang wist ik, ondanks aantrekkelijk geprijsde items, het shoppen op deze webshop te weerstaan. Totdat tienerdochter Shein eenmaal ontdekt had en ik er helaas niet meer omheen kon. Binnen no time vulde zij haar digitale winkelmandje en maakte ze er vervolgens een dagtaak van om mij zover te krijgen voor haar een bestelling te plaatsen. Het is haar prima gelukt. En dat niet slechts 1x maar meerdere maal. En naast bestellingen voor tienerdochter heb ik ook voor mezelf een tweetal bestelling geplaatst. De levering van mijn derde bestelling wacht ik af. Ja.. ook ik heb me laten verleiden.

Waar je op moet letten bij het shoppen bij Shein

In het algemeen zijn zowel dochterlief als ikzelf over de geleverde kledingstukken tevreden. De eerste keer (bestelling voor tienerdochter) was het echter wat minder omdat ik dus niet zo goed wist waar ik op moest letten. Er zaten derhalve items bij waar we niet echt blij mee waren. Inmiddels weet ik dat het belangrijk is om bij kledingstukken de klanten reviews door te nemen. Hieruit kun je onder ander achterhalen of een item goede kwaliteit heeft en hoe de fitting is: of het normaal, groot of klein valt. De reviews inclusief foto’s geven je een veel betere beeld van een kledingstuk. Mijn advies is zeker dus: neem de klanten reviews door!

Verder vind ik het persoonlijk ook wel handig dat er bij bijna iedere kledingstuk staat aangegeven welke maat het model draagt. Dit vind je rechtsonder bij `Grootte En Pasvorm´. Op deze manier kan ik een betere beeld krijgen van hoe de kledingstuk staat maar ook vergelijking maken en een betere maat kiezen. Als ik een bovenkleding bijvoorbeeld niet strak aan mijn lichaam wil hebben, ga ik voor een maatje groter. Dus in plaats van een maat M kies ik voor maat L en soms zelfs XL. Dit hangt dus af van hoe de kledingstuk valt.

De eerste keer bij Shein bestellen kan knap lastig zijn. Je weet immers nog niet voor welke maat je moet gaan. Bij een volgende bestelling weet je dit vaak wel weer. En kun je een betere inschatting maken. Zo weet ik inmiddels dat ik, in de meeste gevallen, maat M voor rokken moet kiezen en voor bovenkleding meestal voor maat L. Met jurken is dit helaas wat lastiger, soms zit een maatje M prima en soms valt het klein. Het ligt vaak ook aan het materiaal, of deze stretch (oftewel rekbaar) heeft of niet.

Wat bij mij vooral in de smaak valt zijn de rokken. De modellen die ik thuis heb zijn van prima kwaliteit, passen goed en ze zitten daarnaast heel fijn. Het is dan ook niet gek dat ik in een korte periode tijd maar liefst 6 knie lengte rokken van deze webshop besteld heb en er nog 5 onderweg zijn.

Bij Shein is het zo dat je helaas niet blindelings alles dat je leuk vindt kan bestellen. Je doet er verstandig aan om de klanten reviews door te nemen om te lezen wat anderen erover schrijven. Dit betekent helaas ook dat je kledingstukken tegen zult komen met een negatieve review, dan doe je er goed aan deze te laten. Vooral bij truien moet je naar mijn mening goed op letten. Tot nu toe hebben we alle bestelde kledingstukken gehouden, ervaring met retourneren heb ik dus nog niet. En wat betreft hun verzendtijd, hier ben ik ook wel tevreden over. Wanneer je je bedenkt dat de items uit China komen, is iets meer dan een week goed te doen.

En tenslotte laat ik nog graag mijn allereerste aankoop aan jullie zien, afbeeldingen zijn van Shein. Ik was vooral gericht op het vinden van leuke en goed zittende knie lengte rokken. En ik moet zeggen: het is goed gelukt. Ik ben echt heel blij met de rokken en ze hebben stuk voor stuk een goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Heb jij wel eens iets besteld bij SHEIN?

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Ik heb er nog nooit wat besteld. Ik wil kleding eerst altijd zien en voelen

    1. Zo was ik eerst ook, kleding in het echt zien, voelen en passen, maar ik heb me door het grote aanbod en budget prijzen laten overhalen. En spijt heb ik gelukkig niet 🙂

  2. Ik heb toevallig mijn mandje vol liggen maar nog nooit wat besteld. Ik vroeg me af hoe het werkt als je boven de 22 euro besteld. Dan loop je toch kans op extra invoerrechten toch?

    1. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe nooit voor invoer betaald heb. Heb inmiddels al een aantal keer boven 50 euro besteld en nooit hoeven betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *