Mijn ervaring met United Wardrobe

United Wardrobe kennen jullie allemaal denk ik vast wel en misschien heb je zelfs al eens daar geshopt. Maar voor wie deze fashion marktplaats nog onbekend is: United Wardrobe wordt omschreven als een sociale modemarktplaats waar je veilig en gemakkelijk tweedehands (merk) kleding, schoenen en accessoires kunt kopen en verkopen. Voor velen is deze website inmiddels een favoriete plek om tweedehands kleding te kopen én verkopen. Zelf heb ik afgelopen week voor de tweede keer via deze fashion marktplaats een aankoop gedaan. Mijn ervaring deel ik graag met jullie.

Het was einde vorige jaar dat ik voor het eerst via United Wardrobe een aankoop deed. Zoals velen van jullie inmiddels wel van mij weten, ben ik groot fan van de tassen met strikje van Ted Baker. Tijdens een van mijn vele zoektocht online kwam ik een oude model tegen welk ik nog niet had. Het was de Ted Baker Doriis in de kleur marine blauw en ik was er verliefd op geworden. Omdat ik toen nog geen ervaring met United Wardrobe had, twijfelde ik. Maar de tas laten gaan wilde ik ook niet. Ik ging over tot aankoop.

Mijn ervaring met United Wardrobe

Wat mij gelijk op viel is dat advertenties op deze site geen tot zeer weinig informatie bevatten. Wil je (meer) informatie over een aangeboden item, dan kun je via de aangesloten chatruimte contact met de verkoper opnemen. In de meeste gevallen reageert een koper vrij snel maar helaas zijn er ook verkopers waarbij je best wel lang op antwoord moet wachten. Let wel op dat deze chat openbaar is en voor iedereen te lezen is. Ook kun je hier eventueel een bod uitbrengen.

Het bestelproces verloopt gemakkelijk. Voordat je op United Wardrobe kunt shoppen zal je eerst een account moeten aanmaken. Wanneer je dit gedaan hebt kun je binnen no time via Ideal een aankoop afrekenen. Doe je via United Wardrobe een aankoop, betaal je bij het afrekenen administratiekosten. Beide keren dat ik een bestelling gedaan heb was dit 1,99 euro. Deze extra kosten betaal je aan het bedrijf zodat jij er zeker van kunt zijn dat jouw aankoopjes daadwerkelijk bij je aankomen. En uiteraard dat de items in goede staat zijn. Jij moet dan ook na verzending bevestigen dat je de bestelling hebt ontvangen. Ook kun je aangeven of je het item wilt houden of retourneren. Hiervoor heb je 3 dagen, na ontvangst van je pakket. Wanneer je aangeeft dat je tevreden bent zal het aankoopbedrag aan de verkoper worden uitbetaald.

Hoe lang je op je aankoop moet wachten hangt af van de verkoper. Als deze snel verzend, zul je jouw aankoop snel in huis hebben. De eerste keer dat ik via United Wardrobe een bestelling plaatste heb ik lang op mijn aankoop moeten wachten. Toen ik na een weekje niets van de verkoopster vernomen had en geen pakket ontvangen had besloot ik om een annuleringsverzoek in te dienen. Bij United Wardrobe is het zo dat de verkoper een annuleringsverzoek moet goed- of afkeuren. Wanneer de verkoper je verzoek afkeurt zal United Wardrobe je verzoek beoordelen en binnen enkele dagen antwoord geven. Bij mij is het niet zover gekomen want binnen die paar dagen dat United Wardrobe mijn verzoek tot annulering aan het beoordelen waren, ontving ik van de verkoopster een berichtje. Zij was op vakantie en hield daarom haar email niet in de gaten. Kan gebeuren! Precies 9 dagen na het doen van mijn aankoop werd het pakketje verstuurd. De volgende dag had ik mijn aankoop in huis.

De tweede keer dat ik via United Wardrobe iets kocht verliep alles veel sneller. Communiceren met de verkoopster verliep spoedig, zij reageerde snel waardoor ik ook snel kon afrekenen. Op de 16de plaatste ik mijn bestelling, de 17de werd deze verstuurd en op de 18de had ik het in huis. Lekker snel dus! En het item zelf zag er netjes uit.

Al met al ben ik over United Wardrobe te spreken. Er zijn naar mijn menig verbeteringspunten maar het werkt. Jammer van de administratiekosten dat in rekening wordt gebracht, maar als dit extraatje mij zekerheid biedt dat ik niet opgelicht zal worden, betaal ik het graag. Want ja… ik ben liever een paar eurootjes kwijt dan een paar tientjes.

Wat is jouw ervaring met United Wardrobe?

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

 

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *