Mijn ervaring met de gellak van Pink Gellac

Als een echte nagellak liefhebber ben ik nogal trouw aan mijn liefde voor ‘gewone’ nagellakken. En ondanks dat er anno nu genoeg alternatieven zijn, waaronder de gel nagellak, heb ik ze tot kort geleden niet eerder uitgeprobeerd. Inmiddels is hier verandering in gekomen en mijn ervaring met de Pink Gellac deel ik in dit artikel met jou. Lees gauw verder…

De Pink Gellac is een gellak voor thuis. Met hun starterset heb je alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Hiermee creëer je dus als het ware thuis je eigen nagelstudio. Dat klinkt natuurlijk al erg aantrekkelijk. Maar het mooiste moet nog komen. Pink Gellac beloofd namelijk met hun systeem maar liefst 14 dagen lang een perfecte manicure en dat zonder chippen. Besef: twee volle weken!! Gewone nagellakken houden het, in het algemeen, gemiddeld nooit langer dan 3 dagen chipvrij op mijn nagels, 14 dagen is voor mij dus zeker een wereld van verschil. De Pink Gellac moest ik, zoals je ongetwijfeld wel kunt begrijpen, dan ook eens uitgeprobeerd hebben. Dus deed ik het..

Pink Gellac starterset

Zoals ik eerder al aangaf bevat de Pink Gellac starterset alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. In het pakket zitten de volgende items:

1 x Pink Gellac LED Lamp
1 gellak in de kleur Dynamic Pink
1 x Pink Gellac Base2
1 x Pink Gellac Ultra Shine 15ml
1 x Gratis primer Tijdelijk
1 x Nagelvijl 180-240
1 x Woodsticks
10 x Remover pockets
10 x Cleaner pockets
Een handleiding

Verder ontving ik drie gellakken in de kleuren: Vintage Nude, Beautiful Black en Tangerine Red.

Nadat ik de meegeleverde handleiding doorgenomen had ging ik van start. Van begin tot einde was ik ruim 20 minuten bezig geweest. Dankzij de duidelijke gebruiksaanwijzing is dit setje makkelijk in gebruik. Ik verwacht uiteraard dat dit proces bij een volgende gebruik sneller zal verlopen.

Over het resultaat was ik erg enthousiast. Vintage Nude is een prachtig nude lak en met de ultra shine top coat erover heen krijgt dit lak een schitterende glossy finish. Wat staat dit lakje mooi bij mijn huidskleur! Ik was oprecht heel blij met het behaalde resultaat. Twee weken lang geen omkijk naar mijn nagels, heerlijk! Althans, dat was de bedoeling.

Mijn verbazing was dan ook groot toen, na slechts twee dagen, de lak van mijn wijsvinger afviel. Ja, je leest het goed! Het beste ding viel gewoon van mijn nagel af! En toen viel het mij ook nog eens op dat twee andere vingers aan het loslaten waren. Uiteraard baalde ik hier enorm van. Ik besloot, na foto’s gemaakt te hebben, om alles maar te verwijderen en voor een tweede poging te gaan. Voor deze tweede poging koos ik voor een ander kleurtje, namelijk Dynamic Pink.

Zoals ik verwacht had ging, in vergelijking met de eerste keer, het proces veel sneller. Ik ging er zo’n beetje van af dat bij mijn eerste poging ik mogelijk iets verkeerds deed, dus ging ik zorgvuldiger te werk. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Pink Gellac bij anderen wel ruim twee weken op blijft zitten en bij mij maar slechts enkele dagen. Hier wil ik uiteraard verandering in hebben. Vol goede moed ging ik dan ook aan de slag.
Pink Gellac Dynamic Pink is een zoete watermeloen-roze kleur, een heerlijke kleur voor de warme zomerse dagen.

Wat het precies is dat ik fout deed, weet ik nog steeds niet. Slechts de volgende dag was de lak van mijn middelvinger gevallen, gevolgd door mijn wijsvinger. Maar ook op mijn duim was de lak half los. Zoals je wel kunt begrijpen baalde ik enorm. De aangegeven stappen werden door mij keurig gevolgd en desondanks bleef de lak maar slechts 1 tot 2 dagen goed zitten. Ik begon dan ook voorzichtig te denken dat mijn nagels niet voor Gellac gemaakt zijn. Maar dat kan toch niet?

Na enkele dagen voorbij te laten gaan besloot ik maar contact met Pink Gellac te nemen. Ik kreeg keurig een reactie terug. Naast de stappen om op te volgen (zoals in de handleiding staat) kreeg ik de link van een YouTube video om naar te kijken. Ook werd mij aangeraden om de primer te gebruiken, deze zorgt namelijk voor een betere hechting. Ik kreeg vervolgen weer vertrouwen in en enkele dagen later besloot ik om wederom helemaal voor te gaan.

Voor deze derde poging ging ik voor de felle Tangerine Red. Wat is dit een levendige tint. Dit kleurtje kreeg van mij twee dunne laagjes voor een prachtige dekking. En door de top coat een mooi glossy finish. En dan was het vervolgens maar hopen dat mijn manicure toch wel rond de beloofde twee weken goed zal blijven zitten. Zelfs met een weekje zou ik al heel blij zijn.

Geloof het of niet, maar mijn manicure heeft de beloofde twee weken gehaald! Ja, je leest het goed! Nog steeds sta ik er zelf van versteld. Dat mijn manicure een weekje perfect bleef zitten was ik al blij mee, maar op twee volle weken had ik stiekem toch niet (meer) op gerekend. Maar het is echt gebeurt. En ik ben om!!! Behalve het gebruik van een primer heb ik dit keer extra goed op gelet dat ik dunne laagjes aanbracht. De combinatie van een primer en dunne laagjes maakt bij mij duidelijk het verschil.

Bovenstaande foto is op dag 14 genomen. Hier zit mijn manicure er nog goed uit, (met uitzondering van uitgroei) wel ontdekte ik op mijn duim en middelvinger lichte barstjes.

Op dag 15 was het hoogtijd om het geheel te verwijderen. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien mist mijn middelvinger inmiddels een stukje lak. Maar hé, mij hoor je zeker niet klagen. Twee volle weken mooi en verzorgde nagels is wat mij betreft een top prestatie.

Al met al ben ik super enthousiast over Pink Gellac. Het heeft mij in eerste instantie wat gefrustreerd maar ik ben inmiddels fan! Wanneer je de stappen goed opvolg en gebruik van de primer maakt, moet twee weken een perfecte manicure geen enkele probleem zijn. Naast dat je dus twee weken lang geen omkijk naar je manicure hebt, is een ander voordeel dat je nagels minder snel afbreken. En dus flink kunnen doorgroeien.

Het feit dat de Pink Gellac twee weken perfect op mijn nagels is blijven zitten, is wel het bewijs dat iedereen dit resultaat kan behalen!

Pink Gellac is via het eigen webshop verkrijgbaar: pinkgellac.nl

Wat is jouw ervaring met de Pink Gellac?

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

5 reacties

 1. zegt:

  Ik vind dat roze kleurtje wat je als eerste hebt getest zo onwijs mooi! Jammer dat het in het begin wat zoeken was met hoe het werkte en dat het niet lukte, maar gelukkig is het goed gekomen! Ik denk dat dit echt super fijne nagellak is! Zelf mag ik op mijn werk geen nagellak op, dus daarom hoeft het voor mij nooit mega langhoudend te zijn.

  1. zegt:

   De primer is voor mij echt een uitkomst! Het is mij nog nooit overkomen dat nagellak maar liefst 2 weken op blijft zitten. Ik ben echt heel blij met de Pink Gellac systeem.
   Dat is jammer dat je op je werk geen nagellak mag dragen, dan heeft een langhoudend nagellak inderdaad niet heel veel zin

 2. Ik ben echt IN LOVE met dit merk, ik ben van nature een nagellak-meisje en heb gels lang vermeden en gewoonweg niet gebruikt. Maar nu draag ik standaard op 1 hand gellakjes van pink gellac en ze blijven met de primer over de gehele nagel makkelijk 2 a 3 weken zitten 🙂

  1. zegt:

   Hier dus ook hetzelfde: heb ze lang genoeg vermeden maar ook ik ben om!
   Wat fijn dat de Pink Gellac nagellakken bij jou tot wel 3 weken goed blijft zitten.

 3. Mariet zegt:

  Ik gebruik Pinkgellac zo’n 2 maanden. Ik heb mijn nagels nu vier of vijf keer gelakt en het ziet er steeds goed uit. De Gellac blijft goed zitten maar na de laatste keer lijkt het alsof mijn nagels dunner en en breekbaar zijn. Ik durf er geen nieuwe laag op te doen. Doe ik iets verkeerd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *