Maybelline Dream Matte Mousse 04 light porcelain

Het is ontzettend fijn om nieuwe foundations uit te testen. Helaas is het met mijn lichte huid niet makkelijk om de juiste foundation te vinden die perfect blendt bij mijn huidskleur én een hele dag door goed blijft zitten. Soms waag ik dan toch de gok uit nieuwsgierigheid. Dat gebeurde dit keer met de Maybelline Dream Matte Mousse – 04 light porcelain. Benieuwd of deze mij goed bevallen is? Lees dan gezellig verder..

De Maybelline Dream Matte Mousse foundation zou je een ultra zacht gevoel geven en is geschikt voor een normale tot vette huid. Maybelline belooft dat de mousse foundation een goede camouflage is voor puistjes en onzuiverheden waarbij de poriën niet verstopt raken. De foundation zou ook nog eens geurvrij zijn.

De foundation zit in een mooi, maar simpel potje. Het potje is doorzichtig en de kleur van het deksel doet al vermoeden welke kleur de foundation heeft. De enige bedenking die ik me maak bij een potje waarin foundation zit, is dat het minder hygiënisch is dan gebruik te maken van een foundation in een knijpfles. Zelf heb ik daar geen probleem mee, maar ik kan mij goed voorstellen dat sommigen onder jullie een knijpfles boven een potje zouden verkiezen.

De mousse zelf is heel luchtig en voelt comfortabel aan. Op bovenstaande foto ziet de mousse er vrij droog uit, maar dit is absoluut niet zo. De mousse is best romig en laat zich makkelijk uitsmeren. De kleur lijkt op het eerste zicht ook goed te passen bij mijn huidskleur.

Het effect van de mousse op mijn huid zorgt voor een enorm verschil. De foundation past perfect bij mijn huidskleur, doet alle puistjes en roodheden verdwijnen en voelt zacht aan op mijn huid. Wanneer ik foundation draag, voel ik deze een hele dag door zitten. Bij de mousse van Maybelline is dat niet het geval. Hij heeft een fantastische dekking en voelt heel licht aan. De mousse laat zich makkelijk uitsmeren, maar gaat niet in de plooien van je huid zitten. Waarbij een romige foundation na een paar uur volledig van mijn gezicht ‘gesmolten’ is, blijft de mousse perfect zitten. Een foundation die dus ook ideaal is voor een vette huid, scoor!

Nooit eerder ontdekte ik een foundation die zo goed bij mijn eigen huidskleur en huidtype past. De Dream Matte Mousse blijft een hele dag door op mijn huid zitten, voelt luchtig aan en bedekt alle puistjes en oneffenheden. Bij andere foundations heb ik het gevoel een masker te dragen, terwijl deze mousse erg comfortabel aanvoelt. Daarnaast bevat de mousse SPF 15, wat je gezicht beschermt tegen zonlicht. Dit vind ik een belangrijke factor, want naarmate je ouder wordt wil je je huid goed beschermen en gezond houden.

De Maybelline Dream Matte Mousse is online o.a. via Missgorgeous.nl verkrijgbaar voor €9,99

Heb jij de Maybelline Dream Matte Mousse zelf al uitgeprobeerd?

Groetjes,
Michaëla

1 reactie

  1. zegt:

    Het verschil is heel goed te zien. Een heel mooi resultaat geeft dit product bij jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *