MAC Touch Lustre Lipstick Review

In mijn MAC lipproducten shoplog zag je deze beauty al voorbij komen: de MAC Touch uit de Lustre Lipstick lijn. Ik ging weer eens op zoek naar een mooi nude tint en kwam zodanig uit op dit kleurtje. In de winkel was ik gelijk enthousiast toen ik dit kleurtje op mijn lippen aanbracht en inmiddels heb ik het een aantal keren kunnen dragen. Of Touch mij nog steeds enthousiast weet te krijgen lees je in dit artikel.

Zoals ik hierboven al aangeef komt MAC Touch uit de Lustre Lipstick lijn. De lipsticks uit de Lustre lijn geven dunne tot medium kleurdekking met een semi glanzende finish. Touch is een bruine tint met iets wat roze in zich. De kleur behoort tot de categorie nude maar zoals iedere lipstick-gebruiker vast wel weet: hoe een kleurtje bij je staat is afhankelijk van je huidskleur, kleur van je lippen en persoonlijke smaak. En afgaande van mijn donkere huidskleur zou Touch mogelijk een perfecte nude kleurtje voor mij kunnen zijn.

Persoonlijk beschrijf ik MAC Touch graag als een lippenbalsem in een lipstick vorm. Dit product brengt ontzettend fijn aan en voelt vrijwel onzichtbaar op de lippen. Ik kan dit product dan ook het beste vergelijken met de born lippy lippenbalsem van The Body Shop, die ik overigens heel graag gebruik. Net als deze lippenbalsem maakt Touch je lippen zachter en geeft het een lichte, natuurlijke glans. Groot verschil is echter dat Touch meer gepigmenteerd is en daardoor een betere kleurdekking geeft. De intensiteit van de kleur is door meerdere lagen aan te brengen op te bouwen. Met één laagje geeft Touh de lippenbalsem effect en met meerdere lagen wordt de kleur sterker en dus duidelijker. MAC Touch blijft een sheer lipstick en zal derhalve nooit een intense kleurdekking geven.

Mac Touch is heel makkelijk aan te brengen: de textuur glijdt zacht en moeiteloos over de lippen en voelt lekker zacht aan. Dat is natuurlijk heel fijn maar helaas geeft dit kleurtje door haar romige formule op de tanden iets wat af. Hier moet je dus wel mee oppassen. Verder trekt het bij mij lichtelijk in de lijntjes en zijn velletjes licht zichtbaar. Het is dermate niet zo erg dat het storend is, het valt namelijk bijna niet op. Qua houdbaarheid is Touch een kleurtje dat geregeld bijgewerkt dient te worden. Na eten en/of drinken zal je lipstick gedeeltelijk vervaagd zijn, je lippen bijwerken kun je gelukkig wel doen zonder dat het geheel lelijk wordt.

MAC Touch is een mooi tint en alhoewel het, naar mijn mening, voor mij niet de perfecte nude kleurtje is, draag ik het heel graag. Het is een kleurtje dat ik zonder gedoe ‘even snel’ opdoe. Gewoon een makkelijke kleurtje dat in principe altijd wel gedragen kan worden wanneer je geen zin in een opvallende kleurtje hebt. Overigens wil ik dit kleurtje ook graag in combinatie met een lippotlood gaan uitproberen. Maar moet wel eerst een goed passende kleur zien te vinden.

Heb jij een favoriete nude kleurtje?

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. Ik vind dit kleurtje heel naturel bij je staan, mooi!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *