MAC lipsticks | Fabby en Viva Glam IV

De lipsticks van MAC zijn waanzinnig populair en dat is niet zo verwonderlijk. Ze behoren tot het wat luxere segment, maar ze zijn nog niet zo duur als bijvoorbeeld lipsticks van Yves Saint Laurent of Estée Lauder. Daarnaast is er een enorme keuze in kleuren, waardoor er voor iedereen wel iets moois tussen zit. En: de meesten zijn goed gepigmenteerd.

Er zijn nogal wat vrouwen die een behoorlijke collectie hebben als het gaat om lipsticks van MAC. Ik ben daarop een uitzondering, want ik had er tot voor kort nog ‘maar’ twee. Helaas is er bij mij geen MAC-store om de hoek (en maar goed ook), dus mijn zoektocht naar de juiste kleur gaat doorgaans via internet. Pas als ik denk dat ik een juiste kleur gevonden heb, neem ik de moeite om naar een winkel te gaan en deze te swatchen op mijn hand en eigen lippen. Zo stond ik onlangs in de Douglas voor de kleur Kinda Sexy en Angel, maar helaas blijkt Kinda Sexy alleen in pro-stores te koop te zijn. Balen! Angel wilde ik in eerste instantie kopen, maar toen viel mijn oog op Fabby.

MAC Fabby en Viva Glam IV 1
Links: Fabby. Rechts: Viva Glam IV

Uiteindelijk ging ik blij naar huis met twee mooie lipsticks: Fabby dus, een zachte, dagelijkse kleur voor overdag en Viva Glam IV: een felle, berry-/roodachtige tint voor de avond of een feestje. Beide lipsticks hebben een ‘frosted’ finish, oftewel lipsticks met een subtiele, metalicglans. Niet iedereen houdt daarvan, maar ik vind de term ‘frost’ wel passen bij het najaar en bovendien mag make-up in dit seizoen natuurlijk ook best even meer blinken. Op de onderstaande flitsfoto kun je goed de metalicglans zien. In dit licht komt dat veel feller over dan in daglicht, dat zul je straks zien.

MAC Fabby en Viva Glam IV 2Fabby (links) is net als Angel een zachte, koelroze kleur, maar dan met een snufje goudglans erdoor, waardoor deze nét iets warmer is dan Angel. Angel vind ik veel lijken op een lipstick die ik al in huis heb (Essence 07 Natural Beauty), bovendien heb ik al genoeg koelroze lipsticks en dan is een meer ‘peachy’tint zeer welkom.

MAC Fabby en Viva Glam IV 3
Onder: Fabby. Boven: Viva Glam IV

MAC Fabby en Viva Glam IV 4Hoewel Viva Glam IV erg aanwezig is, vind ik deze kleur ook prima overdag draagbaar, mits je je ogen ingetogen opmaakt. De kleur zit tussen rood en berry in; het is niet schreeuwerig of ordinair rood, wat ik bijvoorbeeld wel ietwat vind van Russian Red.

MAC Fabby en Viva Glam IV 5
Viva Glam IV

Dan de swatches! Hier kun je goed zien dat Viva Glam IV anders is dan je in eerste instantie zou vermoeden. Vooral als deze eenmaal op je lippen is aangebracht, is de kleur uiteindelijk veel koeler dan je op de bovenstaande foto’s ziet.

MAC Fabby en Viva Glam IV 6
In daglicht (onder: Fabby, boven: Viva Glam IV)
MAC Fabby en Viva Glam IV 7
In flitslicht

MAC FabbyMac Fabby; hier vind ik deze kleur toch echt veel op Angel lijken. Maar dan met iets meer glans en warmte erdoor. De frosted-finish valt reuze mee, het is subtiel aanwezig.

MAC Viva Glam IVMAC Viva Glam IV; ik vind Viva Glam IV echt een wauw-tint. Het is geen rood, geen berry, maar een combinatie van de twee. Het is een beschaafde, felle kleur die vrijwel iedereen zal staan en elk gezicht snel opfrist.

MAC Fabby en Viva Glam IVIk ben heel blij met mijn aankopen. Ik had – heb – al heel wat prachtige lipsticks waar ik heel zuinig op ben, maar een paar mooie MAC-lipticks mogen natuurlijk niet ontbreken in de stash van een make-upjunkie. Kinda Sexy staat nu op mijn wishlist voor Kerstmis!

De MAC-lipsticks die vast in het assortiment zitten kosten € 19,- per stuk en zijn o.a te koop bij diverse Douglas-filialen, De Bijenkorf en MAC pro-stores.

Wat zijn jouw favoriete MAC-lipsticks?

Aanbevolen artikelen

13 Reacties

 1. Wauw, wat zijn ze ontzettend mooi. Vooral Viva Glam springt er voor mij echt uit, wat een mooie opvallende kleur!

 2. Wat een prachtige kleur is Fabby, heel erg mooi!

 3. Wauw, beide lipsticks zijn echt prachtig! Fabby is mijn favoriet van de twee!

 4. Wat een leuke kleurtjes! 🙂

 5. Wauw wat een mooie tinten. X

 6. Beide kleuren zijn echt prachtig, wauw!

 7. Waaauw, wat zijn ze mooi! Vooral de donkerste staat je super <3

 8. Wauw Fabby is echt een prachtige kleur! Met MAC lipsticks kan je nooit fout gaan 🙂

 9. Wat een mooie kleuren! Ik vind ze allebei wel erg mooi!

 10. Erg mooie kleuren, ze geven een prachtige glans af 🙂

 11. Super mooie kleurtjes! Ik hou zo van MAC lipsticks 😀

 12. Ze zijn allebei ontzettend mooi, vooral de Viva Glam vind ik prachtig!

 13. Wauw, wat zijn ze prachtig! De kleuren zijn echt te mooi 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *