Luxe merken shoppen om het unboxing ervaring

Shoppen om het luxe shopervaring

Mijn geuren koop ik vrijwel altijd bij een parfumerie en zelden via de site van het merk zelf. En dan het liefst wanneer er een interessante aanbieding geboden wordt. Maar toch bestelde ik een tijdje terug mijn nieuwste Guerlain geur via het eigen site van dit bedrijf. Waarom? Een combinatie van ongeduldigheid en shopervaring opdoen. Maar ook had ik mijn zinnen op de prachtige Guerlain doosje gezet, ik wilde deze namelijk nog heel graag in mijn bezit hebben.

Op het moment dat ik mijn bestelling op de site van Guerlain plaatste was de geur die ik wilde bestellen nog nergens anders te koop. Ook na een telefoontje naar mijn Douglas store kon de dame mij helaas niet vertellen wanneer zij de geur verwachten. Uit ongeduldigheid maar vooral om te ervaren hoe het is om een pakketje van dit merk te unboxen besloot ik de geur maar via Guerlain zelf te bestellen. En ook zou ik eindelijk de lang gewilde doosje in mijn bezit hebben. Win-win-win situatie.

Steeds vaker hoor ik dames zeggen dat het openen van een pakket van een luxe merk anders is dan wanneer je een pakket van een parfumerie opent. En dat is waar. Ik weet nog heel goed dat ik enkele jaren terug een pakketje van Dior binnenkreeg. Het openen ervan voelde heel anders, alsof de luxe ervan afstraalde. Een happy moment. Een moment waarin ik mij even in de wereld van luxe waan. Simpelweg een heel fijn gevoel. Dat was het gevoel dat Dior mij destijds bezorgde. En nou ben ik benieuwd of Guerlain dit gevoel zou kunnen evenaren. Zou het openen van het pakketje van dit merk ook als een speciale moment aanvoelen? Of zou het meer te vergelijken zijn met het openen van een pakketje van de parfumerie?

Nou…Ik kan je zeggen; de ervaring is anders! Geheel anders. Tuurlijk ben ik met het uitpakken van mijn bestelling van een parfumerie blij. Maar een bestelling van het officiële site van een merk als Guerlain uitpakken is een niveau hoger. Een feestje! Het wordt met zoveel zorgvuldigheid ingepakt. Om verliefd op te worden! En dan het eigen merk doosje waarin je bestelling zit, prachtig. Je ervaart de luxe. Het is een totaal ander beleving als het uitpakken van een bestelling van bijvoorbeeld Douglas. Naast je bestelde items ontvang je ook altijd wel proefmonstertjes. Deze levert Guerlain niet los in het doosje maar zitten ze in een luxe (juwelen) zakje. Hoe fijn is dit?

Zoals je hoogstwaarschijnlijk al doorhebt ben ik enorm blij met de presentatie van mijn bestelling. Het bestellen via het officiële site van een high eind merk heeft zeker weten mijn voorkeur. Enige grote nadeel is dat je vaak meer voor een product betaal omdat er (vrijwel) nooit aanbiedingen zijn waar je van kunt profiteren. Het is dus een overweging dat je moet maken: besparen op je centjes of een luxe presentatie van je bestelling. In mijn geval kies ik voor besparen. Maar dat zal mij zeker niet ervan weerhouden om zo nu en dan via het officiële site van een high eind merk te bestellen. Zo staat het plaatsen van een bestelling op de site van Chanel nog op mijn wishlist.

Bestel jij ook weleens items via het officiële site van een high eind merk? 

Liefs,
Nicky

 

Volg jij mij al op Instagram?

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *