Kiko hyperreal serum + neon glow-serum

Kiko Make Up Milano ontdekte ik rond deze tijd iets langer dan een jaar geleden in het grootste winkelcentrum van Europa, namelijk Oberhausen/CenterO, tijdens een dagje kerstmarkt struinen met een clubje vrouwen. Ik nam toen twee oogschaduws mee (slecht € 2,90 per stuk!), maar wat had ik naderhand spijt dat ik er niet meteen meer had meegenomen. Véél meer! Want één van de twee werd mijn favoriet. Nummer 128, een sterk gepigmenteerde, prachtige, matte basiskleur met subtiele glinstertjes, voor langs mijn wenkbrauwbot. Er zit best veel in (3 gram), maar toch wilde ik er zo zuinig mogelijk mee doen, want helaas zit er geen Kiko-winkel in Nederland. Ik wist al snel dat ik bij een volgend bezoek aan Oberhausen een flinke voorraad van deze kleur zou meenemen. Dat heb ik intussen gedaan! En ik heb nog veel meer gekocht, zoals een aantal gezichtsproducten. Ik review deze producten daarom in twee delen: een make-upreview en een review met de gezichtsproducten. Ik begin met de gezichtsverzorgingsproducten; twee glansserums en een masker.

Toen ik dit ‘illuminating’ en ‘hyperreal’ serum zag staan, was ik meteen verkocht. De verpakking, de inhoud, de ingrediënten…wauw. Ik was direct verliefd op de babyroze pareltjes. Ik probeerde de tester uit; de pareltjes gaan kapot zodra je het pompje indrukt en komen er vloeibaar uit. Ik merkte al snel hoe lekker dit serum aanvoelt en hoe snel het intrekt. Je kunt daarna dus meteen je dag- of nachtverzorging aanbrengen.kiko hyperreal serumkiko hyperreal serum 1Nog meer voordeel: de meeste serums zijn op basis van siliconen. Dit serum niet! Er zitten wel siliconen in, maar het staat niet bovenaan de lijst. Sterker nog, dit ingrediënt staat helemaal onderaan de lijst! Bovenaan staan glycerine (een goedkope maar prima vochtregulerende stof voor de huid), Pyrus Malus (Apple) Fruit Water (voorziet de huid van essentiële voedingsstoffen zoals spoorelementen en mineraalzouten) en water van zure kers. Wat dat laatste doet voor de huid weet ik niet precies, maar het klinkt in elk geval gezond. :-)  En wat zit er nog meer in? Mica! Ik ben dol op verzorgingsproducten met mica, omdat mica de huid een mooie glow geeft, zodat deze er direct stralender en frisser uitziet. De glow valt in dit geval best mee. Het geeft een gezonde gloed, maar het is heel subtiel. kiko hyperreal serum 2

En dan nóg zo’n wauw-serum! Dit neon glow-serum heeft niet bijzonder veel super-ingrediënten. Er zit vooral glycol in (een goedkoper alternatief voor glycerine dat de vochtbalans op peil houdt en sneller in de huid trekt) en panthenol (vitamine B5). Daarnaast is dit serum eveneens op basis van glycerine en bevat het minder siliconen dan de meeste serums.kiko neon glow-serumMaar: dit gel-achtig serum geeft wel véél meer glans dan het pareltjes-serum! Ik gebruik dit product dus voornamelijk overdag, het pareltjesserum voor het slapengaan. Ook dit product voelt heerlijk fris aan en trekt supersnel in, zodat ik daarna meteen verder kan gaan met mijn dagcrème en make-up.kiko hyperreal serum 2kiko neon glow-serum 1kiko neon glow-serum 2

Mocht je dus ooit eens naar Duitsland gaan, dan moet je zeker even – nou ja…even…je raakt er niet uitgekeken – een Kiko-winkel bezoeken. Een winkel boordevol kwaliteitscosmetica  à la Mac/Dior/Guerlain, maar slechts tegen een Hema-prijs!

Kiko Hyperreal serum: € 13,90
Kiko Neon Glow serum: € 13,90  
kikocosmetics

11 reacties

 1. Oh nice!
  Eefje

 2. love kiko 😀

  1. zegt:

   Ik ook. 🙂

 3. zegt:

  Ik heb zelf nog geen product van Kiko uitgeprobeerd maar moet zeggen dat ik wel erg nieuwsgierig naar het merk ben.

 4. Wat handig!

 5. zegt:

  Wat een mooie producten! Lijken me heel fijn. Fijne jaarwisseling! x

 6. zegt:

  Wat mooi met die balletjes, echt een eye catcher 🙂

 7. zegt:

  Ziet er mooi uit! Ik heb zelf nog nooit wat geprobeerd van het merk Kiko, ik ben heel benieuwd. X

 8. zegt:

  Ziet er goed uit! Ik heb eigenlijk alleen nog maar oogschaduws en mascara van Kiko geprobeerd..

 9. zegt:

  wauw mooie producten! jammer dat ik hier niet vanaf wist voordat ik naar madrid ging want ik heb toen de verzorgingssectie overgeslagen 😛

 10. Wauw, het hyperreal serum wil ik graag hebben. Wat vervelend dat het niet in Nederland te koop is. Is Kiko alleen in Kiko-winkels te koop of ook in de drogist in Duitsland?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *