Notice: mysqli_real_connect(): Setting mysql connection to use "beautytopia.nl.mysql.service.one.com" in /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Instagram - Beautytopia

Wat betreft technologie en de diensten die daarbij horen ben ik niet echt up to date. Het zijn er ook zo veel, al die verschillende mobiele telefoons waarvan er geregeld nieuwe versies uitgebracht worden: iPad, iPhone en noem maar op. Voor mij allemaal veel te veel om bij te houden, dus doe ik dat simpelweg niet. Wanneer zich een nieuwe rage voordoet ben ik praktisch een van de laatste mensen die hier van op de hoogte is. Neem als voorbeeld de instagram, waarvan velen gebruik van maken. Tot afgelopen maand wist ik niet eens wat Instagram precies inhield, laat staan dat ik er gebruik van maak. Achteraf bekeken kende ik de instagramfoto’s wel, maar niet wetende dat de foto’s afkomstig waren van Instagram.

Ik moet zeggen dat ik het idee achter Instagram wel leuk vind. Het is superhandig dat je met je mobiel foto’s kunt maken en direct online kunt plaatsen zodat je volgers weer op de hoogte gebracht worden van jouw bezigheden. Vooral als blogger is dat superhandig. Om deze reden wilde ik in het nieuwe jaar een nieuwe mobiele telefoon met de mogelijkheid om Instagram te installeren aanschaffen. En nu twijfel ik toch wel…

instagran fotoEnkele dagen terug las ik op nu.nl een nieuwsbericht over het plan van Instagram dat ervoor zorgde dat mijn interesse in Instagram naar beneden kelderde. Het schijnt dus dat per 16 januari nieuwe voorwaarden van de fotodienst online komen. In de nieuwe voorwaarden staan dat Instagram het recht heeft ‘content’ te verspreiden en te publiceren in ‘elk mediaformaat en via alle kanalen’. Dit houdt dus in dat Instagram de foto’s van gebruikers zonder melding of betaling mogen verstrekken aan derden.

Als ik dit zo lees wil ik er niet eens aan beginnen. Het is toch brutaal dat een bedrijf op zulke wijze geld via zijn gebruikers mag verdienen. Volgens de nieuwe voorwaarden heeft Instagram namelijk het recht foto’s van gebruikers te verkopen en dit zonder betaling of notificatie. Het gebruiken van foto’s met personen erop in reclame spotjes en dergelijke, zonder toestemming vind ik absoluut een schending van de privacy. Dat vind ik dus niet kunnen.

Persoonlijk gezien zou deze wijziging niet heel veel uitmaken. Ik ben namelijk niet het type dat persoonlijke foto’s of foto’s van gezinsleden online zet. Zou ik nou wel gebruik van Instagram gaan maken, dan zullen er uitsluitend omgevingsfoto’s van waar ik ben of producten online komen. Maar goed… voor nu laat ik de Instagram voor wat het is en houd ik het bij Facebook.

Maak jij gebruik van Instagram en wat vind jij van de nieuwe voorwaarden?

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

  1. Ik ken de hele instagram niet. Loop ik toch meer achter als jij 🙂
    Ik vind het overigens niet kunnen dat bedrijven zonder toestemming foto’s mogen gebruiken. Aan de ander kant, het is een gratis dienst en zij moeten hun geld ook verdienen.

  2. ik doe er niks meer mee, wil niet ergens mijn fotos tegen komen waar ik geen toestemming voor gaf.

  3. Ik gebruik instagram met veel plezier en was dus ook niet zo blij met dit nieuws. Gelukkig kun je instagram ook gebruiken voor privé doeleinden. Je hoeft de foto’s niet te plaatsen maar gewoon elke foto alleen voor op je telefoon laten. Dus niet online zetten. Op die manier kun je dit ‘grapje’ ook wel nieuwe voorwaarden van instagram omzeilen. De foto’s die je nu bewerkt met instagram slaat je telefoon op, je zet ze niet via hun online maar gewoon via een kanaal (of houdt ze privé). Zo heb je wel de lusten maar niet de eventuele lasten van instagram. Vind t echt belachelijk dat ze deze nieuwe voorwaarden hebben verzonnen. Hoe lame dat ze zo willen gaan verdienen aan hij gebruikers. Maar dit zeggende maak ik me er verder niet meer druk om 🙂

    1. Dat is inderdaad ook een mogelijkheid. De hele mogelijkheid van instagram ken ik niet maar zo kun je er teminste gebruik van blijven maken.

  4. Ik vind Instagram een onwijs leuke app, maar op mijn tel werkt ‘ie niet. Al moet ik eerlijk zijn dat ik niet weet of ik het wel zou gebruiken als ‘ie wel werkte op mijn tel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *