Ik heb mijn rijbewijs! Mijn ervaring + tips

Het behalen van je rijbewijs zorgt er voor dat je een stuk minder aanhankelijk bent, ik moest regelmatig mijn moeder vragen om even mee naar de drogisterij te rijden, maar nu is dat ook voor mij niet meer nodig. Ik heb nu zo goed als een week mijn rijbewijs op zak, en ik vertel vandaag aan jullie hoe bij mij dit hele traject is verlopen, en geef jullie een aantal tips mee!

Ik heb auto rijles gevolgd bij een vertrouwde rijschool in mijn omgeving. De rijschool is van een neef van mijn vader, dit betekent al dat de vertrouwen in elkaar er al is. Het is erg belangrijk je op je gemak te voelen in de les auto, als dit niet het geval is kan dit zorgen voor hinder tijdens je rijopleiding. Zorg er dus voor dat je research hebt gedaan naar de rijschool waar jij bij wilt gaan lessen.

Ook heb ik voor ik ging auto rij lessen goed meegekeken bij andere bestuurders, o.a. mijn vader, moeder en vriend. Dit heeft mij erg geholpen en ik heb er voor gezorgd dat ik al zoveel mogelijk wist van de auto zonder te rijden, dit doe je natuurlijk alleen maar bij je rijschool.

Ik heb mijn rijopleiding afgerond in maar liefst 21 lessen, en ik heb drie toetsen gedaan; theorie, tussentijdse toets en mijn praktijkexamen. Dat is dus erg vlot. Gemiddeld gaan de meesten op met 30 lessen. Ik heb aan gegeven bij mijn rijschool dat ik er zo snel mogelijk van af wou zijn, en heb dan ook hard gewerkt het zo snel te kunnen bekostigen, maar als je inzet toont wordt dat echt beloond.

Ik raad je echt aan je tussentijdse toets te doen, het is namelijk een oefen examen, en als je die goed gemaakt hebt kun je vrijstelling van de bijzondere manoeuvres behalen. Als je die behaalt hebt hoef je alleen maar te rijden op je praktijk examen. Voor mij is dit heel fijn geweest, omdat ik altijd wel last heb van flink wat zenuwen. Door mijn oefen examen wist ik waar ik aan toe zou zijn bij het echte werk. Het is wel zo dat er een prijskaartje aan hangt van 240 euro ( bij mijn rijschool )

Ga pas lessen op het moment dat je er echt aan toe bent, auto rijden is leuk, maar het kost tijd. Als je op school zit, huiswerk hebt, en ook nog eens een bijbaantje hebt kan dit teveel voor je worden. Neem dus niet teveel hooi op je vork!

Peugeot 206Inmiddels rijd ik al met veel plezier een week rond in de auto van mij en mijn moeder, een Peugeot 206.

Liefs,
Shannen

Over de auteur

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

4 reacties

  1. zegt:

    Heerlijk is het om je rijbewijs te hebben. Het kost wat, maar de rest van je leven heb je er plezier van. Ik ga in februari een autootje kopen, kan haast niet wachten. liefs x

  2. zegt:

    Gefeliciteerd! Veel veilige km toegewenst!

  3. zegt:

    Gefeliciteeerd! Ik ga binnenkort beginnen aan rijles. ^^

  4. Ik wil er zelf ook aan beginnen zo snel mogelijk, alleen met school een bijbaan en mijn blog gaat het inderdaad moeilijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *