Het voorjaar: de tuintrends voor 2016!

De eerste zonnestraaltjes hebben alweer van zich laten horen en februari is in volle gang. Nog even en dan breekt het voorjaar eindelijk weer aan! De klok mag vooruit, het tuinmeubilair mag van stal en de deur kan over enkele weekjes weer heerlijk open staan de hele dag. We hebben er zin in!

Februari is hét moment om je tuin alvast in de stemming te brengen, maar wat zijn de tuin-/buitentrends voor 2016? Wij hebben ze voor je opgesomd:

1. Buiten is het nieuwe binnen
Een trend die al jarenlang doorzet is de trend die “buiten wonen” wordt genoemd. Tijdens de lente en de zomer zijn steeds meer mensen zoveel mogelijk buiten. Daar hebben ze niet enkel een eenvoudig tuinsetje staan, maar een complete “tweede living”: een buitenkeuken, een gezellige zithoek mét buitenvloerkleed (helemaal hip tegenwoordig) en zelfs tafelkleden en tafellopers over de tafel.

Ook een tuinsetje is al heel lang geen tuinsetje meer. Een tuinset anno 2016 is vaak een complete buitenhoekbank of een set loungen stoelen waar je nooit meer uit komt. Zie je jezelf al liggend in je tuinstoel hangen?tuintrends 2016 2

2. Meer natuur, minder bestrating
Waar grote terrassen en “betonnen tuinen” jarenlang een trend waren, zien we steeds meer de natuurlijke tuin terugkomen. Die kenmerkt zich met weinig bestrating, weinig tegels en vooral heel veel gazon en groen.

Niets voor jou, al dat groen, omdat het teveel uren tuinieren van je vraagt? Kunstgras en kunstbeplanting zijn ook helemaal upcoming en bijna niet meer van echt te onderscheiden! Zo kun je zonder er veel werk aan te hebben toch een groene natuurtuin hebben.

3. Tuin als ecomarkt
Ook deze trend geldt al enkele jaren. Veel mensen zijn wars van groenten en fruit die onder “ongezonde” omstandigheden worden gekweekt voor de massamarkt. En dus kweken veel mensen hun groenten en fruit in eigen tuin. Niet alleen in de tuin, maar zelfs binnen.

Zo, tijd nu voor een nieuwe buitenkeuken? Of een nieuw (kunst)gazon? Go on! Geniet van het mooie weer alvast.

 

*Dit artikel is een inspirerende samenwerking.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Wat een fijne artikel is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *