Hema Dead Sea Mask

We kunnen er niet omheen, de zomer is voorlopig weer voorbij. En met de overgang naar het kouder wordende weer kan de huid wel iets extra’s gebruiken. Zelf vind ik het met dit soort gure dagen heerlijk om me af en toe terug te trekken in de badkamer en mijn huid te verwennen met een gezichtsmasker. Er zijn talloze soorten maskers en ik probeer dan ook regelmatig maskertjes van verschillende merken uit; zo ook dit Dode Zee-masker van de Hema.

De Hema heeft – vind ik – vaak fijne (gezichts)verzorgingsproducten. De verpakkingen vind ik meestal niet noemenswaardig, een beetje té basic, eigenlijk best saai. Dat vind ik ook van het uiterlijk van dit maskertje, maar daar laat ik me niet door leiden, want uit ervaring weet ik dat een sobere buitenkant geen slecht product hoeft te betekenen en andersom.

hema dead sea mask 1De ingrediënten

Goed, ik dwaal af. Wat vind ik van dit masker? Eerst maar eens kijken naar de ingrediënten. Op de tweede plek staat Kaolin. Dat is een klei die wel vaker voorkomt in diepreinigende maskers. Het voordeel van kaoline is dat het rijk is aan mineralen, ijzer, magnesium, calcium, sodium en zink. Daarnaast werkt het absorberend en trekt het gifstoffen uit de huid. Prima basis dus voor een reinigend gezichtsmasker. Glycerine staat op de derde plaats en is een natuurlijke stof die in ons eigen lichaam voorkomt; het is goed in staat vocht vast te houden, heeft verzachtende eigenschappen en glycerine wordt dan ook vaak in cosmeticaproducten verwerkt. Naast glycerine staat ‘alcohol denat’. Dat vind ik wel een minpuntje, want alcohol onttrekt juist weer vocht aan de huid. Verder zit er ook zeezout in (uiteraard) en blaaswierextract (kelp). Of de zeezout echt uit de dode zee komt weet ik niet (dat wordt op de ingrediëntenlijst meestal als ‘Maris Sal’ en niet zozeer als ‘sea salt’ neergezet) maar van zeezout wordt wel eens gezegd dat het zou helpen tegen acne. Blaaswier is een zeewier die huidverzorgende eigenschappen heeft en rijk is aan antioxidanten en mineralen.

hema dead sea mask 2Wat vind ik ervan?

Je brengt dit masker aan zoals de meeste maskers: dikke laag aanbrengen op een schone huid en een kwartietje z’n werking laten doen. De kleur van dit masker is zo’n beetje hetzelfde als de kleur van het zakje, maar dan lichter. De structuur is prettig; niet te dik, niet te dun, zodat je het gemakkelijk over je gezicht kunt verdelen en niet van je gezicht afdruipt. Ik merk dat er eigenlijk te veel product in het zakje zit, dat is vaak zo met maskers in een zakje. De hoeveelheid is voldoende voor twee keer, maar na openen zou het masker alleen maar uitdrogen, dus de rest gooi ik weg. Best zonde! Wat dat betreft doen Nivea en Kruidvat het handiger; zij verkopen maskerzakjes die in tweeën verdeeld zijn. De geur vind ik fris – het past wel bij het idee van ‘zee’ – maar niet bijzonder. Het masker wordt hard, maar niet dermate hard dat ik meteen het gevoel heb dat ik het zo snel mogelijk af wil spoelen. Het trekt eerder gewoon een beetje in en wat nog op mijn huid blijft liggen droogt uit. Wat mij betreft is dat een pluspunt, want maskers die werkelijk kéihard worden vind ik onaangenaam, alsof m’n huid gigantisch uit elkaar getrokken wordt. Na het afspoelen merk ik dat mijn huid lekker zacht aanvoelt. Ook wat trekkerig, maar dat gebeurt al snel met mijn (droge) huid. Ik heb hiermee wel het idee dat mijn huid ook echt goed schoon is en na het gebruik van een masker breng ik toch altijd een verzorgende crème aan. Het voordeel is dat een dag- of nachtcrème beter zijn werk kan doen nadat je huid gereinigd is; het wordt beter opgenomen.

hema dead sea mask 3Zal ik dit masker vaker kopen? Ja. Het is een prettig masker voor elke huid die wel eens een goede schoonmaakbeurt kan gebruiken en het is ook nog eens budgetproof: voor slechts Є 1,50 heb je dit masker in je badkamer! En wil je eens wat anders? Dat kan: er zijn diverse varianten, waaronder een chocolade-, self heating-, aardbeien- en peelingmasker.

Geschreven door Yvonne van der Wal

14 reacties

 1. Ik ben heel benieuwd naar de pealing variant hiervan! Zelf houd ik net wat meer van maskertjes die uitharden haha, voelt alsof je even botox hebt gehad!

 2. zegt:

  Lijkt me erg fijn;)

 3. Oh ik heb deze ook een aantal keer gehad, ik vond hem erg lekker ruiken! 🙂
  Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar het chocolade masker.

 4. Lijkt me een fijn masker en lekker goedkoop :). Toch maar eens uitproberen :).

 5. Klinkt goed!

 6. zegt:

  Ik heb ook wel eens maskers van de Hema geprobeerd, de roze geloof ik. Deze wil ik ook wel eens proberen..

 7. zegt:

  Klinkt fijn & dat is erg goedkoop! x

 8. Ik gebruik eigenlijk nooit maskers…Ik neem er de tijd niet voor… Deze klinkt goed 🙂

 9. zegt:

  Fijne review! Dit lijkt me een erg fijne masker! 🙂 Top dat het voor elke huid is, en dat je huid na gebruik heerlijk zacht voelt! Grappig dat de masker blauw is!

 10. Dank jullie! Enne…oeps…’dikke plaag’ moet natuurlijk ‘dikke laag’ zijn. 🙂

 11. Lijkt me een fijn masker. Heb nog nooit een masker van de Hema geprobeerd. Heb geloof ik wel eens een kokos scrub gehad die ik ontzettend lekker vond!

  Liefs,

  Maria Antoinette

 12. Ik ben benieuwd wat deze voor mijn gezicht zou gaan doen! Ik vind hem eigenlijk best wel lekker klinken

 13. zegt:

  Klinkt wel als een fijn masker! Vooral ook dat je huid erna lekker zacht aanvoelt vind ik erg fijn. Voor de prijs wil ik hem in ieder geval zeker wel eens proberen.

 14. zegt:

  ik heb nog nooit een hema masker geprobeerd, maar deze klinkt goed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *