Review | Hema B.A.E. dry matte liquid lipstick 03 true kiss

Een tijdje terug lanceerde Hema het nieuwe beautymerk B.A.E, wat staat voor Before Anything Else. Hema B.A.E. wordt gepositioneerd als een “brand within a brand”. Het is edgy, stoer, on trend en komt in fun verpakkingen. De label bestaande uit 138 producten die 100% vegan zijn en ze zijn ontwikkeld met het oog op een duurzame toekomst. Ik ontving enkele producten om te testen en vandaag laat ik de dry matte liquid lipstick 03 true kiss zien. Ben je dus benieuwd naar mijn eerste indruk van de Hema B.A.E? Lees dan gezellig verder…

Hema B.A.E. dry matte liquid lipstick 03 true kiss

Hema omschrijft dit product als een intens gepigmenteerde vloeibare lippenstift met een zijdezachte matte finish. En blijft tot 8 uur lang zitten. De Hema B.A.E. matte vloeibare lippenstift-lijn bestaat, als ik mij hierin niet vergist, uit acht tinten. Dit is 03 true kiss.

B.A.E. dry matte liquid lipstick 03 true kiss is een oud roze kleur met een warme ondertoon. De doorzichtige verpakking van dit product ziet er met haar roze kleurige dopje leuk uit. De applicator is iets wat gebogen maar verbazend genoeg wel heel fijn in gebruik. Het aanbrengen van de lipstick gebeurt heel gemakkelijk. De pigmentatie is, zoals beloofd, echt goed en het beste ding dekt dan ook prima.

Een prima product zul je denken maar helaas… Ik moet namelijk bekennen dat ik niet erg enthousiast over dit product ben. Ja, het product ziet er goed uit en is zijdezachte maar toch schiet het wat mij betreft te kort. Eenmaal op de lippen opgedroogd voelt deze matte vloeibare lippenstift niet heel fijn aan, best wel droog. Ik moet wel eerlijk erbij vermelden dat ik niets met matte lipsticks heb. Ik vind ze in het algemeen niet prettig zitten. Maar dat dit product niet fijn aanvoelt is niet het ergste want wanneer mijn lippen weer nat worden (met mijn tong over mijn lippen of drinken) voelt het nog erger aan. Totaal niet comfortabel. Ik kan dit gevoel het beste omschrijven als een soortgelijke (trekkerig) gevoel dat je krijgt wanneer je stickers op je lippen hebt zitten. Niet bepaald fijn. Daarnaast accentueert dit product velletjes/barstjes op de lippen, zeker dus niet geschikt wanneer je droge lippen hebt. En verder slijt het beste ding aan de binnenkant van mijn lippen snel en lelijk. Ik kan dan ook niet anders vermelden dan dat ik dit product persoonlijk niet een succes vind.

Conclusie

De Hema B.A.E. dry matte liquid lipstick in de kleur true kiss is een goed gepigmenteerde product dat met de applicator gemakkelijk aan te brengen is. Het product voelt heel zacht aan en glijdt als het ware moeiteloos over de lippen. Tot dus ver een fijn product maar eenmaal opgedroogd valt het helaas erg tegen en voelt het op de lippen, met name in natte toestand, erg onprettig aan. Verder is de kleur true kiss een kleurtje dat, naar mijn mening, totaal niet bij mijn donkere huidskleur staat. Echter heb ik wel bij mede bloggers met een blanke huidskleur gezien dat dit kleurtje hen mooi staat. Evenals dat er genoeg bloggers zijn die wel enthousiast over deze Hema B.A.E. dry matte liquid lipstick zijn.

Al met al ben ik persoonlijk over deze dry matte liquid lipstick niet enthousiast. Helaas!

De Hema B.A.E. dry matte lipstick is online of in Hema winkels verkrijgbaar. Prijs: €5,50 per stuk.

Heb jij de Hema B.A.E. dry matte lipsticks al uitgeprobeerd en wat is jouw ervaring hiermee?

Liefs,
Nicky

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *