Haar trends zomer 2014

De trends binnen het kappers vak veranderen elk seizoen van het jaar weer. Soms blijft er een trend heel lang hangen, en soms willen we het daarna liever vergeten. Ik houd me dagelijks bezig met trends. Vrouwen en mannen die de kapsalon in komen en iets anders willen, maar niet echt weten wat, dan pas je automatisch nieuwe haar trends toe!

Als we iets niet willen is er onverzorgd uit zien, en misschien vind je een boblijn wel ontzettend 2012. We gaan allemaal altijd mee met de trends. Dat doen we met make-up, kleding maar ook met ons haar. Ook is het zo dat producten binnen het kappersvak veranderen om de trends gemakkelijker en sneller toe te passen. Jezelf bezig houden met trends is een must als kapper zijnde.

Kapsels mannen:Haar trends zomer 2014 1We komen er eigenlijk niet om heen, deze trend blijft maar. En eigenlijk vind ik hem zelf ook ontzettend leuk, namelijk; de zijkanten kort, of weg geschoren en bovenop een langere lengte. Dit kapsel staat volgens onze theorie boeken niet iedereen, maar in de praktijk blijkt het tegenover gestelde.

Voor de vrouwen kun je wat breder kijken, veel mannen kleuren in salons doe ik namelijk niet. Eigenlijk wordt dit alleen maar gedaan als ze wat grijzer zijn en dit liever weg verven. Nu ga ik jullie de kapsels laten zien, en later ga ik in op het kleuren!

Kapsels vrouwen:

Haar trends zomer 2014 2Haar trends zomer 2014 3Lange haren die je mooi kan stylen tot hele stoere pittige kapsels. Deze zomer kan het allemaal! Ik zelf heb vorig jaar mijn haren al opgeschoren gehad aan de zijkant, en laat deze nu bij groeien, maar leuk vind ik het zeker! Ik heb mijn โ€˜opscheerโ€™ dan ook ruim een jaar gehad!

Kleuren:
Vorig zomer hadden we natuurlijk de bekende dip-dies. Die gaan we komende zomer weer terug zien, maar minder veel als het afgelopen jaar. De dip-dye is een beetje aan het einde van zijn trend periode gekomen.

Haar trends zomer 2014 4Wat gaan we dan wel zien? Dames met lange mooie blonde haren! Kom maar tevoorschijn! Lang en blond wordt weer helemaal hot, met name de wat koelere blond kleuringen. Als je zelf kapper bent: als je blondeer gebruikt er een blauw pigment aan toevoegen zodat de kleur afmat.

Haar trends zomer 2014 5 Haar trends zomer 2014 6Haar trends zomer 2014 7Ook gaan we mooie felle kleuren tegenkomen, warme kleuren. Paars, rood, koper ( oranje ), noem het maar op. Ik zelf heb heel lang rood haar gehad, en heb het nu koper! Op mijn instagram account staan hier ongetwijfeld fotoโ€™s van. Deze kleuren kunnen gecombineerd worden met zowel kort als lang haar. Als je zelf kapper bent: ga eens uit op andere kleurtechnieken, zodat je accenten erdoor heen kan leggen.

Ik ben fan van de kapsels die we tegen gaan komen! Wat vind jij er van?

 

Bron Fotoโ€™s

Door Shannen van de Ven

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

12 reacties

  1. Ik wordt helemaal vrolijk van jullie lieve en leuke reacties! Fijn dat jullie mijn artikels zo leuk vinden om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.