Geslaagd!

Ik ben geslaagd, en dat moet gevierd worden! De vlag hangt buiten, heel veel felicitaties, slagroomsoesjes, cadeautjes, en natuurlijk; mijn diploma. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe mijn dag verliep, en laat ik jullie mijn cadeautjes zien + swatches!

Het is vandaag de dag van 23 juni, de dag van mijn proeven van bekwaamheid, de laatste examens van mijn 2 jarig niveau 4 opleiding voor all round kapster, visagiste en ondernemer.

Vanmorgen zat ik aan het ontbijt, stressend dat mijn twee modellen zich wellicht konden verslapen. Op school aan komen zonder modellen was natuurlijk echt een no-go. Ik belde zei beide op om er zeker van te zijn dat ze wakker waren, en wat bleek; ik had er inderdaad eentje wakker gebeld. Waren mijn zorgen toch niet voor niks.

Eenmaal op school aan gekomen begon om 10 uur het eerste examen; knippen/snijden dame, en fohnen. Mijn model heeft een enorme mooie bos krullen, en het examen ging me gemakkelijk af. Dit was dan ook het examen waar ik het minst bang voor was, er was alleen een dingetje wat minder was. We moeten voor ons examen begint een dap-plan invullen, waarop je aangeeft wat je gaat uitvoeren en wat de wens van het model is. Met het dap-plan bij drogen had ik ingevuld dat ik met de defuser zou fohnen, en het haar vochtig zou laten om het minder te laten pluizen. Tot mijn examinator naar me toe kwam en zei ; ‘je weet dat je echt model moet fohnen, en dat met de defuser niet toegestaan is hé?’ toen slikte ik even. Uiteindelijk heb ik een slag gefohnt met fohn borstels.

Ik was netjes binnen de tijd klaar en mocht rond de klok van half twaalf beginnen aan het tweede examen; namelijk knippen heer, fohnen en stylen. Ik had een model met vrij lastig haar, en of ik hier op zou slagen was voor mij een vraag. Toen ik bezig was ging het lekker vlot, het afwerken ging goed, en had er alsnog een goed gevoel over, maar had nog wel de onzekerheid in me; zou ik geslaagd zijn?

Na de lunch werden we een voor een naar de examinators geroepen; “je mag gerust adem halen, je hebt het keurig gedaan en je hebt het gehaald” waren de woorden die mijn onzekerheid wegnam. Wat een opluchting!! Mijn telefoon verscheen al snel uit mijn zak om mijn ouders, broertje vriend en vrienden te laten weten dat de vlag buiten kon, en ik geslaagd en afgestudeerd ben! Hoera!

Natuurlijk konden cadeautjes niet ontbreken, en ik heb van mijn ouders super lieve cadeautjes gekregen; drie producten van MAC. Super tof! Hier foto’s van de producten en 2 swatches;MAC producten MAC producten 2 MAC producten 3 MAC producten 4Super blij ben ik er mee, als echte MAC fan! Mochten jullie er een review over willen lezen hoor ik het graag van jullie in de comments!

’s Middags kwam mijn schoonmoeder met mijn vriendje langs om me te feliciteren een blos bloemen te brengen, lief! ’S Avonds hebben we met zijn allen ( wij + de straat ) voetbal gekeken, en ook deze wedstrijd is in the pocket! Slagroomsoesjes gegeten, en nog vele felicitaties gehad zoals o.a. op FB, twitter en Instagram!

Het was een super geslaagde dag voor mij, en ik mag in September mijn diploma en certificaten komen ophalen!

Over de auteur

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

8 reacties

 1. Aaaah gefeliciteerd! Wat fijn dat je geslaagd bent! Leuke cadeautjes.

 2. zegt:

  Wat onwijs gaaf, van harte gefeliciteeeerd <3

 3. zegt:

  Gefeliciteeerd meid. En wat gaaf dat je dit gekregen hebt zeg. Ik ben erg benieuwd naar de reviews. liefs x

 4. zegt:

  Wij zijn natuurlijk ook super trots op jou! Heel veel plezier met je cadeautjes Shannen (nu ik dit teruglees voel ik gewoon de stress weer opkomen haha)

 5. zegt:

  Gefeliciteerd!!! Wat super nu ben je een grote stap dichtbij je droom!

 6. zegt:

  Wat moet dat goed voelen zeg! Van harte gefeliciteerd!

 7. zegt:

  Gefeliciteeeeerd wat een prestatie!

 8. zegt:

  Gefeliciteerd! Mooie MAC producten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *