Geniet langer van je manicure met deze anti-chiptrucs

Dit artikel staat ook op Nailbox.nl

Velen van ons nagellaklovers hebben een haat-liefderelatie met onze gelakte nagels. De struggle die we iedere keer maar weer moeten doorstaan om prachtige, oftewel intagramwaardige, nagels te creëren. We zijn blij en trots wanneer we onze nagels prachtig hebben weten te lakken en daarnaast ook nog eens het megageduld hebben opgebracht om rustig te wachten tot het beste ding goed uitgehard is. Maar wanneer, vaak al na enkele dagen, je eens zo prachtig gelakte nagels in een tentoonstelling van gechipte nagels is veranderd is de lol er wel van af en de liefde ver te zoeken.

Behoor jij ook tot de groep nagellakgebruiksters wier gelakte nagels al na de eerste dag chipt? Of heb je soms ook het gevoel dat het niet meer de moeite waard is om je nagels te lakken puur omdat het veel te snel chipt? Geef de moed nog niet op! Wij hebben namelijk voor jou enkele tips om je nagels minder snel te laten chippen.manicure

Schoon en egaal nagelbed
Waar velen van ons nagellakgebruikster helaas – meer dan ons lief is – last van hebben is onvolkomenheden op de nagels. Een niet egaal nagelbed (of nagelplaat) kan er echter toe bijdragen dat je nagellak sneller gaat chippen. En om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat je op een gladde ondergrond te werk gaat. Vergeet dus niet om, voordat je tot het aanbrengen van een basecoat overgaat, je nagels eerst te behandelen en goed te reinigen.

Een goede basecoat
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger, nog niet zo heel lang geleden moet ik eerlijk toegeven, het nut van het aanbrengen van een basecoat niet inzag maar gelukkig inmiddels wel. Een basecoat is de grondlaag voor een goede manicure en dus één van de belangrijkste stappen bij het verkrijgen van chipvrije nagels. Wist je trouwens dat een basecoat zich beter aan je nagels hecht dan een normale nagellak? Het is echt zo! Het is de basis waar je nagellak zich aan hecht maar een goede basecoat voorkomt ook dat je nagels gaan verkleuren.

Goed laten drogen
Dat je je pas gelakte nagels goed moet laten drogen is een vuistregel wil je niet dat het verpest wordt of dat er lelijke afdrukken op komen. Maar wat velen daarentegen niet weten, of beter gezegd niet naar leven, is dat het eveneens belangrijk is om ook de base- en topcoat goed te laten drogen alvorens verder te gaan. Je basecoat moet dus eerst goed gedroogd zijn voordat je over gaat op het lakken van je nagels. En je aangebrachte nagellak moet goed gedroogd zijn alvorens het aanbrengen van een topcoat om vervolgens geduldig af te wachten totdat ook deze goed uitgehard is. De kunst is dus om ieder laklaagje een paar minuten goed te laten drogen, minstens 2-3 minuten. Wist je overigens dat donkere kleurtjes in het algemeen langer duren voordat ze echt droog zijn? Een truc die goed schijnt te helpen is het onderdompelen van je nagels onder koud water om deze sneller te laten drogen. Let op: er zijn er ook velen die ervan overtuigd zijn dat dit het droogproces niet verkort maar wel stopt.

Een (chip-resistant) topcoat
Zowel een base- als topcoat zijn essentieel voor je gelakte nagels. Waar de basecoat ervoor zorgt dat je lakje zich beter hecht zorgt een topcoat ervoor dat je lakje beschermd blijft. Het verzegelt als het ware je lak en het gaat vroegtijdig chippen tegen. Een topcoat beschermt niet alleen, het laat ook nog eens een prachtige glans op je nagels achter.
Om er extra voor te zorgen dat je nagellak niet snel gaat chippen wordt aangeraden om eerst een laagje topcoat horizontaal aan te brengen om vervolgens een tweede laagje normaal (verticaal) aan te brengen. Ook zijn er zogeheten ‘chip-resistant’ topcoats die ervoor dienen te zorgen dat je nagellak nog langer ongechipt blijft en er zijn snel drogende topcoats om lang wachten te voorkomen.

Extra topcoat
Wil je nou echt de levensduur van je manicure verlengen dan kun je dagelijks (ja, echt dagelijks) je nagels van een laagje topcoat voorzien.

Wist je dat: donkere kleuren in verband met hun hogere pigmentatie sneller chippen? Yep, dat is wat er beweerd wordt.

Ken je andere trucs om je gelakte nagels nog langer ongechipt te laten blijven zitten, laat het ons weten!

Photo: IMaxTree

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

3 reacties

  1. zegt:

    goede tips maar bij mij heeft t geen tijd om te chippen. Om 12 uir check ik nailbox.nl

  2. zegt:

    Fijne tips! Bij mij is het vaak zo dat ik zodra de eerste chip verschijnt, ik de rest van mijn lak er ook maar af ga krabben, zo slecht eigenlijk, maar dat gaat onbewust.

  3. zegt:

    Goede tips! Al lijkt bij mijn nagels écht niks te werken haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *