Beauty, Headlines Flormar, foundationkwast, foundationkwasten battle, Real Techniques

Flormar foundationkwast vs Real Techniques foundationkwast

Goede kwasten zijn een must als het gaat om het aanbrengen van welke make-up dan ook. Vergelijk het gerust met verven: je verf kan kwalitatief nog zo goed zijn; zonder een goede kwast kan het resultaat alsnog mislukken. Nu was ik zelf niet zo’n fan van foundationkwasten. Ik werkte liever gewoon met mijn vingers of make-upsponge. Foundation aangebracht met een kwast, vooral die met een platte vorm, vind ik al snel een streperig resultaat geven. Maar sinds ik de foundationkwast van Real Techniques heb ontdekt ben ik om, en ben ik nieuwsgierig geworden naar andere foundationkwasten.

Flormar vs Real Techniques 2Deze foundationkwast komt van het cosmeticamerk Flormar. Oorspronkelijk schijnt het merk uit Turkije te komen (corrigeer me als ik me vergis), maar momenteel wordt Flormar in zo’n 80 landen verkocht waaronder ook in Nederland (Enschede en Amsterdam). De producten van Flormar zijn niet erg duur; ongeveer van hetzelfde prijsniveau als van een drogist. Deze foundationkwast kost € 12,95. Ter vergelijking: mijn Real Techniques face brush kostte € 19,69 bij bol.com. Ik ga de kwasten zelf ook met elkaar vergelijken!

Flormar vs Real Techniques 3 Flormar vs Real Techniques 4Zoals je direct al kunt zien zijn ze heel verschillend. De kwast van Flormar is niet alleen veel groter, ook de haren zijn langer en de vorm is recht. Bovendien staan de haren vrij los van elkaar. De Real Tecniques-kwast (heb ik al gebruikt!) is qua steellengte niet heel anders, maar de haren zijn kort, stevig bij elkaar ingezet en rond gevormd, zodat het een compact geheel is. Beide kwasten hebben een witkleurige top.

Flormar vs Real Techniques 5Ik heb twee gezichtsfoto’s gemaakt, zo krijg je wellicht een goede indruk van hoe groot de kwasten ongeveer zijn in verhouding tot het gezicht. De Flormar kwast is gróót! Zou dat wel prettig werken?

Flormar vs Real Techniques 6 Flormar vs Real Techniques 7Tijdens het aanbrengen valt me op dat ie steviger is dan dat ie eruitziet. Ik had verwacht dat mijn foundation streperig zou worden, maar dat valt reuze mee. Ik merk wel dat de haartjes toch te lang zijn en de kwast nogal groot. Het uiteinde van de kwast is inderdaad toch te losjes, naar mijn smaak te wijd uit elkaar, zodat je lastiger bij moeilijke plekjes kunt komen, zoals de neusbrug, tussen de wenkbrauwen en langs de neus. Maar voor het grove werk (wangen, voorhoofd, kin, mond) werkt deze kwast eigenlijk prima! Wat ik een voordeel vind van het feit dat de kwast wat losjes is aan het uiteinde, is dat de foundation voorzichtig, zachtjes verdeeld wordt. De Real Techniques-kwast wil dan nog wel eens nét iets te stevig zijn. De Flormar-kwast is zacht en prikt niet, het voelt prettig aan op de huid.

Ik vind de Flormar-foundationkwast dus zeker geen slechte kwast. Voor het grove, snelle werk werkt hij prima en het geeft geen streperig effect, dat is fijn! Voor de moeilijker bereikbare plekjes raad ik aan deze nog bij te werken met vingers, een make-upsponge of een andere (kleinere) foundationkwast, omdat ik de kwast daar te grof voor vind. De Real Techniques-kwast werkt preciezer en is steviger, maar omdat ie kleiner is doe je er langer over om een foundation aan te brengen. De steel van de Flormar-kwast vind ik handiger dan die van Real Techniques, omdat deze onderin smaller is en zo eenvoudiger tussen andere kwasten is te plaatsen. Beide kwasten zal ik dan ook met plezier blijven gebruiken. De Flormar-kwast voor het grove werk, de Real Techniques-kwast voor het fijne werk.

Flormar-winkels kun je vinden in Amsterdam en Enschede. Waar het online te koop is, daar ben ik helaas nog niet achter.

Real Techniques-kwasten kun je online bestellen. Let op, de prijzen zijn nogal eens verschillend.

  1. Het viel mij inderdaad ook op dat de haartjes bij de kwast van Flomar behoorlijk ver uit elkaar staan. Dat is inderdaad lastig voor wat preciezer werk.

  2. Zelf heb ik al meerdere keren zo’n stippeling brush aangeschaft maar voor mij werkt het niet, ik krijg altijd strepen. Als ik ooit in de buurt van de winkel ben zal ik hem wel van dichterbij bekijken en hopelijk krijg ik een andere mening over. Ik zou momenteel voor de RT kwast gaan, deze heb ik nog niet maar ik wil hem binnenkort aanschaffen.

  3. Ik zou voor de Real Techniques gaan. Hoewel hij inderdaad wel iets kleiner is, vind ik dit helemaal geen probleem. RT zie ik echt als het ‘ultieme’ kwastenmerk, haha. Zo’n platte foundationkwast is nooit een goed idee geweest 😀

  4. Dit is echt appels met peren vergelijken. Je vergelijkt twee verschillende type kwasten met elkaar. Die van Flormar is een stippling kwast die je ook voor blush etc kan gebruiken. Het brengt je foundation luchtiger aan dan bijv de kwast van Real Techniques.
    Sorry maar ik vind dat dit een slechte versus review is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *