Films uit eigen bodem

Ik ben een filmliefhebber. Gezellig op de bank, met of zonder manlief, met een bak vers gebakken popcorn een mooi filmpje kijken met het surround-systeem aan voor dat extra geluidseffect. Ik hou van alle soorten films, van comedy tot thrillers; zolang een film een goed verhaallijn heeft ben ik van de partij.

Ik ben een filmliefhebber maar ik heb helemaal niets met Nederlandstalige films en ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook niet naar kijk. De meeste Nederlandstalige films heb ik nooit gezien. Het rare aan Nederlandstalige films is dat ik vaak de helft van wat zij zeggen niet versta. Het kost mij hierdoor veel inspanning om ze te kunnen volgen. Aan films als Turks fruit, waar ik redelijk goede verhalen over gehoord heb, heb ik zelf tot op heden nooit aandacht besteed. Mijn interesse in Nederlandstalige films is zwaar matig. Sinds kort is hier echter verandering in gekomen en dit door één film, namelijk: Komt een vrouw bij de dokter. Ook van deze film hoorde ik enkel positieve verhalen, maar dat was voor mij destijds niet genoeg reden om er daadwerkelijk naar te kijken. Zelfs niet toen het op de tv te zien was en manlief er helemaal in zat. Hij vond het een ontroerend mooi verhaal. Maar zelfs dat zorgde er niet voor dat ik interesse kreeg.

Vanaf heden kan ik zeggen dat ik tot de groep mensen behoor die de film “Komt een vrouw bij de dokter”, gezien heeft. Door alle lovende verhalen van manlief en de winkelverkoopster heb ik de dvd gekocht en deze samen met manlief bekeken. “Komt een vrouw bij de dokter” is een verfilming van de bestseller van Kluun, over een succesvolle reclameman wiens leven verandert in een chaos wanneer zijn jonge vrouw borstkanker krijgt. Het is een dramafilm die met zakdoekjes bekeken dient te worden want je zult gegarandeerd diep geraakt worden. Een prachtige en realistische film die je zeker gezien moet hebben. Ik heb overigens meegekregen dat het boek zelf mooier is, dus wellicht een tip deze te lezen.

Mijn kant-en-klaar-mening over Nederlandstalige films is door “Komt een vrouw bij de dokter” veranderd. En hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer van dergelijke hoogkwaliteit films van eigen bodem verwelkomen.

Wat is jouw mening over de film “Komt een vrouw bij de dokter” en wat is jouw favoriete Nederlandstalige film?

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *