Filmrecensie | Suicide Squad

Onlangs publiceerde ik een lijst met mijn must-see films van augustus en daar vind je Suicide Squad in terug. Inmiddels kan ik melden dat ik Suicide Squad gezien heb, niet een maar twee keer en in deze moviemonday vertel ik je wat ik van deze film vind.

Suicide Squad 1Het verhaal
Het voelt goed om slecht te zijn… Stel een team samen van ‘s werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan.

U.S. intelligence officer Amanda Waller heeft besloten dat alleen een in het geheim opgesloten groep wanhopige, afschuwwekkende misdadigers, die niets te verliezen hebben, volstaat. Echter, wanneer zij ontdekken niet geselecteerd te zijn om te slagen, maar enkel om hun schuld in te lossen (falen is onvermijdelijk), is het de vraag of de Suicide Squad tijdens een poging zal sterven, of dat het vanaf nu ieder voor zich wordt.


Mijn mening

Zoals velen had ik hoge verwachtingen van de film. De trailerbeelden zijn zoals het een goede trailer betaamt, pakkend en uitnodigend om naar te kijken. De film zelf vond ik erg vermakelijk. Het tempo is lekker snel, er zit genoeg humor in en het algehele acteerwerk is goed. Ook de special effects omtrent Enchantress zijn goed in elkaar gezet.

Suicide Squad begint goed, met als het ware een uitleg waarom de slechteriken ingezet worden, tevens worden hun skills stuk voor stuk belicht. Ook krijgen wij te zien hoe zij achter de tralies zijn beland. Het verhaal speelt zich af in Cothem City en zoals we allemaal wel weten is dat de stad van Batman. Het is dan ook niet gek dat Batman een rol in deze film heeft en er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor is dat de meeste schurken opgepakt zijn. De rol van Batman is zeker een aangename maar tevens geloofwaardige toevoeging zullen we maar zeggen.

De verhaallijn zelf, oftewel het script, is niet heel sterk maar de acteurs hebben het leuk over weten te brengen. De rol van Will Smith als Deadshot is goed neergezet maar een uitblinker is echter Harley Quinn met haar rol als de gestoorde vriendin van Joker. Haar rol en acteerwerk is, als je het mij vraagt, wat de film naar een hoger niveau heeft getild. Mede door Quinn heb ik mij goed geamuseerd. Aan de andere kant is het een gemiste kans dat er te weinig beelden van Joker zijn. De Joker werd goed neergezet maar naar mijn mening had hij nog meer aan de film kunnen toevoegen. Hij had er hierdoor bij kunnen dragen dat Suicide Squad een topfilm zou zijn geweest. Nu is het zo dat ik het gevoel heb dat de makers niet alles uit de film hebben weten te halen. Zo worden bijvoorbeeld ook beelden van een roze unicornknuffel getoond, die voor het personage duidelijk een emotionele waarde heeft, maar er wordt verder niets mee gedaan. Diepgang miste er, want waarom is deze unicorn zo bijzonder voor dit personage? Het had zoveel verschil kunnen uitmaken wanneer dit aan het einde, bijvoorbeeld aan de hand van een flashback, uitgediept werd. Erg jammer!

Al met al is Suicide Squad een goede vermakelijke film die zeker de moeite waard is om te zien. Ik heb van de film genoten!

Suicide Squad draait momenteel nog in de Nederlandse bioscopen.

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *