Film | Disney Pixar Binnenstebuiten

Als het om Disneyfilms gaat zijn mijn verwachtingen hoog te noemen. En ik moet zeggen dat ik tot nu toe nog niet teleurgesteld ben. Vanzelfsprekend vind ik de ene film wat leuker dan de andere maar van teleurstelling is nog geen sprake. Je kunt dus zeggen dat ik een Disney-fan ben en laat het nou ook zo zijn dat mijn kids vaak net zo enthousiast zijn als ik.

Toen ik enkele weken terug een uitnodiging ontving om met mijn gezin naar een unieke voorpremière te gaan van de nieuwste Disney Pixar film ‘Binnenstebuiten’, telde ik samen met mijn meiden vol verwachting de dagen af. Deze bijzondere voorpremière was speciaal georganiseerd voor vaders en moeders met hun kinderen, om zo samen de fantastische familiefilm te ervaren.disney BinnenstebuitenBinnenstebuiten neemt je mee in het hoofd van een opgroeiend meisje (Riley) en opgroeien gaat zoals we weten niet zonder vallen en opstaan. Riley, die haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich moest laten omdat het gezin door een nieuwe baan van papa naar San Francisco verhuisde, moet aan alle veranderingen wennen. Riley laat zich leiden door haar emoties die in het Hoofdkwartier wonen, de commandoruimte in Riley’s hoofd. De emoties Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet voorzien haar van advies bij de dagelijkse dingen. Zij zorgen ervoor dat Riley de juiste emoties op juiste momenten toepast. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school. En dit leidt weer tot hilarische momenten.

Binnenstebuiten is een leuke familiefilm om gezellig met het gezin te kijken. Het is zowel voor kinderen als ouders erg leuk maar toch denk ik dat de film voor heel jonge kinderen wat moeilijk te begrijpen kan zijn. De film geeft een kijkje in wat er zoal in het hoofd van Riley omgaat, het geeft je een andere kijk op emoties. Normaliter zien wie uitingen van emoties van een persoon maar in de film wordt het vanuit het perspectief van de emoties zelf getoond. Zo zie je hoe de diverse emoties ervoor zorgen dat een reactie tot stand kan komen, welke handelingen zij hiervoor inzetten en natuurlijk ook wat er gebeurt wanneer er iets mis dreigt te gaan of daadwerkelijk mis gaat.

Disney Pixar Binnenstebuiten geeft een verfrissende kijk op de werking van emoties en het daarbij behorende gedrag. De film belicht de kleine stemmetjes in je hoofd die we allemaal hebben. Daarnaast geeft de film de diverse emoties een passend gezicht. We zien hoe herinneringen in kleuren worden gesorteerd en opgeslagen worden. En dat de film 3D is maakt het geheel compleet. Disney heeft met Binnenstebuiten zichzelf overtroffen. De film is zowel grappig als hartverwarmend. Wat ons betreft een absolute aanrader!

Disney Pixar Binnenstebuiten draait momenteel nog steeds in de bios.

Heb jij Disney Pixar Binnenstebuiten al gezien?

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

1 reactie

  1. zegt:

    Die wil ik ook nog graag zien, hoorde er al veel goeds over 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *