Feestdagentip – Kiss color gel Galaxy + Sensationail base- en topcoat

Eigenlijk wilde ik twee nagellakken vergelijken van Essie: de kerstkleur Toggle to the top en de tint die ze vorig jaar rond deze tijd uitbrachten: Leading lady. Maar daar zijn al aardig wat reviews over geschreven en ook ik kan zeggen dat er nauwelijks verschil is te zien tussen deze twee lakjes. Toggle to the top is donkerder, eerder bloedrood van kleur en Leading lady is feller, lichter en neigt meer naar fuchsiarose/rood. Verder is er geen verschil. Dus ik dacht: ik ga in plaats daarvan een swatch laten zien van Kiss Color Gel, een zilverkleurige glittergelnagellak (de middelste van de onderste rij, genaamd Galaxy). Ook een échte kerstlak, vind ik!

Ik schreef al eens een uitgebreide review over de Sensationail-kit en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Af en toe las ik een paar weken gellakvrije weken in, omdat ik niet altijd zin heb om een kwartier lang mijn nagels in de aceton te weken. In die weken vertroetel ik mijn nagels extra en wissel ik snel af in kleuren met gewone nagellak. Maar dan merk ik na een tijdje toch weer dat ik het irritant vind om bijvoorbeeld een lelijke deuk in mijn versgelakte nagellak te ontdekken nadat ik naar de wc ben gegaan. Of al chips of witte, dunne randjes te ontdekken na één dag.20131212_193139

In het kunstlicht, net aangebracht.

Dat is zo anders met gellak! Na het drogen onder de led-lamp zijn je nagels meteen hard en glad. En het blijft bij mij zeker een week lang mooi zitten (daarna haal ik het eraf omdat ik een andere kleur gellak wil aanbrengen). Wat ik ook een groot voordeel vind van gellak is dat je kleine foutjes nog gemakkelijk kunt corrigeren terwijl je lakt, zolang je je nagels nog niet onder de lamp hebt uitgehard. Tot die tijd blijft de gellak lekker vloeibaar en wordt het niet stroperig, zoals vaak het geval is bij gewone nagellak. Ik zie het daarnaast als een soort plastic beschermlaagje over mijn nagels. Ze kunnen even tot rust komen, want wanneer er een laagje gellak overheen ligt ondervinden ze geen hinder van stoten, krassen of andere invloeden van buitenaf die je nagels kunnen beschadigen.De volgende dag, in het daglicht.

De volgende dag, in het daglicht.

Zo ook met de gellak van Kiss. Kiss gellak is iets duurder dan die van Sensationail (ik betaalde € 17,95 voor dit flesje, terwijl ik vanmorgen nog Tag me Taupe van Sensationail in de aanbieding kocht voor € 11,95, normaal rond de 15 euro), maar in dit Kiss-flesje zit 9 ml en de inhoud van een flesje Sensationail-lak bedraagt 7,36 ml. Ook met gellak vind ik het nu eenmaal leuk om af te wisselen in kleur en deze tint vond ik perfect voor de feestdagen, dus gooide ik ‘m in m’n winkelmandje. Deze Kiss gellak sealde ik gewoon tussen twee laagjes base & topcoat van Sensationail. Je kunt twee verschillende merken gellak dus eenvoudig met elkaar combineren. En als ik toch even een avondje een andere kleur wil, lak ik er een gewone nagellak overheen, die ik weer kan verwijderen met acetonvrije nagellak.

Qua lakbaarheid vind ik de gellakken van Kiss net zo fijn als de gellakken van Sensationail. De Kiss-lak is ietsje dikker, maar lakt prima. Ook de houdbaarheid is hetzelfde. Ik merk dus niet echt verschil tussen de twee merken wat dat betreft, en dit merk heeft net als Sensationail een aantal mooie kleuren in haar assortiment. Daarentegen heeft dit merk wél een basecoat en topcoat apart verkrijgbaar, in tegenstelling tot Sensationail, die laatste kun je alleen als setje kopen.

kissnails.nl

12 reacties

 1. Dit is een onwijs tof kleurtje zeg, mooi die glitter erin 😀 Ik wil nog altijd een keer sensationail proberen, en dan zou ik dit kleurtje er ook zeker bijkopen, ook al issie iets duurder, hij is wel super!

 2. zegt:

  Wat is dit een prachtige kleur!

 3. zegt:

  Dit is echt een prachtig kleur!

 4. mooie kleurtje leuk voor de feestdagen!

 5. zegt:

  Wat een mooi lakje! Helemaal in de feestdagensfeer!

 6. Wauw wat is die mooi! Ik wil nog steeds een gel set aanschaffen!

 7. Oh wauw dat ziet er mooi uit, ik heb zelf mijn nagels zwart gelakt en mijn ring vinger rood met heel veel glitters.. ziet er best leuk uit. 🙂

 8. zegt:

  Zelfs gellak blijft amper zitten bij mij helaas 🙁

  1. zegt:

   Oh, dat is balen zeg! Het kan verschillen ja. Goed ontvetten van te voren; en de primer aanbrengen met cirkelende bewegingen helpt ook niet?

 9. zegt:

  leuk! ik heb ook een glitter gellak opgedaan maar van een ander merk, blijft voor geen meter zitten helaas 🙁 vanaf nu koop ik ook alleen nog maar bekende merken

 10. zegt:

  Dit kleurtje vind ik er mooi uit zien! Wel ben ik nu benieuwd geworden waar je tag me taupe in de aanbieding zag? Ik ben namelijk wel geïnteresseerd in dat lakje 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *