How to | Extensions verven

Een aantal weken geleden heb ik nieuwe extensions gekocht. Ze leken op de foto’s de juiste kleur, maar tevergeefs waren ze in het echt iets wat paarser dan mijn eigen haar kleur. Om de extensions met mijn haarkleur te macthen moest ik het verven en het leek me leuk jullie te laten zien hoe ik dat doe!

Extensions verven 2Extensions zijn enorm kwetsbaar. Ze zijn in de fabriek heel chemisch behandeld waardoor alles wat je op je extensions doet extreem beschadigend is. Blonderen wordt dan ook echt afgeraden , verven kan, maar niet te veel. ( Mits het echt haar is, synthetisch smelt als het ware meteen weg )

Ik daarin tegen wou van de paarse gloed af, ik vind het belangrijk dat de kleur van mijn extensions en mijn eigen haar kleur goed overloopt. Daar voor moest ik mijn extensions blonderen, en vervolgens verven.

Extensions verven 3 Extensions verven 4Extensions verven 5Ik heb mijn extensions op een vuilniszak gelegd, mocht je dit thuis zelf doen let dan goed op eventuele vlekken op de grond/tafel/kleding. Het wordt oranje, en je krijgt het niét meer weg. Ik heb eerst blondering aangebracht over de hele extensions. De blondering die ik gebruik is van een huismerk van een kappersgroothandel bij mij in de buurt, gebruik met voorkeur een blauwe blondeerpoeder. Dit heb ik gemegd met 3% waterstofperoxide.

Extensions verven 6Extensions verven 7Het mengsel heb ik eerst op één kant van mijn extensions aangebracht en vervolgens heb ik het om gedraaid om de andere kant ook te kleuren. Door op deze manier te werk te gaan zorg je ervoor dat je alle haartjes behandeld krijgt. Na 15 minuten youtube filmpjes bekeken te hebben heb ik het mengsel uitgespoeld.

Extensions verven 8De kleur is nu iets oranje geworden, wat precies is wat ik wou; de paarse gloed is er af, en het rode blijft over. Tijd om mijn eigen haarkleur erover heen aan te brengen!

Extensions verven 9 Extensions verven 10 Extensions verven 11Ik gebruik Directions ( een kleurspoeling die niet schadelijk is voor je haar ) in de kleur Pillarbox Red. Die heb ik gemengd met een goedkopere conditioner. Of eigenlijk was ik gewoon lui, en heb ik conditioner over de extensions gedrupt, en de kwast in de rode verf, en dit zo vermengd op de extensions, haha.

Extensions verven 12Ook hier heb ik de ene kant gekleurd, omgedraaid en daarna de andere kant gekleurd. Dit liet ik zo’n halfuur zitten, en heb het daarna uitgespoeld. De extensions heb ik vervolgens droog geföhnd.

Extensions verven 13Dit is het resultaat! Misschien dat je op de foto’s het verschil niet goed ziet, en misschien heb je daar kleine kappersogen voor nodig, maar de extensions matchen nu super met mijn eigen haarkleur!

Extensions verven 14Voor- en na foto

Liefs,
Shannen

Over de auteur

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

5 reacties

 1. zegt:

  Handig dit, mooie kleur is het geworden!

 2. zegt:

  Handig dat je je extensions zelf hebt geverfd!

 3. zegt:

  Wat een handig artikel en het resultaat ziet er ook heel erg mooi uit!

 4. Wist niet dat dat kon. Ik ga t ook proberen, thnx!

 5. zegt:

  Bedankt voor het delen van de tips om zelf extensions te verven. Ik heb inderdaad gemerkt dat deze erg kwetsbaar zijn en ik wil daarom ook geen agressieve producten gebruiken. Jouw resultaat is in ieder geval erg mooi geworden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *