Ik heb werkelijk núl geduld als het om nagels lakken gaat. Basecoat, vijf minuten wachten, nagellaklaag nummer één, vijf minuten wachten, nagellaklaag nummer twee, even wachten en dan nog een topcoat erop, waar ik ook weer minutenlang op moet wachten. In die tijd heb ik de neiging om toch even iets te doen. Voorzichtig natuurlijk, maar uiteindelijk komt er dan toch weer een diepe lelijke kras op m’n lak. En kan ik die nagel(s) weer opnieuw gaan doen. Pfff.

Dan is het fijn dat ik die tijd kan verkorten met een topcoat die de nagellak eronder snel uithardt. Ik heb eerder topcoats gehad, maar waar ik nooit helemaal tevreden over was. De één gaf wel een prachtige glans, maar had een lange droogtijd en weer een ander liet m’n zojuist secuur gelakte nagellak gewoon ‘oplossen’, alsof ik er aceton overheen lakte. Weg lak. Aaaarrgh! Na wat googelen besloot ik te kiezen voor de ‘Good to go’-topcoat van Essie. Sceptisch bracht ik de lak aan op m’n al eerder gelakte nagels, puur om even snel (?) de droogtijd te testen. Het kwastje is lekker breed, groter dan de kwastjes van de vele prachtige kleuren die Essie in haar collectie heeft. Dat vond ik al meteen een pluspunt (met één veeg ben je eigenlijk al klaar) maar goed, dat zegt natuurlijk nog niets. Het ging me vooral om de droogtijd.Essie Good to Go Topcoat 1En verdomd, deze lak droogt werkelijk razendsnel op, zoals Essie dat al belooft op de verpakking. Na één minuut – ik overdrijf niet – kon ik het niet laten even voorzichtig te voelen. Ik verwachtte minstens dat ik een vingerafdruk zou zien of dat het in elk geval nog wat smoezelig en iets plakkerig zou aanvoelen. Maar nee hoor, de lak was droog, hard, glad en glanzend! Ik was werkelijk volkomen verbaasd. Hoe kan dat? Diezelfde avond gaf ik mijn nagels een nieuw tintje en probeerde ik het dus uit met een verse laag nagellak eronder. Na het tweede laagje kleur, wachtte ik voor de zekerheid één minuut voor ik de topcoat zou aanbrengen. In principe hoeft dat niet; ze zeggen dat je een topcoat al kunt aanbrengen op je nog natte nagellak, maar door die ‘oplos-ervaring’ neem ik geen risico en laat ik het liever toch heel eventjes drogen. Niet lang dus, kort genoeg voor mijn doen. Terwijl ik de Essie topcoat aanbracht, bleef de gekleurde lak netjes op m’n nagel en kreeg het een mooie hoogglans. En jawel, na een minuut kon ik weer alles doen met mijn handen zonder dat ik bang hoefde te zijn dat het zou beschadigen.Essie Good to Go Topcoat 2Nu ik dit schrijf zit mijn lak er inmiddels drie dagen op. De lak ziet er nog keurig uit (behalve dan de velletjes rondom mijn nagels, maar dat is mijn eigen schuld, ik zit daar vaak aan te frunniken), is nog nergens beschadigd of afgebladerd, terwijl ik in die dagen van alles heb gedaan met mijn handen. Ik denk zelfs dat de lak zeker nog rustig twee dagen meegaat. En dat dankzij deze topcoat. Het mooie is, er zit arganolie in verwerkt, dus deze topcoat geeft je nagels ook nog eens de nodige verzorging. De prijs is niet goedkoop, maar ik vind dit bedrag meer dan waard als ik kijk naar de kwaliteit. Wat mij betreft met recht een tóp topcoat!

€ 13,99 voor 13,5 ml

Geschreven door Yvonne van der Wal

Aanbevolen artikelen

13 Reacties

 1. Wauw wat handig om een topcoat te hebben die je nagellak zo snel laat opdrogen of uitharden! Ik kan ook nooit stil zitten waardoor ik vervolgens mijn net gelakte nagels meteen beschadig!

 2. duidelijke review 😀 klinkt erg goed!

 3. Op deze foto heb ik ook de topcoat van Essie gebruikt (de kleur van Rimmel, zoals je kunt zien). Bleef 5 dagen perfect zitten, zonder chippen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik vrij harde nagels heb, waardoor het altijd beter blijft zitten dan wanneer je nagels zachter/beweeglijker zijn. 🙂 Zie: http://instagram.com/p/fDceayvfI2/

 4. Wat fijn dat deze top coat ook daadwerkelijk zo snel droogt! Het is voor mij namelijk ook wel heel erg herkenbaar dat ik vaak het geduld niet heb om te wachten dat het droog is haha.

 5. Deze wil ik weleens proberen!

 6. Hij klinkt echt heel goed!

 7. Dat klinkt echt als de perfecte topcoat.

 8. Dit klinkt heel goed! Ik heb soms ook geen geduld om rustig mijn nagels te lakken en wil ook van alles tussendoor doen 🙂

 9. Klinkt echt super! Ik ben ook altijd zo ongeduldig, kan deze dus goed gebruiken :).

 10. Wat fijn, die wil ik ook wel! Als je geen topcoat wil gebruiken (zoals bijvoorbeeld op liquid sand lakjes) is de drip dry van OPI een aanrader! Het is vrij prijzig (ergens tussen de €15 en €17 geloof ik), maar je doet er eeuwig mee, omdat je met een pipetje slechts een paar drupjes op je nagellak druppelt. Het belooft droge nagels in 6 seconden. Inderdaad, na een paar seconden is het al droog, maar het duurt wel een minuut voordat het uitgehard is. Ideaal!

 11. Deze klinkt heel goed en vooral zo handig! Ik heb altijd binnen 3 seconde alweer een chip, tenminste naar mijn idee, dus dit is wel iets voor mij!

 12. Dit klinkt als een veelbelovende topcoat 🙂 Ik draag op het moment geen topcoat meer. Ik heb juist het idee dat mijn nagellak er sneller afligt dan wanneer ik het niet gebruik…

 13. goede review! lijkt me een fijne topccoat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *