Essie As If Fall 2017 Collection Review & Swatches

Mijn liefde voor nagellakken is al vele jaren onveranderd gebleven en het uit zich nog steeds in het verzamelen en uitbreiden van mijn collectie. Zo rond de seizoenwisseling, wanneer merken met nieuwe collecties komen, neemt mijn nagellakaantal het meest toe. En met alle nieuwe onlangs uitgebrachte herfstcollecties was het onvermijdelijk dat mijn stash nog meer zou groeien. En dit keer met de Essie As If! Fall 2017 collectie. Kijk je mee?

De nieuwe Essie herfst 2017 collectie belichaamt de rebel geest van de jaren negentig met kleuren die variëren van licht babyroze tot donkerpaars. Dacht je dat de jaren 90 voorbij waren? As if!

Essie As If! Fall 2017 collectie
499 Girly Grunge, 500 Saved By The Belle, 501 As If!, 502 Mixtaupe, 503 Knee-High Life en 504 Dressed to the Nineties

Essie Girly GrungeDe eerste kleur uit deze Essie As If! herfstcollectie is Girly Grunge; een zilver, lichtpaarse metallic tint. Dit lakje heeft een dikke substantie en lakt zoals te verwachten ietwat streperig. Met twee laagjes kreeg ik Girly Grunge volledig dekkend. Een mooie tint voor het najaar, helemaal wanneer je fan bent van metalliclakken.

Essie Saved By The Belle Saved By The Belle is een creamy, vrijwel standaard girly pinklak met een fijne substantie. Met twee laagjes kreeg ik dit tintje net niet volledig dekkend en was een derde laag dan ook nodig. Ik denk dat iedere nagellakfanaat wel één of meerdere soortgelijke tinten in haar stash heeft zitten. Niet bepaald een bijzondere kleur maar mooi is het wel!

Essie As If!Dat brengt ons bij de lak waar de collectie naar vernoemd is. As If! is een grijsblauwe creamylak met een goede substantie. De lak is heel fijn in gebruik en dekt met twee laagjes volledig. Met één dikke laag kun je overigens ook wegkomen. As If! is zeker een van mijn favorieten uit de collectie.

Essie MixtaupeWellicht niet een heel spannende kleur maar wel mijn persoonlijke favoriet uit deze collectie. Mixtaupe is een warme ivoortint met wederom een creamy finish. Ook dit lakje heeft een goede substantie en is erg fijn in gebruik. Met twee tot drie laagjes krijg je het volledig dekkend.

Essie Knee-High LifeIk geloof dat ik dit lakje het fijnst in gebruik vind. Knee-High Life is een dieprode tint met een paarse ondertoon. Dit lakje is echt heel prettig in gebruik en dekt met twee laagjes volledig. Overigens zou je met één dikke laag weg kunnen komen. Een heel mooie najaarskleur.

Essie Dressed to the NinetiesDressed to the Nineties is het mysterieuze lak uit deze collectie. Het is een donkerpaarse lak met blauwgroene shimmer. Heel mooi in direct zonlicht! De substantie van Dressed to the Nineties is ietwat aan de dikke kant maar daar heb je tijdens het lakken geen last van. Met twee laagjes was dit lakje prima dekkend.

Al met al heeft de Essie As If! Fall 2017 collectie een mooie samenstelling van kleuren, lekker divers. De lakken hebben goede formules waardoor ze fijn in gebruik zijn, ze dekken goed en drogen ook vrij snel.

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

1 reactie

  1. zegt:

    Wat een prachtige kleuren allemaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *