Essence Trend Edition Happy Kawaii Eye Palette Review

Het beauty-merk Essence introduceerde in de maand juli/augustus hun (zomer) trend edition “happy kawaii”. Een collectie dat om de allernieuwste crazy trend uit de Japanse hoofdstad draait. De producten in superschattige kawaii outfits moeten je direct in een feel good mood brengen! En wie wilt dat nou niet? Uit deze collectie is dit de eye palette ’01 calories donut count!’

In eerste instantie was ik helemaal niet van plan items uit deze trend edition happy kawaii collectie te kopen. Maar toen ik einde september de collectie in de winkel tegenkwam besloot ik voor mijn meiden de nagellakjes mee te nemen. Swatches van de lakjes komen er overigens nog aan. En voor mezelf – of beter gezegd voor de blog – nam ik de enige eye palette mee.

Essence 01 calories donut count!

De Essence eye pallet 01 calories donut count! komt in een hard plastic verpakking met een doorzichtige deksel met daarop kawaii donut design. De verpakking zit er leuk en schattig uit maar oogt wel iets wat goedkoop, met een prijs van € 4,99 kun je eigenlijk ook niet anders verwachten. Wat wel handig is, vooral voor beginnende gebruikers, is dat aan de achterzijde van de verpakking een application guide oftewel een gebruiksaanwijzing staat vermeld.

Essence eye pallet 01 calories donut count! bevat twee highlighters en vier oogschaduwtinten met verschillende effecten. De kleuren variëren van paarsachtige tinten tot koper met shimmer. Een heel mooi kleurenpalette waar je best wel mooie looks mee kunt creëren. Zowel dagelijkse neutrale looks als smokey eyes kun je met dit palette maken.

Ondanks dat de collectie in de zomer werd gelanceerd, vind ik de tinten in deze palette zeker meer geschikt voor nu – de herfstperiode. Het zijn naar mijn mening geen typische zomerse tinten, en al helemaal geen kawaii kleuren, maar kleuren voor het najaar. Naar mijn mening past de kleuren-keuze dan ook niet helemaal bij de kawaii thema.

De tinten hebben individueel geen namen meegekregen maar ze hebben wel zachte texturen die gemakkelijk blenden. De pigmentatie valt mij zeker niet tegen en zijn prima op te bouwen.

Al met al is de Essence eye pallet 01 calories donut count! een prima palette. Het zijn weliswaar geen vrolijke kawaii kleuren maar voor nu – de herfstperiode – is de palette zeer geschikt. Voor de prijs is dit palette wel de moeite waard. Omdat het hier om een trend edition gaat, zal dit palette nu erg moeilijk te vinden zijn.

 

Wat is jouw mening over dit palette?

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *