Dupe alert | Essie School of Hard Rocks en Flormar JL13 Pale Eucalypt

Wanneer je een grote nagellakstash hebt is het denk ik bijna onvermijdelijk dat je er lakjes tussen hebt zitten die veel op elkaar lijken. En in sommige gevallen vrijwel identiek lijken. In mijn stash heb ik dan ook diverse lakjes die van kleur heel dicht bij elkaar zitten en enkelen die bijna niet van elkaar te onderscheiden zijn. Die laatstgenoemden laat ik vandaag zien.

Wie mijn blog al een tijdje volgt, hebben mijn reviews en swatches van twee van mijn favoriete diepgroene lakjes kunnen zien, namelijk Essie School of Hard Rocks en Flormar JL13 Pale Eucalypt. Vandaag vergelijk ik beide lakken met elkaar om je te laten zien dat ze qua kleur vrijwel identiek zijn maar gelukkig wel in prijs verschillen.

Dupe alert nagellak 2Zowel Essie School of Hard Rocks en Flormar JL13 Pale Eucalypt zijn beide diepgroene, moeskleurige lakjes waar ik dol op ben, maar door mijn grote stash nog maar een of twee keer gedragen heb.

Essie School of Hard Rocks lakt fijn, met name als je het prettig vindt om met een dunne kwast te lakken. Dit lakje dekt in principe al met een dik laagje maar hier heb ik twee dunne laagjes aangebracht. Ook Flormar JL13 Pale Eucalypt dekt met één dikke laag erg goed maar wederom heb ik hier twee laagjes. De kwast van dit lakje is dik en lakt ook erg prettig. Beide nagellakken lakken dus fijn en dekken goed. Grote verschil zit ‘m in het kwastje; Essie heeft een dun kwastje terwijl Flormar een dik kwastje heeft

Dupe alert nagellak 3Kenmerkend aan de lakjes van Essie is dat ze een korte droogtijd hebben en dat is met School of Hard Rocks niet anders. Ook Flormar JL13 Pale Eucalypt droogt snel, maar wel wat langzamer dan Essie School of Hard Rocks.

Essie School of Hard Rocks valt op de nagels donkerder uit dan in het flesje terwijl er bij Flormar JL13 Pale Eucalypt geen groot verschil valt waar te nemen.

Zowel Essie School of Hard Rocks als Flormar JL13 Pale Eucalypt hebben beide een creamy finish. Flormar JL13 Pale Eucalypt komt echter uit de Jelly Look-collectie en is hierdoor meer aan de glossy kant.

Dupe alert nagellak 4

Swatches: wijs- en middelvinger zijn gelakt met de Flormar JL13 Pale Eucalypt en ringvinger en pink zijn met de Essie School of Hard Rocks gelakt.

Conclusie: Beide lakken zijn vrijwel identiek. Grote verschil zit ‘m in het kwastje en de finish. In bepaalde lichtval zul je een heel klein verschil in beide lakjes kunnen waarnemen; Flormar JL13 Pale Eucalypt is dan een tikje donkerder van kleur.

Dupe alert nagellak 5

Mijn voorkeur: Laat me om te beginnen even melden dat ik echt dol ben op de lakjes van Essie. Ik heb veel lakjes van dit merk en ik ben stuk voor stuk blij met alle lakjes. Van Flormar heb ik slechts twee lakjes maar met beide ben ik wel erg tevreden. Dit gezegd te hebben, als ik een persoonlijke voorkeur moet geven zal ik, in eerste instantie voor Flormar JL13 Pale Eucalypt kiezen. Dit omdat ik het kwastje van dit lakje net wat fijner vind als dat van Essie School of Hard Rocks maar vooral vind ik de finish van Flormar erg pretty! Maar doe je een goede topcoat over Essie School of Hard Rocks, dan valt dit glossyverschil bijna weg en zou ik dan voor Essie School of Hard Rocks gaan. Daarnaast heeft, wat houdbaarheid betreft, Essie een streepje voor. Essie blijft op mijn nagels veel langer ongechipt zitten.

Essie School of Hard Rocks heeft een inhoud van 13.5 ml en kost rond de € 9,99 p/s
Flormar Jelly Look Nail Enamel JL13 Pale Eucalypt heeft een inhoud van 11 ml en kost € 3,95 p/s

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

10 reacties

 1. zegt:

  Oh wauw, wat een perfecte dupe! Mooie kleur ook!

 2. zegt:

  Zie echt geen verschil op de nagel. alleen de kleur met de flesjesfoto is verschillend.

 3. zegt:

  Ze lijken wel erg veel op elkaar inderdaad! Vind ze beiden wel mooi! 🙂

 4. zegt:

  Bijzonder kleurtje, fijn dat er een dupe is 🙂

 5. zegt:

  Ze lijken inderdaad wel erg op elkaar! Je zou niet zien dat je twee kleurtjes nagellak op hebt. 🙂

 6. Wauw echt de perfecte dupe inderdaad!

 7. Wauw, die lijken enorm hard op elkaar 🙂

 8. Goede dupe inderdaad!

 9. zegt:

  Wat een ontzettend goede dupe! De kleur vind ik ook echt prachtig.

 10. Die hebben inderdaad veel van elkaar! Heerlijke kleur, hou er van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *