Drie make-upproducten van de Hema

Ik ben een Hemafan, vooral van de make-upproducten. Geregeld kom daar mijn favoriete wenkbrauwpotlood, blusher en nagellak kopen. Vandaag review ik drie Hema make-upproducten: de Twist Up pencil nummer 05, de Blush & Go-blusher nummer 60, en de Pure Shine lipstick nummer 17 (Coral). Ik ben reuze nieuwsgierig, want ik vind Hema-make-up vaak heel fijn!

hema blushAllereerst de blusher. Crèmeblushers zijn gemakkelijk in gebruik en daarnaast ideaal voor de rijpere huid. Mijn huid is 38 jaar oud, dus al enigszins aan de rijpe kant…:) Poederblushers hebben immers een droge textuur en het rijpere huidtype is meestal ook al wat aan de droge, dunne kant. Droog op droog geeft dan ook meestal geen mooi effect.  Deze crèmeblusher heeft een ronde, bolle vorm, zodat je deze eenvoudig direct op je wangen/jukbeenderen kunt aanbrengen.

hema blush en go 2 hema blush en go 3De textuur van de blusher is heel zacht en dus crèmig; dit soort blushers dien je eigenlijk al direct over je foundation aan te brengen, dus voordat je (eventueel) gaat afpoederen. De blusher pakt goed, misschien zelfs iets te goed, want ik krijg er al snel van die porseleinen appelwangetjes mee. Maar dat kan aan de kleur liggen; ik denk dat deze tint voor mijn huid te fel is. Een lichtere, zachtroze tint of een lichte bronstint zou mij waarschijnlijk beter staan. Eenmaal aangebracht hoef ik het alleen nog zachtjes met mijn vingertoppen uit te vegen zodat het geen harde, ronde ‘plekken’ worden. En klaar is kees! Het moet gezegd, het is inderdaad makkelijk en snel, bovendien heb je hiermee geen kwast nodig en kun je dit ‘bolletje’ zo in je tas meenemen. Ik vraag me alleen af of het wel hygiënisch is. Uitlenen bijvoorbeeld, zou ik daarom niet doen, want het product komt toch continu direct in aanraking met je huid; waar je normaal een kwast gebruikt en je deze kunt reinigen na gebruik, kun je dat in dit geval natuurlijk niet doen. Al met al een prima blusher die er ook nog eens leuk uitziet!

hema eyelinerDan de eyeliner. Ik houd persoonlijk niet van dit soort potloden, ik koop liever de gewone potloden die je net als tekenpotloden mooi scherp kunt slijpen. Deze mosgroene tint vind ik wel heel mooi en past prima bij mijn bruine ogen. Deze eyeliner is waterproof, wat wel prettig is als je regelmatig zwemt of door de regen fietst.

hema eyeliner 1Oogpotloden test ik altijd eerst even op mijn hand, om te kijken hoe het pakt. Als ik het idee heb dat ik heel hard moet drukken voor er wat van afkomt, dan koop ik ‘m niet. Oogpotloden moeten voor mij gewoon lekker zacht zijn, maar ook weer niet zó zacht dat het te snel gaat uitlopen. Enfin. Dit oogpotlood pakt best goed op mijn hand, dus ik breng het hoopvol langs m’n wimperranden aan. Dan volgt er toch nog een teleurstelling, want daar pakt het niet goed. Helemaal niet goed zelfs. Ik moet echt heel hard duwen en heen- en-weer tekenen voor ik iets zie verschijnen en dat lijkt me ook niet goed voor de doorgaans toch al tere oogleden. Dat vind ik erg tegenvallen. Ik heb er niet mee gezwommen of door de regen gefietst, want een product dat überhaupt amper op je gezicht terechtkomt, kun je ook niet goed testen. Als deze inderdaad goed waterproof is, dan is dat vermoedelijk vooral te danken aan de stugge textuur.  Jammer!

hema lipstickAls laatste de lippenstift. Nog even een tip: wanneer je een felle kleur kiest, houd je oogmake-up dan rustig, om je make-up in balans te houden. EN opvallende lippen én opvallende ogen, kan al snel te veel van het goede zijn; het oogt gauw ordinair. Andersom geldt dus wanneer je je ogen zwaarder opmaakt (smokey eyes), houd de lippen dan zo naturel mogelijk; kies in dat geval een zachtroze of zalmkleurige tint lippenstift. Nog een tip: lippenstiften met een koele (blauwe) ondertoon laten je tanden witter lijken (bordeauxrood/paars) en kleuren met een gelige ondertoon juist geler (oranjerood/warmrood/oranje). En om lippenstift beter te laten zitten: poeder de lippenstift een klein beetje af met transparante poeder en breng dan nog een laagje aan.

hema lipstick 1 hema lipstick 2Deze kleur vind ik persoonlijk helaas niet zo mooi, maar er zijn meerdere kleuren en die kun je natuurlijk gewoon uitkiezen. Op de foto komt de kleur overigens mooier over dan real life. In het daglicht is deze tint veel te fel voor mij, en dat is voor mijn doen best bijzonder, want normaal gesproken deins ik niet snel terug voor een felle kleur lippenstift. Positief aan deze lippenstift is dat deze goed pakt en zacht aanvoelt op de lippen. Een lippenstift dat nauwelijks kleur afgeeft vind ik maar niets, maar dat is hier niet het geval. En hoewel je op den duur natuurlijk altijd wel moet bijwerken, vind ik dat deze goed blijft zitten. Na een paar keer thee te hebben gedronken en een boterham te  hebben gegeten, zie ik nog voldoende kleur op mijn lippen. Maar goed, dat kan haast ook niet anders met zo’n felle tint…Hoe dan ook: een prima lipstick die ik zeker eens zal aanschaffen! Maar dan in een andere kleur. :)

De prijzen:
Blush & Go! kost €4,95 per stuk.
Waterproof eyeliner kost  €2,50 per stuk
Pure Shine Lipstick kost €2,50 per stuk

Geschreven door Yvonne van der Wal

14 reacties

 1. Mooie knallende lipstick!

 2. zegt:

  Wauw, die lipstick! En ik heb die blush in een andere kleur, vind hem opzich wel fijn.

 3. zegt:

  Leuk die blush, ziet er mooi uit!

 4. zegt:

  De lipstick is super! De blush vind ik best roze, weet niet of dat in het echt ook zo is? Ik draag liever bronzer.

 5. Hmm… die blush en lipstick lijken fijne producten

 6. zegt:

  Wat een mooie kleur lipstick!

 7. zegt:

  die blush is leuk zeg!

 8. zegt:

  Ik vind vooral de kleur van de blush erg leuk!

 9. zegt:

  Ziet er goed uit ^^

 10. zegt:

  Wat een leuke producten! Vooral de blush en de lipstick! Prachtige kleurtjes! 🙂 Fijn dat de lipstick goed blijft zitten! Mooie prijzen ook!

 11. zegt:

  De lippenstift vind ik juist heel mooi en de blush trouwens ook xx

 12. zegt:

  Ik vind de blush ook een beetje te fel -en ik heb ook een zeer witte huid dus dat zal hetzelfde effect hebben- en ik ben ook meer van de poederblushes. De lipstick ziet er gaaf uit! X

 13. zegt:

  Ik was wel benieuwd naar de lippenstift, daar zit ik al een tijdje over te twijfelen. Goed om te horen dat ‘ie zacht aanvoelt en aardig goed blijft zitten. Ik zou zelf ook een andere kleur kopen, felle lippen staan mij niet ;).

 14. De lipstick heb ik laatst ook gekocht en vond ‘m ook tegenvallen qua kleur. Deze komt totaal niet overeen met de naam van de lipstick. Jammer…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *