DIY | Decoratief Snoeppotje / voorraadpotjes

Een leuk DIY-project ( Do It Yourself ) hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. Juist de hele simpele dingen zijn vaak heel leuk. En inspiratie kun je echt overal opdoen. Zo ook tijdens het tv-kijken. Afgelopen week zat ik dus naar een trouwprogramma te kijken waar één van de bruiden van weckpotjes en kandelaars drinkglazen maakte. Het zag er goed uit. Het idee vond ik zo leuk dat ik een variant hiervan bedacht. Ik wilde geen drinkglazen maken maar een leuk en decoratieve snoeppot voor in de woonkamer.

Uiteraard kun je tegenwoordig heel leuke snoeppotten kopen maar een zelfgemaakte vind ik specialer. Het idee was geboren en in mijn hoofd was het al zo goed als klaar. Maar eerst moest ik natuurlijk nog de juiste producten zien te vinden.

kandelaarsDiverse winkels heb ik bezocht en bij de Action kwam ik de geschikte kandelaar met een fijne prijs tegen. Ik besloot om er niet één, maar drie, in twee verschillende maten mee te nemen, in de witte uitvoering.

snoeppotjesBij de Xenos vond ik deze leuke, gevulde snoeppotjes met ‘sweet’ erop. Precies waar ik naar op zoek was. Ook hier nam ik er drie mee.

Eenmaal beide producten in huis is mijn modern snoeppotje zo goed als af. Enkel de potjes op de kandelaars met lijmpistool vastlijmen en klaar is Kees! Daarna uiteraard naar smaak vullen.snoeppotjesnoeppotje 2snoeppotje 3Ik ben helemaal verliefd op het eindresultaat! Het ding ziet er leuk uit en staat vooral heel decoratief in de huiskamer. Wel goede afspraken met de kinderen maken zodat ze niet constant aan het snoepen zijn.

Uiteraard kun je ook andere dingen in de potjes bewaren. Deze potjes bestaan trouwens ook in andere uitvoeringen, zoals koffie, thee en suiker maar helaas weet ik niet waar ze te koop zijn.

Met diverse feestdagen kun je deze moderne snoeppotjes, oftewel voorraadpotjes, goed gebruiken. Met Pasen waren ze bijvoorbeeld met paaseieren gevuld. Met Sinterklaas kun je ze met pepernoten vullen en met Kerst kleine kerstballen. Hoe dan ook, ze staan er altijd leuk erbij!

 

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

10 reacties

 1. zegt:

  Wat n leuk idee. Ziet er zo aantrekkelijk uit. Denk niet dat ze lang vol zitten.

 2. zegt:

  Leuk gedaan!

 3. zegt:

  Oh dat ziet er leuk uit 🙂

 4. zegt:

  Super leuk!

 5. zegt:

  Wat een super leuke DIY! Kan me voorstellen dat je helemaal trots en blij mee bent.

 6. Wat een leuk idee dit!

 7. zegt:

  Ziet er inderdaad super schattig uit!

 8. zegt:

  Wat leuk bedacht zeg!

 9. zegt:

  wat een leuke DIY!

 10. Dat ziet er zo leuke uit! Erg cute.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *