Headlines, Parfum Calvin Klein Reveal, Parfum review

Calvin Klein Reveal Review

Afgelopen week kwam ik erachter dat ik mijn, al maanden, geschreven review van de Calvin Klein Reveal niet hier online gezet heb maar wel op Mommyonline.nl. Gezien ik momenteel met het schrijven van een review van de, binnenkort te verkrijgbare, mannelijk versie bezig ben heb ik besloten het stuk alsnog op Beautytopia online te plaatsen. Hierbij!

Calvin Klein is in beautyland een welbekende naam met zowel make-upcollecties als geuren op zijn productenlijst. Reveal, met onze eigen Doutzen in het reclamespotje, werd van de zomer als eerste van de wereld in Nederland geïntroduceerd. En wat was ik nieuwsgierig naar dit geurtje met haar supersexy spotje!

Calvin-Klein-RevealCalvin Klein Reveal komt in een prachtig fancy dikke fles die zwaar weegt. Het is met haar vierkante vorm zeker geen standaard parfumflesje. Het vierkante flesje is door tweeën gedeeld; een gouden en doorzichtige helft. De gouden helft is de dop en dus eraf te halen.

Reveal heeft in mijn ogen hele interessante ingrediënten, ik denk niet dat ik eerder een geurtje geroken heb met zo veel kruiden, met name zout, als geurnoten.
Top: ruw zout signatuur, roze peper, zwarte peper, witte peper.
Hart: iris, ambergris, solair akkoord.
Basis: sandelhout, kasjmier, vetiver.

Volgens Calvin Klein is Reveal sexy, zelfverzekerd en uitdagend met een verrassende touche en hier ben ik in grote lijnen mee eens.

Calvin-Klein-Reveal-2Reveal is een Eau de Parfum en is het beste te omschrijven als kruidig, zwoel en warm. Dat kon natuurlijk niet anders met zo veel kruiden als geurnoten. De geur is in het begin erg pittig en krachtig maar naarmate de draagtijd vordert wordt het zwoeler en sexyer. Reveal is erg aanwezig en komt bij mij over als bedwelmend, maar wie van krachtige en kruidige geuren houdt zal de geur wel weten te waarderen.

Reveal wordt omschreven als een ‘echte’ vrouwengeur maar als je het mij vraagt neigt het meer naar een geurtje voor het andere geslacht, of op zijn minst een uniseksgeurtje. Dit is denk ik te danken aan het ingrediënt vetiver, dat vaak in herengeuren zit. De geur is heerlijk zwoel en warm maar naar mijn smaak te kruidig en bedwelmend, zeker voor de warme maanden waarin het geurtje uitgebracht werd.

Calvin-Klein-Reveal-3Calvin Klein Reveal is niet het soort geur waar ik van houd, het had wat mij betreft wat poederiger en zoeter gemogen waardoor de geur dus ook meteen wat vrouwelijker wordt.
Ik vind de geur door haar zware karakter meer geschikt voor de koudere dagen, maar wel zowel overdag als in de avonduren goed te gebruiken.

Reveal Calvin Klein is verkrijgbaar bij de geautoriseerde Calvin Klein Fragrances warenhuizen en parfumerieën en heeft de volgende adviesprijzen:
Eau de parfum spray 30 ml € 55,00
Eau de parfum spray 50 ml € 77,22

Ben je al bekend met dit geurtje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *