Calvin Klein Reveal Review

Afgelopen week kwam ik erachter dat ik mijn, al maanden, geschreven review van de Calvin Klein Reveal niet hier online gezet heb maar wel op Mommyonline.nl. Gezien ik momenteel met het schrijven van een review van de, binnenkort te verkrijgbare, mannelijk versie bezig ben heb ik besloten het stuk alsnog op Beautytopia online te plaatsen. Hierbij!

Calvin Klein is in beautyland een welbekende naam met zowel make-upcollecties als geuren op zijn productenlijst. Reveal, met onze eigen Doutzen in het reclamespotje, werd van de zomer als eerste van de wereld in Nederland geïntroduceerd. En wat was ik nieuwsgierig naar dit geurtje met haar supersexy spotje!

Calvin-Klein-RevealCalvin Klein Reveal komt in een prachtig fancy dikke fles die zwaar weegt. Het is met haar vierkante vorm zeker geen standaard parfumflesje. Het vierkante flesje is door tweeën gedeeld; een gouden en doorzichtige helft. De gouden helft is de dop en dus eraf te halen.

Reveal heeft in mijn ogen hele interessante ingrediënten, ik denk niet dat ik eerder een geurtje geroken heb met zo veel kruiden, met name zout, als geurnoten.
Top: ruw zout signatuur, roze peper, zwarte peper, witte peper.
Hart: iris, ambergris, solair akkoord.
Basis: sandelhout, kasjmier, vetiver.

Volgens Calvin Klein is Reveal sexy, zelfverzekerd en uitdagend met een verrassende touche en hier ben ik in grote lijnen mee eens.

Calvin-Klein-Reveal-2Reveal is een Eau de Parfum en is het beste te omschrijven als kruidig, zwoel en warm. Dat kon natuurlijk niet anders met zo veel kruiden als geurnoten. De geur is in het begin erg pittig en krachtig maar naarmate de draagtijd vordert wordt het zwoeler en sexyer. Reveal is erg aanwezig en komt bij mij over als bedwelmend, maar wie van krachtige en kruidige geuren houdt zal de geur wel weten te waarderen.

Reveal wordt omschreven als een ‘echte’ vrouwengeur maar als je het mij vraagt neigt het meer naar een geurtje voor het andere geslacht, of op zijn minst een uniseksgeurtje. Dit is denk ik te danken aan het ingrediënt vetiver, dat vaak in herengeuren zit. De geur is heerlijk zwoel en warm maar naar mijn smaak te kruidig en bedwelmend, zeker voor de warme maanden waarin het geurtje uitgebracht werd.

Calvin-Klein-Reveal-3Calvin Klein Reveal is niet het soort geur waar ik van houd, het had wat mij betreft wat poederiger en zoeter gemogen waardoor de geur dus ook meteen wat vrouwelijker wordt.
Ik vind de geur door haar zware karakter meer geschikt voor de koudere dagen, maar wel zowel overdag als in de avonduren goed te gebruiken.

Reveal Calvin Klein is verkrijgbaar bij de geautoriseerde Calvin Klein Fragrances warenhuizen en parfumerieën en heeft de volgende adviesprijzen:
Eau de parfum spray 30 ml € 55,00
Eau de parfum spray 50 ml € 77,22

Ben je al bekend met dit geurtje?

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

12 reacties

 1. zegt:

  Dit is zo’n heerlijke parfum heb er zelf een paar proefmonstertjes van x

 2. zegt:

  Ik ben benieuwd naar de geur! De flacon ziet er wel prachtig uit 🙂

 3. zegt:

  Ik vind dit wel een erg lekkere geur! Wel is het wat mij betreft nét wat meer een avondgeur, omdat het een vrij sterk parfum is.

 4. zegt:

  Ja dit parfum heb ik ook de kast staan, heerlijke geur 🙂

 5. zegt:

  aan deze moet ik nog eens snuffelen 😀

 6. zegt:

  Wauw wat een prachtig flesje! X

 7. zegt:

  Ik wil deze zo graag nog eens ruiken.. ik ben echt benieuwd!

 8. zegt:

  Als ik deze tegen kom in de winkel ga ik hem zeker even ruiken want ik ben erg benieuwd erna geworden
  Liefs Nathalie

 9. zegt:

  Wat een gave verpakking al moet ik me daar niet door laten verleiden maar ga m binnenkort even snuffelen.

 10. zegt:

  wat een mooi flesje lijkt een beetje op lady million hij lijkt me wel erg fijn!

 11. zegt:

  Ik heb hem zelf ook, vind hem ook wat meer aan de kruidige kant, maar hij is zeker weten nog steeds erg lekker!

 12. zegt:

  Hmm ik weet niet of dit wat voor mij zou zijn, meestal vind ik van die unisex geurtjes niet zo lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *