Budgettip | Lipstick opbergbox

Een make-upstash heb ik niet maar daarentegen puilt mijn nagellakstash uit en begint mijn lipstickcollectie ook aardig toe te nemen. Voor die laatstgenoemde was ik al een tijdje op zoek naar een leuke en overzichtelijke manier om ze op te bergen. En zoals jullie ongetwijfeld al doorhebben zijn de doorzichtige make-uporganizers nu helemaal hip. En laat het nou zo zijn dat ik ze er gewoon heel erg leuk uit vind zien. Mijn voorkeur voor een lipstickorganizer gaat dan ook uit naar deze variant. Dit product heeft weliswaar een ander doel maar wat mij betreft is het zeker ook geschikt voor het opbergen van lipsticks.

Lipstick opbergbox 8Tot voor kort waren mijn lipsticks in iedere lade wel te vinden. En dat is natuurlijk allesbehalve overzichtelijk. Tijdens ieder bezoek in het winkelcentrum was ik in gedachte altijd wel op zoek naar een doorzichtige opbergbox waarin ik mijn lipsticks rechtop kon neerzetten. En laatst vond ik die bij de Action. Deze box voldeed aan mijn wensen maar is oorspronkelijk bedoeld om thee in te bewaren. Hier liet ik me vanzelfsprekend niet tegenhouden. Zoals je kunt zien werkt deze voor het stashen van je lipsticks ook prima.

Lipstick opbergbox 3Lipstick opbergbox 7Deze box heeft een handige afmeting van ca. 21.5×14.5x9cm en komt met een deksel. Op de deksel staat helaas ‘tea’, en deze kun je ook niet verwijderen maar je kunt de deksel wel heel gemakkelijk weghalen zodat je de box in een lade neer kunt zetten. Zelf heb ik de box gewoon met deksel op mijn bureau staan.

Lipstick opbergbox 4De box is verdeeld in zes vakjes en de meeste lipstickmerken passen er staand in. Het standaard lipstickformaat, zoals dat van Catrice, vind ik qua hoogte er het mooist in passen. Een lipstick moet dus niet al te langwerpig zijn, de langwerpige Maybelline SuperStay 14HR lipstick bijvoorbeeld past er niet in. In ieder vakje kunnen ongeveer negen lipsticks opgeborgen worden wat dus neerkomt op een totaal aantal van 54 lipsticks die zonder moeite in deze box passen.

Lipstick opbergbox 6Ik vind dit zeker een leuke manier om mijn lipsticks te stashen. En het feit dat de box in lades zoals die van Helmers past (Ikea), maakt het nog leuker. De box staat nu nog op mijn bureau en gelukkig is in lades rommelen op zoek naar dat ene kleurtje verleden tijd.

Lipstick opbergbox 5

Wat vind je van mijn doorzichtige lipstickorganizers? Gebruik jij ook weleens producten voor andere doeleinden dan dat ze bedoeld zijn? 

Deze Action (tea) box kost €1,69

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

13 Reacties

 1. Dat is zeker een handige tip! Toevallig ben ik er ook al een tijd naar op zoek! Ik kon alleen mooie lipstickopbergers vinden via onbekende buitenlandse webshops. Ik ga eens kijken bij Xenos!

 2. Wat een handige tip dankjewel deze ga ik zeker even bij de Action zoeken x

 3. Zo kun je alles goed zien, leuk!

 4. Oehlala, zo een box kan ik ook heel goed gebruiken. Heb echt teveel aan lipsticks en weet niet meer waar ik ze moet opbergen soms!

 5. Thanks for sharing! Dit ga ik zeker onthouden.

 6. Ik zie dat ik vergeten ben om de prijs erbij te vermelden, deze staat er inmiddels bij.

 7. Wat een grappig idee. Ik heb deze theedoos al heel erg lang maar ik ben nooit op dit idee gekomen. 🙂

 8. Wat een handige tip! Ik heb eigenlijk ook wel weer meer opbergruimte nodig, niet alleen voor mijn lipsticks, maar voor al mijn make-up haha! Ik ben zo’n persoon die vaak wel make-up koopt, maar dan de opbergdingen vergeet!

 9. Wat een leuk en handig idee! Ik heb sinds kort een aantal opberg bakjes gekocht voor €1,50 per stuk bij de Hema en daar past ook precies mijn lipsticks in.

 10. Wat een leuke (budget) oplossing! Gave lipsticks heb je ook. Mijn lipstick stash puilt zo onderhand ook uit haha!

 11. Erg handige tip, komt goed van pas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *