Binnenkijken | Beautyblogger Iris

Ben je ook altijd nieuwsgierig naar de woonstijl van anderen? Gewoon even een kijkje nemen om te zien wat hun stijl is en wat voor meubels ze hebben? Wij kunnen er in ieder geval niet genoeg van krijgen. Bij anderen binnenkijken is ook een leuke manier om inspiratie op te doen.
Iris is 25 jaar en woont in een dorp vlakbij Amsterdam. In het dagelijks leven is ze leerkracht op een basisschool. Naast het lesgeven houd Iris zich het liefst bezig met beauty en op haar eigen plekje op het World Wide Web, iribella.nl, schrijft ze dagelijks over beauty en lifestyle. Vandaag gluren we binnen bij Iris…kijk je mij?

binnenkijken12Mijn woonstijl is modern en strak. Ik hou van de combinatie zwart/wit, grafische printjes en niet te veel rommeltjes in huis.

binnenkijken4Instagram, de ikea-gids, tijdschriften en blogs zijn voor mij inspiratiebronnen. De ikea-gids spit ik meteen door zodra hij op de mat valt en ook op Instagram ben ik veel te vinden.

binnenkijken5Ik ben dol op mijn woning en ik woon er met veel plezier. Ik was opslag verliefd toen ik het zag. Ook over de plek waar ik woon ben ik zeer tevreden. Het fijnst vind ik dat het een rustig plekje is, maar dat ik ook met tien minuten lopen bij de winkels ben en de snelweg om de hoek heb.

binnenkijken3Ik ben heel erg blij met hoe het allemaal bij elkaar gekomen is. Ik heb al eens samengewoond en toen had ik weinig ruimte en nog geen goed idee van wat ik mooi vond. Daar heb ik van geleerd en ik wist daarna precies wat ik graag wilde. Dat ik die meubels nu heb kunnen kopen en dat ze daadwerkelijk in mijn huis staan vind ik erg leuk.

binnenkijken16De booglamp achter mijn bank was al jaren een droom en die heb ik dan nu ook eindelijk. Ondanks dat ik heel blij ben met al mijn spullen, ben ik het meest gehecht aan de spulletjes die ik van mensen gekregen heb of nog van vroeger heb.

binnenkijken13Ik ben zeker een echte huismus. Ik zit liever een avond gezellig met vriendinnen op de bank dan dat ik een avond ga stappen. Mijn favoriete plek in huis is de huiskamer, omdat ik daar het meest te vinden ben. Er ligt vloerverwarming, dus de vloer is daar heerlijk warm. Na mijn werk plof ik dan op de bank met een kop thee en de tv aan of ik ga aan het werk aan de eettafel.

binnenkijken6binnenkijken14Ik woon nu ruim een jaar in mijn appartement en bij het inrichten ervan vond ik het vooral belangrijk dat de kleuren rust zouden brengen maar ook dat alles bij elkaar zou passen. Ik had al in mijn hoofd welke meubels ik wilde hebben. Maar of alles dan uiteindelijk op zijn plek valt is natuurlijk de vraag. Ik heb nog een aantal keer dingen verplaatst of iets erbij gekocht omdat ik het miste.

binnenkijken7 binnenkijken15Als ik thuis aan het werk ben zit ik aan mijn eettafel met mijn laptop. Alles bij de hand en lekker veel ruimte. In mijn extra kamer staat mijn kledingkast en mijn beautykasten.

binnenkijken-1Mijn open-keuken is simpel en netjes en kun je vanuit de hele woonkamer zien. Ik heb geen grote apparaten op mijn aanrecht en ook de kleur is rustig. Ik hou niet van een volgepropt aanrecht, zeker omdat je mijn keuken vanuit de woonkamer goed kunt zien.

binnenkijken8binnenkijken9Mijn badkamer heeft een toilet en daarnaast heb ik nog een apart toilet. De badkamer is crèmekleurig en heeft een donkere vloer. En een heerlijk bad; ook de douche is prettig door de ruimte. Boven het toilet zit een extra stuk ruimte waar ik wat decoratie kwijt kan. Mijn aparte toilet gebruik ik eigenlijk nooit, maar het is handig als ik visite heb.

binnenkijken17Wat betreft de indeling van mijn appartement zou ik niets willen veranderen. Wel zou ik een aantal dingen toe willen voegen die ik nog mis of graag zou willen hebben. Een oven mis ik, die moet er echt nog eens komen. Verder zou ik graag een mooie buffetkast willen, een droger, wat extra bergruimte in de badkamer en een badkamermeubel met wasbak.

Mijn favoriete woonwinkels zijn Loods 5, Ikea en Xenos. Bij Loods 5 vind je wat meer bijzondere items en ik kan er uren rondlopen. Ikea en Xenos zijn wat minder speciaal, maar ze hebben altijd iets leuks en de prijzen zijn fijn.

Mijn budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven: wat accessoires verwisselen of lampen een andere plek geven kan al veel doen. Leuke accessoires kun je kopen bij Action, Ikea, Xenos of Big Bazar, dan ben je er ook niet al te veel geld aan kwijt. Een mooi kleed op de bank, andere kussenhoezen, een andere lampenkap of een mooie plant maakt al een verschil.
Probeer je basis rustig te houden zodat je met kleine dingen kunt variëren. Een felle kleur op de muur of een gek meubelstuk is leuk, maar je raakt er misschien snel op uitgekeken. En een muur is natuurlijk niet even snel over te schilderen. Investeer in goede basis meubelen, waar je jarenlang plezier van hebt.

Mogen we ook bij jou een kijkje nemen? Mail ons via info@beautytopia.nl 

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

11 Reacties

  1. Wat een mooi interieur! Ik vind de stijl wel heel mooi en ook een bad zou ik nog graag willen! Alleen die oven zou ik toch wel heel erg missen!

  2. Waaauw, wat een prachtige woning. Ik houd echt van die rustige en moderne stijl <3

  3. Wat ziet het er ontzettend mooi uit! Zelf vind ik het ook altijd erg leuk om even bij de Action of Xenos rond te kijken. Ze hebben daar vaak zulke leuke dingen en kom dan ook regelmatig iets tegen wat ik leuk vind om in huis neer te zetten.

  4. Erg mooie stijl! Ook wel mijn ding :D.

  5. Wat een prachtig appartement. Echt een mooi plekje om tot rust te komen.

  6. Mooie kleurencombinaties, al ben ik zelf niet voor dat strakke. Zeker de vloer vind ik erg mooi 🙂

  7. Wauw ziet er heel mooi uit! Precies mijn smaak dit. Mooie inspiratie voor mij! X

  8. Ik vind het echt heel leuk ingericht. Lekker rustig en overzichtelijk! X

  9. Je hebt een mooi en ruim woning. Je hebt het heel leuk ingericht.

  10. Wauw, wat een prachtig interieur! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *