Ben ik nou te verwend door teleurstelling verrassingscadeau?

Toen ik het doosje waarin mijn bestelling zat zag, was ik al lichtelijk teleurgesteld maar nadat ik deze opende was mijn teleurstelling hoog. Ik was zwaar teleurgesteld. Waar is de beloofde verrassingscadeau? Zouden ze het vergeten zijn? Dat is balen… Ik besloot om de klantenservice te bellen en op het moment dat de telefoon overging viel mijn ogen op een miniatuur in het doosje. Naast mijn bestelde geurtje en twee geuren proefmonstertjes die ik erbij kreeg vond ik nog een derde proefmonstertje. Een tube van 10 ml. Ik kon mijn ogen niet geloven… is dit de beloofde verrassingscadeau? Dat kan toch niet? Maar toch was dat het cadeautje waar ik vol verwachting naar uitgekeken had. Verrast was ik wel… maar zeker niet in positieve zin. Wat een oplichterij zeg..

Het mailberichtje met als onderwerp: Er ligt een verrassing op u te wachten!’, had mij zeker doen geloven dat het de moeite waard is. Dat als Douglas een verrassingscadeau beloofd het zeker weten om iets leuks ging. Helemaal omdat je pas bij een besteding vanaf €30 het cadeau zou ontvangen. Dus ja.. dit heeft mij op dat moment overgehaald om mijn bestelling bij hen af te ronden.

Het mailtje ontving ik nadat ik begin deze week op de website van Douglas een geurtje in mijn winkelmandje deed maar niet afgerekend had. Om mij dus over de streep te trekken om alsnog mijn bestelling te voltooien ontving ik het mailtje met: ‘ Er zit nog iets in uw winkelmandje. We hebben alle eerder gekozen producten goed bewaard. We hebben bovendien een verrassing voor u als u nu bestelt. Bij besteding vanaf €30 ontvangt u nu een gratis verrassingscadeau bij uw bestelling’.

Ik liet me verleiden en plaatste de bestelling. Het geurtje zou ik sowieso kopen alleen was ik nog bij andere webshops aan het rondkijken. En zeg nou zelf.. wie vindt het niet leuk om een verrassingscadeau bij haar bestelling te ontvangen? Ikzelf vind dat altijd wel leuk. Maar als ik geweten had dat Douglas hiermee een 10 ml flacon van een shampoo bedoelde, had ik wel met het plaatsen van mijn bestelling gewacht. Als ik heel eerlijk ben voel ik mij misleid. Ik vind het nogal schandalig dat een proefmonstertje bij een groot bedrijf als Douglas onder het kopje ‘verrassingscadeau’ valt. Wat mij betreft moeten zij zich schamen!!! Het is leuk dat je dit product als bedankje bij een bestelling cadeau doet, maar ‘verrassingscadeau’ dat je via de mail promoot? Ik had veel meer van jullie verwacht, Douglas!

Zou jij ook teleurgesteld zijn of ben ik simpelweg te verwend?

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

33 reacties

 1. Ja, beetje jammer wel. Ik had er ook meet van verwacht dan denk ik!

  1. zegt:

   Ik zeker wel!

 2. Lisa heleen zegt:

  Ik had ook zeker iets grotere verwacht. Jammer zeg!

  1. zegt:

   Ja.. dat is zeker jammer!

 3. Brigitte zegt:

  Aaahhh nee ik bestel net met hetzelfde idee. Ik denk dat moet wel leuk zijn. Maar mijn gevoel zei na bestellen kijk even online en dan zie ik dit ?? nou leuke verrassing word dat dus ?

  1. zegt:

   Het was voor mij ook een verrassing, maar helaas geen leuke. maar wie weet ontvang jij iets anders 🙂

 4. YY zegt:

  Wat ben ik blij dat je dit met ons gedeeld hebt! Nu ga ik niet extra betalen voor een extra sample!

  1. zegt:

   Voor de ‘verrassing’ hoef je het in ieder geval zeker niet te doen.

 5. Dat vind ik inderdaad ook wel een beetje tegenvallen, maar zoiets doen ze wel vaker. Ik had laatst echt wat spulletjes nodig en ik vind online bestellen altijd wel zo praktisch. Toen hadden ze ook een actie groot op de website staan met gratis gifts bij aankoop van zoveel euro. Eenmaal in mijn winkelmandje bleken dat ook travelsizes te zijn. Nu ging ik sowieso al bestellen, maar het is inderdaad jammer als je juist een bestelling gaat plaatsen vanwege zo’n cadeautje natuurlijk;-)

  1. zegt:

   Wanneer je sowieso een bestelling wil plaatsen is de teleurstelling inderdaad minder erg dan wanneer je het doet wegens een leuke verrassingscadeau… Ik trap er in ieder geval niet meer in 🙂

 6. Steffy zegt:

  Wat jammer zeg van zo’n mini sample!!
  Denk dat het ligt aan degene die je order inpakt 🙁
  Ik kreeg de laatste keer een shopper van Issy Miyake, heb ook een keer een toilettas van Boss gehad met boss showergel erin, en bij nóg een andere bestelling zat een 1 million showergel fullsize, heb die maar aan mijn vriend gegeven..
  Dus mocht je nog iets bestellen over de 30,-, er is nog hoop : )

  1. zegt:

   Wat heb jij een geluk gehad met de cadeautjes zeg… alle drie keren toch wel iets leuks mogen ontvangen.
   Ja, daar kan het inderdaad ook mee te maken hebben: degene die de order inpakt. Voor mij geen bestelling meer plaatsen met de gedachte een leuk verrassing erbij te krijgen 🙂

   1. lisa zegt:

    klopt helemaal! Het ligt er echt aan wie de order in pakt. Ik heb nu al een paar keer bij Douglas gewerkt, Douglas heeft hele leuke verrassing cadeau’s. Schattige tasjes met leuke goodies, maar als degene die jou pakketje inpakt geen zin heeft om iets leuks halen of erin te stoppen word het vaak niet gedaan…

 7. Linda zegt:

  Ik was deze keer ook teleurgesteld! Zou ook vanaf 30,- een ‘verrassing krijgen’. Nou… een extra sample van een Boss parfum… that’s it!

 8. Julia zegt:

  Ik heb heel blij dat jij deze post hebt geplaatst. Ik kreeg namelijk zojuist de zelfde mail en besloot eerst te googelen wat de verassing zou kunnen zijn. Nu ga ik mijn bestelling al helemaal niet meer afronden. Wat een oplichterij.

 9. Eva zegt:

  Ahh dankjewel voor deze blogpost! Ik zat ook te twijfelen en kreeg precies dezelfde e-mail. Ik denk dat ik toch maar even blijf wachten nu

  1. Eva zegt:

   Besteld! Voor 27 euro en kreeg er naast de 2 standaard samples een shampoo van paco rabanne bij, 100ml. Dus ik zou het gewoon proberen!

   1. zegt:

    Leuk! Ik merk overigens dat Douglas in deze huidige coronaperiode, dat hun deuren gesloten zijn, veel meer en leukere cadeautje meegeven.

 10. Eva zegt:

  Heeft iemand de code voor mij? Ik bestel toch al voor dat bedrag dus ben benieuwd of ik nu hetzelfde krijg haha 😉

  1. Jennifer zegt:

   Je mag die van mij wel! Ik koop verder eigenlijk niks bij Douglas, moest alleen iets van The Ordinary hebben;

   ABC65CUJJXLSJN8Q

   Laat maar even weten wat je gekregen hebt, ben benieuwd!

 11. Meli zegt:

  Ik heb ook een verassingscadeu van Douglas via wij zwangerschapdoos gekregen als ik min €30 bestelling doen…🤣 was een mini parfum van 10ml🙈 ik snapte eerst niks van… dit is de “verassingscadeu “?
  Maar ja…. volgende keer ga ik niet voor €30 bestelling doen

  1. Angela zegt:

   Een mini parfum van 10 ml terwijl een normale geur van 30 ml meestal pas begint bij 50 euro.. dan heb je dus meer dan 10 euro gratis cadeau gekregen.. voor niks.. gratis? Verwend allemaal..

 12. Geertje zegt:

  Hier ook een mini sample Aveda voor je haar, had ook iets leukers verwacht, valt zwaar tegen inderdaad!

 13. Angela zegt:

  Zeker weten te verwend! ik ken weinig websites waar ik altijd zoveel bij mn bestelling krijg. Het is letterlijk gratis.. iets met een gegeven paard?

 14. Emma zegt:

  Ik heb gister een bestelling geplaatst en er wat extra aan toegevoegd zodat ik aan het bedrag zou komen voor dit verassings cadeau. Nu ik de bestelling vandaag binnen heb gehad zit het er niet eens bij! Alleen de twee samples die ik zelf heb uitgekozen en een blanco kaartje. Zeker een teleurstelling…

 15. Geeta zegt:

  Hi Nicky,

  Het is nu juli 2021 en ook ik ben er in getrapt!! Douglas houdt nog steeds haar klanten voor de gek. Zo zie ik het echt. Noem het geen cadeau maar een extra sample want dat is wat ik kreeg, een sachetje voor een handcreme. Ze kunnen wel zeggen dat het aan de persoon ligt die het inpakt, maar als er voor hun een keuze is dat er ook n sample in kan gaat t al fout. Ik hou er niet van om voor de gek gehouden te worden en ik denk dat ik hier niet alleen in sta.

  Grtjs Geeta

 16. Julia zegt:

  Hahaha nou ik zoek dit op aan de hand van dat ik net een verassingcadeau ontvang en een tube van 5ml crème heb ontvangen, om te kijken of het een foutje was. Ongelofelijk haha had me stuk meer van voorgesteld

 17. Ik moest lachen toen ik je bericht las. Een verrassing was het zeker, maar niet de verrassing die we hadden verwacht.

  Naar aanleiding van jouw vraag vroeg ik mij af: wanneer labelt een bedrijf iets als cadeau of als sample?

  Ook vroeg ik me af: wat had je wel verwacht of graag willen ontvangen?

  1. zegt:

   Op jouw eerste vraag kan ik helaas geen antwoord geven 🙂

   Antwoord op jouw tweede vraag: Ik had verschillende dingen in gedachte maar een shampoo proefmonstertje was er zeker niet eentje van. Ik had het erg leuk gevonden als ik een (make-up) tasje met een parfum miniatuur erin had ontvangen. Een (make-up) tasje met een shampoo proefmonstertje was ook wel goed geweest. Wat ik ontvangen heb zie ik persoonlijk niet als een verrassingscadeau.

 18. Marlot zegt:

  Na het lezen van deze reacties was ik al bang voor de lichte teleurstelling. Ik ontving zojuist een mannen sample en een kortingsbon voor mymuesli. Dit is niet van Douglas zelf toch zou je denken. Helaas. Maar goede leer voor de volgende keer. Ga hier niet mee adverteren, kan gezien worden als misleiding..

 19. Ilse zegt:

  Ha, ik had dezelfde ervaring en teleurstelling. Ik heb de klantenservice nog gebeld met de vraag of ik nou te ondankbaar ben, of dat het er echt niet bij zit, of dat ze nu het derde bijgevoegde testertje bedoelden…..Dat kon men niet zeggen en het zou wederom (of alsnog) verstuurd worden. Dus…vol verwachting klopt mijn hart: wat ga ik nu ontvangen ;-)…als ik het bovenstaande lees, dan heb ik een vermoeden…….Heel dom deze actie idd…..Tis dat ik ook 5,00 korting had, anders stuurde ik het bestelde luchtje retour.

 20. zegt:

  Hier hetzelfde verhaal, na mijn bestelling van ongeveer € 35,- mocht ik 2 gratis samples uitkiezen en ik zou middels een ontvangen code een verrassingscadeau meegestuurd krijgen. De 2 samples waren prima, maar het verrassingscadeau……. ronduit triest!! Het was een lotion-sample van het merk Sensai van 3 ml – op de achterkant van het doosje staat ‘not for sale’.
  Poeh-poeh wat een cadeau…. Nou mag je een gegeven paard niet in de bek kijken 😉 maar je mag mensen ook niet op het verkeerde been zetten lijkt me. Volgens mij slaat Douglas hiermee volledig de plank mis en zakken ze in gradatie!

 21. myrthe zegt:

  Had ik dit maar gelezen voor het plaasten van mijn bestelling. Mijn verontwaardiging was ook zeker groot bij het ontvangen van mijn bestelling. Ik dacht laat ik maar op onderzoek uit gaan maar helaas is de tester (die ik express niet had gekozen) mijn verassings cadeau. 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *