Beauty | Wenkbrauwen verven

Naast dat ik het kappers vak leer op school, leer ik ook een gedeelte van de schoonheidsverzorging, waaronder wimpers en wenkbrauwen verven. Wimpers verven is iets wat je niet makkelijk bij jezelf kan doen, het is heel precies werk en als je dat moet doe met je ogen dicht gaat het al helemaal fout. Wenkbrauwen verven daar in tegen is wel makkelijk zelf te doen, en vandaag laat ik jullie zien hoe!

Ik zelf verf mijn wenkbrauwen sinds de les dat ik dat geleerd heb, dat zal nu ongeveer een half jaar geleden zijn. Al best een tijdje dus. Voor mij zijn wenkbrauwen heel belangrijk, als je zelf je wenkbrauwen intekent zul je begrijpen wat ik bedoel; je gezicht is meer in balans als je ook je ogen opmaakt, ook vind ik het gewoon mooier, strakker.

Benodigdheden:
–          Wenkbrauw verf
–          Waterstof peroxide 3%
–          Een bakje om verf in te mengen
–          Wattenschijfjes
–          Wattenstaafjes
–          Water

Wenkbrauwen verven 3 Wenkbrauwen verven 2Zelf gebruik ik de donkerste kleur wenkbrauw verf, en de naam van dit merk is Refecto Cil. Ik heb dit gekocht bij de schoonheidsopleiding dat ook bij mijn school zit, maar je kunt dit ook in de meeste kappersgroothandels kopen. Het kost geloof ik rond de 7 euro, maar dit verschilt per groothandel.

Waterstof peroxide kun je ook gewoon bij de kappersgroothandel te halen. Het merk maakt niet uit, of je de goedkoopste of de duurste pakt; waterstof is waterstof. Waar je wel op moet letten is dat je die van 3% pakt! Een sterker percentage wil je niet rondom je ogen gebruiken! Ik heb een beetje waterstof uit een grote fles overgegoten in een containertje.

Je begint met het aanbrengen van vaseline in je wenkbrauw, maar ook rondom. Dit doe je zodat de verf niet aan je huid hecht. Als je deze stap skipt, zul je merken dat de verf aan je huid hecht waardoor je wenkbrauw nog wat intenser donker wordt. Ik zelf persoonlijk skip deze stap, van mij mag mijn wenkbrauw nog wat donkerder blijven. Dit vervaagt op je huid met ongeveer 3 dagen. Ondanks dat je verf op je wenkbrauw haren smeert, pakt dit wel op de haartjes, maak je hier dus niet druk om!Wenkbrauwen verven 6Vervolgens pak je de kleine tube met verf. Ik heb geleerd in plaats van dit in grammen te wegen, een centimeter verf te gebruiken. Ik doe dit op een bakje, je kan dit er daarna nog makkelijk af wassen. Daarna pak ik de waterstof erbij, en gebruik ongeveer dezelfde hoeveelheid als van de verf. Ik weeg dit niet af, dit gaat puur op gevoel. Vervolgens meng je deze twee samen tot het een papje is geworden.Wenkbrauwen verven 4Daarna breng ik de verf aan op mijn wenkbrauw. Zorg dat je goed alle haartjes mee pakt. Ik breng dit aan met een wattenstaafje zodat ik precies kan werken. In het begin breng ik het wat slordiger aan, en vervolgens pak ik een schoon wattenstaafje om de randjes wat bij te werken zodat het er strak uit ziet, en het niet lelijk aan mijn huid hecht.Wenkbrauwen verven 5Dit laat je zo’n 10 minuten zitten. Daarna maak je je wattenschijfje nat en haal je de verf van je wenkbrauwen. Zorg er voor dat er geen restjes achterblijven!Wenkbrauwen vervenEn táda! Je wenkbrauwen zijn gekleurd! Wat vind jij er van, en verf jij zelf jou wenkbrauwen?

Over de auteur

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

11 reacties

 1. zegt:

  Het ziet er heel natuurlijk uit, misschien moet ik dit eens overwegen. Ik heb korte wenkbrauwen en blond, dus moet altijd tekenen. Ik durf het niet aan om bij me zelf te doen. Want mij kennende zal het een bende worden. Ik ga dit wellicht proberen bij de schoonheidsspecialisten.

 2. zegt:

  Ik verf mijn wenkbrauwen ook altijd zelf bij met Refectocil!

 3. zegt:

  Ik doe het zelf nooit ik heb gewoon van essence dat ik er soms overheen doet maar niet altijd! Vind mijn wenkbrauwen zo al mooi van kleur!

 4. zegt:

  Ik laat ze altijd verven en epileren bij de schoonheidsspecialiste voor € 6,00 geen geld dus. Maar dit zou ook een goeie oplossing kunnen zijn. liefs x

 5. zegt:

  Met de kleur van mijn wenkbrauwen ben ik tevreden, maar niet met de vorm. Ik teken ze dan ook altijd in, wat verf weer niet doet. Oplossing: permanente wenkbrauwmake-up. Ideaal! Zelfs zonder make-up zie ik er toch verzorgd uit. 🙂

 6. zegt:

  Mooi resultaat, de kleur past goed bij je donkere ogen 🙂

 7. zegt:

  Mooi effect!

 8. Mooi resultaat :). Ziet er echt goed uit!

 9. zegt:

  Goed gelukt hoor! Mijn wenkbrauw zelf zijn al pikzwart, dus ik heb geluk hihi!

 10. zegt:

  Wat ontzettend dapper… ik zou niet durven!!

 11. zegt:

  wat een super mooi eind resultaat ik doe ze altijd bij tekenen maar dit lijkt me wel super handig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *