Beauty | Basistips bij gezichtsverzorging

We zijn helaas niet allemaal met een gave huid gezegend. En puisten krijgen we zo nu en dan allemaal wel eens. En uiteraard balen we er enorm van en willen we er het liefst zo snel mogelijk weer van af. Maar waarom alleen ervan af willen als je de kans om ze te krijgen enorm kunt verkleinen? Ik zeg voorkomen is veel beter dan genezen.

Wanneer je net als velen nou net die ene gen die voor een gave huid zorgt mist, ben je op een goede verzorging aangewezen. Je moet geven om terug te kunnen krijgen, geven en nemen dus. Wanneer je goed voor je huid zorgt zul je er zeker ook voor beloond worden. Dit heb ik inmiddels ondervonden.

Ik ben absoluut niet van plan de door mezelf gebruikte producten te promoten met de gedachte dat deze wellicht ook bij jou dezelfde werking zal hebben. Nee, dat doe ik dus niet want elke huid is weer anders, en vraagt daarom ook om een andere verzorging. Het is dus aan jou om uit te zoeken welke producten bij jouw huidtype past. Maar wat betreft algemene gezichtsverzorging wil ik mijn ervaring, wat mij zeker geholpen heeft, met jullie delen. De volgende tips kan dus door iedereen toegepast worden.

Gezicht goed reinigen
Een goede gezichtsverzorging begint met het goed reinigen van je huid. Je gezicht in de ochtend, voordat je de deur uit gaat, reinigen vinden de meeste van ons een must. Want reinig je je gezicht alvorens je make-up aanbrengt, dan pakt dit veel beter, dus doen we dat allemaal braaf. Maar hoe belangrijk het reinigen van je gezicht in de ochtend ook is, het reinigen van je gezicht in de avond is veel en veel belangrijker! Of je nou wel of geen make-up op hebt en dus moet verwijderen, je gezicht moet altijd voordat je naar bed gaat gereinigd worden. Gedurende de dag krijgt je gezicht met veel prikkels en vuil te maken en daarnaast geeft je huid ook oliën af. Dit alles moet dus niet aan je huid blijven om vervolgens de kans te grijpen je huid flink te irriteren.

Gezicht wassen eindigen met koud water
Velen zeggen dat dit onzin is en dat koud water niets met je huid doet. Bij mij is dit niet het geval. Sinds ik dit doe ziet mijn huid er veel beter uit. Ik wil er wel graag bij vermelden dat het dus niet alleen door het koude water komt, maar de combinatie van alle punten bij elkaar. Je wast je gezicht zoals je normaliter doet met lauwwarm water. Wanneer je klaar bent zet je het hete water uit en spoel je nog eens vluchtig met alleen koud water. Hierdoor gaan de bloedvaten wijder openstaan en dit is weer goed voor de bloeddoorstroming.

Verwissel je kussensloop regelmatig
Hier kan ik kort over zijn. Gedurende de vele uren die je slaapt is je huid in contact met de kussensloop. Voor een goede hygiëne is het belangrijk je kussensloop regelmatig te wisselen. Velen van ons slapen op een katoenen kussensloop waardoor de huid gedurende de slaapperiode slecht gehydrateerd wordt. Een oplossing hiervoor kan een satijnen kussensloop zijn; nu moet ik eerlijk toegeven dat ik dit niet gebruik. Maar goed… het is hoe dan ook belangrijk je kussensloop geregeld te verwisselen en vuil dus niet de kans krijgt om zich te nestelen. Ik raad aan om minstens wekelijks je kussensloop te wisselen!

Goede dagcrème
Ook hier kan ik kort over zijn. Een goede dagcrème hoeft niet per se duur te zijn. Zoek uit welke crème goede werking op je huid heeft en het liefst met SPF. Ik ontken niet dat dit lastig kan zijn maar als je het eenmaal gevonden hebt zul je merken dat je gezicht er op vooruit gaat.

Veel water drinken
Het menselijke lichaam bestaat voor ongeveer 70 procent uit water. Het heeft om goed te kunnen functioneren voldoende water nodig. Maar ook om voedingstoffen te vervoeren en afvalstoffen het lichaam af te voeren is water noodzakelijk. Je lichaam heeft dus veel water nodig, het is onmisbaar. Krijg je voldoende water (vocht) binnen, dan zul je dit ook aan je lichaam merken.

Gezicht scrubben
Scrubben is simpelweg het verwijderen van dode huidcellen. Je huidcellen zijn zich constant aan het vernieuwen en door deze proces zal je huid er grauw uit gaan zien. Door crubben zorg je ervoor dat je huid er gezonder uitziet maar ook dat het zachter en gladder aanvoelt. Afhankelijk van jouw huidtype kun je 1 á 2 keer per week scrubben.

Stress minderen
Stress is een grote vijand van je huid. Stress je veel, dan zul je dit ongetwijfeld aan je huid en uiterlijk merken. Stress kan leiden tot haaruitval, maar ook kan het onzuiverheden op je huid veroorzaken. En dat stress rimpels veroorzaakt moge ook duidelijk zijn.

Dit zijn niet zozeer oorzaken van een onzuivere huid, maar door deze stappen te volgen kun je een onzuivere huid flink tegengaan. Ook wil ik er graag bij vermelden dat mijn tips gebaseerd zijn op eigen ervaring en op de normale huid en dus niet op een acnehuid.

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

8 Reacties

  1. Fijn uitgebreid artikel met goede tips! Het verwisselen van mijn kussensloop moet ik wat vaker doen!

  2. Wat een hele goeie tips, handig om te weten 😀

  3. Veel water drinken helpt idd voor een egale huid!

  4. Hele handige tips! Ik deed mijn gezicht voorheen nooit scrubben, maar sinds een paar maanden wel en ik merk het verschil echt! X

  5. Goede tips! Goed reinigen is inderdaad één van de belangrijkste dingen, maar helaas (stom,stom) vergeet ik dat vaak haha.

  6. Goede tips! 🙂 Gezicht goed reinigen vind ik zo belangrijk! Ik doe dat elke avond! En veel water drinken wil ik me ook aan houden, maar dat lukt nooit haha!

  7. Veel water drinken is iets wat ik nog wel wat meer mag doen.. Goede tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *