The Balm Highlighters: Cindy-Lou manizer en Mary-Lou manizer

Er is één ding waar ik niet zonder kan als het gaat om make-up en dat is een goede highlighter. In dit geval twee highlighters van The Balm met creatieve benamingen: Mary-Lou Manizer en Cindy-Lou Manizer. Lou…manizer. Oftewel een woordspeling van luminizer. The Balm is een cosmeticamerk dat niet in Nederland verkrijgbaar is, maar wel via Nederlandse websites die buitenlandse merken verkopen, zoals The Make-up Spot. Highlighters geven een mooie glow op je jukbeenderen/wangen, of waar je ze dan ook aanbrengt. Ze weerkaatsen licht zodat deze gezichtsdelen optisch naar voren komen. Je kunt ze ook gebruiken vlak onder je wenkbrauwen, om je oogleden optisch te ‘liften’; zo krijg je een open blik.

The Balm Highlighters 2Mary-Lou Manizer heeft een lichte, champagneachtige tint en Cindy-Lou Manizer neigt naar warmroze. Ze zitten in een schattig doosje met daarop afbeeldingen van vintage pin-upgirls. Alleen daarom al zou je ze willen hebben! Binnenin zit een spiegeltje, wat natuurlijk handig is voor onderweg en elk doosje bevat 8,5 gram poeder. Aangezien het zeer sterk gepigmenteerde poeders zijn, doe je daar dan ook zeer lang mee. Deze highlighters schijnen dé highlighters in de make-upwereld te zijn, veel bloggers en vloggers zijn er gek op. Gek genoeg heb ik nog niet veel Nederlandse reviews gezien, dus ik vond het wel tijd worden. 😉

The Balm Highlighters 3Wat me als eerste opvalt aan deze highlighters is dat je zo op het eerste gezicht denkt: is dat alles? Waar is de glans?

The Balm Highlighters 4
Mary-Lou manizer in daglicht.
The Balm Highlighters 5
Cindy-Lou manizer in daglicht.

Maar zodra je ze aanbrengt met een goede highlighterkwast (ik gebruik Zoeva 105 Luxe Highlight en Real Techniques Setting Brush) komt er zeer veel pigment én glans vanaf! En wel zo dat ik ervan schrik. Waar ik met mijn MUA Undress Your Skin highlighter rustig flink over het poeder kan wrijven, moet ik hier heel zachtjes over het poeder gaan en nog een beetje afkloppen. Ik moet er wel bij vermelden dat Mary-Lou veel meer glanst dan Cindy-Lou. Cindy-Lou lijkt op het eerste gezicht vooral een beetje poederig, maar deze warmroze highlighter komt pas echt tot zijn recht wanneer je ‘m uitveegt met je kwast. Dan zie je de glans opeens tevoorschijn komen! Voldoende aanwezig, maar het blijft subtieler dan Mary-Lou. Cindy-Lou vind ik dan ook heel geschikt als blusher voor de iets blekere huidtypes.

The Balm Highlighters 6
Links Cindy-Lou, rechts Mary-Lou.

The Balm Highlighters 7 The Balm Highlighters 8Op de onderste foto’s laat ik het resultaat zien op mijn wangen. Op de eerste foto heb ik alleen wat blusher op mijn wangen (Mac Well Dressed).

The Balm Highlighters 9
Zonder highlighter

Op deze foto heb ik Mary-Lou manizer aangebracht. Zie je het verschil? Wat een glans! Deze kleur kan iedereen hebben en past bij elke make-uplook.

The Balm Highlighters 10
Met Mary-Lou manizer

Op deze onderstaande foto’s heb ik Cindy-Lou Manizer op mijn wangen. Ik heb het extra sterk aangebracht om goed het effect te laten zien, dus ik zie er hier een beetje uit als een porseleinen pop. 🙂 Ik had dan ook al wat roze Mac-blusher op mijn wangen, dus dat maakt het geheel voor nu wel erg roze. Dat zal natuurlijk minder zijn als je het normaal aanbrengt en de blusher weglaat. Je ziet hier al dat de glans minder aanwezig is dan Mary-Lou en dat het vooral een warmroze, frisse blos geeft, alsof je een wandeling door het bos hebt gemaakt. Toch vind ik dit ook heel mooi! Ik zal deze in het dagelijkse leven wel subtieler aanbrengen om het porseleinen-effect te voorkomen. 🙂

The Balm Highlighters 11
Met Cindy-Lou manizer
The Balm Highlighters 12
Met Cindy-Lou manizer

Ik vind het topproducten en dan ook terecht populair onder de bloggers. Het is geen hype, ze zijn gewoon écht goed. Wel geef ik de voorkeur aan Mary-Lou, want deze geeft meer glans en heeft een kleur die overal bij kan en bij elk huidtype en -teint past. Cindy-Lou vind ik eveneens prachtig, maar vind ik meer passen bij een koele make-uplook en zal ik eerder als blush gebruiken. Beide highlighters zijn ook prima te gebruiken als oogschaduw, bijvoorbeeld in je binnenste ooghoek en vlak onder de wenkbrauw (Mary-Lou) of, in het geval van Cindy-Lou, als kleur op je oogleden. Je kunt ze ook rustig over elkaar gebruiken, dus gemengd, dan krijg je een prachtige champagneglans met een vleugje roze erdoor. Ze zijn niet goedkoop, maar ik vind het bedrag zeker waard; een cadeau voor jezelf en een echte must have voor elke make-upliefhebber!

Mary-Lou Manizer en Cindy-Lou Manizer zijn o.a. te koop bij The Make-up Spot en kosten € 21,50 per stuk.

14 reacties

 1. zegt:

  De glans is echt prachtig! Wat een pareltjes!

 2. zegt:

  Wauw, het geeft je gezicht echt een prachtige glow!

 3. zegt:

  Ik vind vooral de mary versie echt zo mooi!

 4. zegt:

  Ik heb de Mary Lou ook en ik ben er zo ontzettend blij mee. De “is dit alles, waar is de glans” gedachte had ik ook toen ik de verpakking voor de eerste keer opende maar zodra ik met product met mijn vinger had aangeraakt werd ik verliefd.

 5. zegt:

  Ze zien er beide prachtig uit! Ik heb zelf nog geen producten van The Balm gebruikt, maar ze lijken mij erg fijn en de verpakkingen zien er ook altijd zo leuk uit.

 6. zegt:

  O wauw, ik vind ze heel mooi! X

 7. zegt:

  wauwie 😀 ze zijn echt mooi!

 8. Wat een prachtige highlighters!

 9. zegt:

  Ik ben toevallig druk bezig om mooie highlighters te zoeken, ik vind Mary-Lou. erg mooi. En mijn complimenten voor je mooie look!

  1. zegt:

   Dank je wel!

 10. zegt:

  Ze zijn prachtig! Mijn voorkeur gaat ook uit naar Mary Lou! Deze wil ik zeker nog een keer aanschaffen! X

 11. zegt:

  Wauw! De Mary lou vind ik echt prachtig!!

 12. Prachtig resultaat zeg!

 13. zegt:

  Wat leuk, deze kende ik nog niet! Vooral Mary – Lou vind ik mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *