Baal moment – Serie seizoen-stop

Naar mijn mening schieten series als paddenstoelen uit de grond. En dan bedoel ik niet van die matige series die niemand echt boeit maar meer van die series waarvoor je echt uren voor de buis zou blijven hangen. Gezien een dag slechts 24 uur bevat en ik op een dag al behoorlijk wat uurtjes tekort kom volg ik niet veel series.

Once upon a time 0Once upon a time en Revolution volg ik sinds ze hier in Nederland geïntroduceerd werden. Met veel plezier volgde ik beide series. Ik plande mijn week zo in dat ik op de avonden dat mijn series op de buis kwamen niets hoefde te doen. Een soort me-time. En wat genoot ik ervan. Met het aflopen van de eerste seizoenen kwam er ook een einde aan mijn tv-me-time.

Wachten op de nieuwe seizoenen vond ik helemaal niets, daar ben ik gewoon geen ster in. En wat doe je dan, als je het cruciale geduld-gen mist? Online verder kijken natuurlijk. Hier in Nederland lopen we sowieso behoorlijk achter op de Amerikaanse series. Vaak is het zo dat we minimaal een heel seizoen achterlopen en dit is meteen de reden dat velen van ons series online volgen. Ook ik maak tegenwoordig gretig gebruik van de mogelijkheid om online favoriete series te volgen. Nou moet ik bekennen dat ik door gebrek aan tijd veel minder series volg dan dat ik eigenlijk zou willen. Er zijn er ook zo veel leuke en goede series om naar te kijken, maar dit doe ik liever niet want anders kom ik echt nergens meer aan toe.Serie seizoen-stop 1Voor mijn twee series maak ik wel al te graag tijd vrij. Het voordeel van online kijken is dat je in tegenstelling tot tv, jouw eigen tijd kunt bepalen. Wanneer de kinderen in bed lagen en manlief aan het sporten of sport aan het kijken was settelde ik mezelf en hervatte ik mijn me-time. Weliswaar niet voor de buis maar op de laptop met een koptelefoon op. Werkt even goed! Als beginnende online kijker had ik vele afleveringen in het vooruitzicht om naar te kijken. En wanneer je hier bewust van bent is het soms moeilijk om te stoppen want na iedere aflevering wil je weer weten hoe het zal aflopen.  Op sommige dagen keek ik wel drie afleveringen achter elkaar. Niet heel slim als je het mij (nu achteraf) vraagt, want ook online hebben ze een seizoenstop. Dit besef kwam veel later dan mij lief is. Ik belandde namelijk snel bij de laatste aflevering en wat baalde ik ervan. Er waren gewoon geen afleveringen meer om naar te kijken. Het lukt ze trouwens ook altijd om op een spannend moment te stoppen en jou zo supernieuwsgierig achter te laten.

De dagen die hierop volgden heb ik enorm gebaald. Ik heb dagenlang als een gek naar een mogelijke site gezocht die wellicht de nieuwe afleveringen had maar helaas zonder succes. Een andere serie volgen ter afleiding, wilde ik niet want een nieuwe serie betekent simpelweg ook meer uren vrij maken zodra mijn serie weer van start zou gaan. Maandenlang heb ik op de nieuwe aflevering moeten wachten en de dagen telde ik ongeduldig af. Het wachten is inmiddels eindelijk dan voorbij. Het nieuwe seizoen is van start gegaan en er komt nu wekelijks weer een nieuwe aflevering online. Mijn wekelijkse me-time kan ik weer oppakken en wat voelt dat goed. Verslaafd? Nee hoor, ikke niet!

Wat doe je wanneer je serie een seizoenstop heeft, schakel je dan over naar een andere serie?

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

13 Reacties

 1. Leuk artikel! Heel herkenbaar ook! Ik baal altijd heel erg als ik alle afleveringen van een serie heb gezien, maar vaak ga ik wel gewoon iets anders kijken omdat ik het echt heel ontspannend vind, alleen ben ik daar ook nogal snel doorheen dan haha.

  1. Dat is nou het probleem, wij zijn altijd geneigd snel doorheen te gaan. Niet slim als je naderhand op nieuwe afleveringen moet wachten.

 2. ik schakel dan inderdaad over naar een andere serie tot de ene weer met een nieuw seizoen terug is XD

  1. Een ander serie als afleiding helpt inderdaad goed, maar zelf doe ik dit niet.

 3. Ik probeer altijd gelijk over te schakelen naar een andere serie. Net zoals bij boeken, als ik een boek uit heb waar ik helemaal verslaafd aan was móet ik gelijk op dat moment aan een nieuwe beginnen. Anders ga ik zo balen van het feit dat het voorbij is haha. X

  1. Het balen doe ik vaak genoeg want ik wacht altijd af, geen vervanging of zo maar gewoon afwachten op nieuwe afleveringen. Absoluut niet leuk.

 4. Once upon a time kijk ik al stinds het begin online 😛 , je artikel is heel herkenbaar

 5. Ik kijk ook OUOAT en Revenge. Ben blij dat allebei de series afgelopen week weer van start zijn gegaan. Vooral OUAT was namelijk wel erg spannend. En de nieuwste aflevering was wel erg wicked, als je begrijp wat ik bedoel 😉

  1. Oh en ik was nog niet klaar. Ik kijk heel veel serieus. Een meestal als de ene reeks series stops, begint er vaak weer een nieuwe reeks. Ze wisselen elkaar wat dat betreft goed af. Bijvoorbeeld met Walking dead, dat heb je eerst, daarna meteen Game Of Thrones, en daarna volgt meteen True blood weer 🙂 Als er echt geen opties meer over zijn zoeken mijn vriend en ik vaak weer een nieuw serie als slachtoffer, die al wat verder gevorderd is zodat we lekker veel afleveringen achter elkaar kunnen kijken. Niets is zo vervelend als elke week vol spanning wachten op de nieuwe aflevering. Serie lover over here 😉

  2. Dat was het inderdaad echt!! Iemand dat the Evil Queen overtreft? Ben echt benieuwd hoe het verder zal lopen. Het kan voor mij niet snel genoeg gaan. She is wicked 🙂

 6. Haha wat herken ik je gevoel hierin! Ik was zo teleurgesteld toen ik besefte dat de volgende aflevering pas in maart online kwam! Ik heb echt elke week zitten aftellen :p

 7. Heel erg leuk om te lezen! Ik kijk zelf niet zo heel veel series, maar als ik een serie eenmaal volg en ze hebben een stop kan ik daar ook zo van balen. Vaak zijn het ook series die ik online niet kan vinden. Ik wacht dan toch altijd rustig af tot die weer begint en kijk of er een serie is die ik in de tussentijd kan kijken.

 8. Aah, ik vind Revolution ook zo leuk! 🙂 Vind wachten ook bijzonder lastig haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *