4x Mac lipsticks voor de lente en zomer

Het is eindelijk te merken dat het lente is! De temperaturen stijgen, de vogels fluiten, de zon laat zich vaker zien en blijft langer hangen. En alles ziet er meteen fleuriger uit! Wat mij betreft tijd om de donkere kleuren weg te stoppen en voor lichte, frisse kleuren te gaan, zo ook in de make-up.

SAMSUNG CSCIk hoef jullie denk ik niet meer te vertellen hoe fijn mac-lipsticks zijn. Ze zijn er in allerlei kleuren en finishes: Matte (mat, meest gepigmenteerd van alle finishes, ietwat droog), Satin (tussen mat en glanzend in, goed gepigmenteerd), Amplified Cream (romig, zeer goed gepigmenteerd),Cremesheen (romig, vrij transparant), Frost (lichte metallicglans, goede pigmentatie), Lustre(transparant) en Glaze (zeer transparant).

SAMSUNG CSCIk laat jullie vier lipsticks zien die perfect passen bij de lente en zomer. Eén is al gebruikt, maar wilde ik jullie toch niet ontnemen omdat dit ook een echte voorjaarskleur is. SAMSUNG CSCCosta Chic, Impassioned, Sunny Seoul en Coral Bliss. De eerste drie zijn nieuw en laat ik als eerste zien.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCCosta Chic heeft een frost-finish. Dat is niet de meest populaire finish, maar de hoeveelheid metallicglans kan per frost-lipstick verschillen. Bij Angel is het bijvoorbeeld haast niet te zien. In het geval van Costa Chic vind ik het metalliceffect bescheiden genoeg, en zeg nou zelf: dit is een echte, prachtige koraalkleur en dat maakt het helemaal goed. Het is een frisoranje tint met een flinke vleug roze, waardoor de kleur meer naar zalm neigt. Deze bijzondere tint zal vrijwel elk gezicht – vooral die met een warme ondertoon – laten stralen! Overigens ook een leuke kleur voor Koningsdag. ;-)

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCImpassioned heeft een Amplified-finish en is daarmee romig en zeer goed gepigmenteerd. Kijk dan, wát een waanzinnige kleur is dit! Het is lastig te omschrijven. Het zit tussen rood en roze in, maar heeft in de verte ook iets koraals over zich. Je moet lef hebben om deze kleur te dragen, maar als je je ooglook rustig houdt en je iets gebruind bent door de zon, staat het chic en fris.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCOok Sunny Seoul behoort tot de koraalkleuren, maar dan net wat frisser omdat deze meer neigt naar de roze kant. Sunny Seoul heeft een cremesheen-finish en is daarmee wat transparanter, maar geeft genoeg dekking. De cremesheen-finish is één van mijn favoriete finishes omdat deze aanvoelt als een lippenbalsem en je lippen een mooie, verzorgde glans geeft. Nadeel van deze finish is dat het de neiging heeft tussen de lijntjes te gaan zitten.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCEn dan de laatste, gebruikte lipstick: Coral Bliss.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCCoral Bliss heeft net als Sunny Seoul een cremesheen-finish en is momenteel mijn grote favoriet. Het doet me denken aan Pure Zen en Sweet and Sour; Coral Bliss zit ertussenin. Het haalt meer op dan Pure Zen omdat er meer oranjeroze in zit, maar het is minder helder dan Sweet and Sour. Coral Bliss oogt op mijn huid/lippen zalmroze en dat maakt het geheel levendig maar ook zacht.

Nog even de lipsticks bij elkaar.
PicMonkey Collage mac lipsticksPicMonkey Collage fullfaceIk denk dat naast Coral Bliss, Costa Chic toch wel mijn favoriet is als ik zin heb in een meer opvallende tint. Impassioned vind ik geweldig, maar zal ik niet zo snel overdag dragen, tenzij ik zongebruind zou zijn. Coral Bliss is een veilige, gemakkelijk te dragen kleur die bij vrijwel elke make-uplook past, vooral als je de nadruk wilt leggen op je ogen. Dat geldt ook voor Sunny Seoul, maar die zou ik dan eerder dragen bij koelere make-upkleuren.

Mac-lipsticks kosten € 19,- per stuk en zijn te koop bij Bijenkorf, sommige Douglas-filialen en Mac-stores of natuurlijk online te bestellen bij Maccosmetics.

Wat is jouw favoriete zomerlipstick?

5 reacties

 1. zegt:

  Ik vind costa chic prachtig! Hele mooie kleuren inderdaad 🙂

 2. zegt:

  Mooie lipsticks!

 3. zegt:

  Costa Chic is een ideaal zomerkleurtje! Echt prachtig 🙂

 4. zegt:

  Wow! Daar zitten hele fraaie kleurtjes bij!
  Ik draag zelf vaak koraal kleurtjes in de zomer.

 5. zegt:

  Sunny Seoul is zo mooi! die zou ik wel willen <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *