Wat te doen met je oude jeans? 3 DIY-ideeën

In ons artikel ‘10 mode-items die elke vrouw in haar kast zou moeten hebben’ noemden we hem al: de spijkerbroek. Er zijn weinig andere kledingstukken die zo veelzijdig zijn. Bovendien zijn sommige spijkerbroeken zo comfortabel dat je ze het liefst iedere dag zou dragen. Nu gaan jeans over het algemeen wel een tijdje mee (een paar slijtplekken meer of minder zijn bij dit kledingstuk immers geen probleem), maar er komt een tijd dat je broek gewoonweg niet meer kan. Dat betekent echter niet dat hij in de vuilnisbak moet belanden; er zijn talloze manieren om je jeans een tweede leven te geven! Hier een paar leuke voorbeelden die we op internet vonden.3 DIY-ideeën

Muurdecoratie
Lapjes jeansstof zijn ideaal voor het maken van een kunstwerk voor aan de muur. Je kunt natuurlijk ieder denkbaar patroon uitwerken, maar op internet zijn ook genoeg voorbeelden te vinden die je na kunt maken. In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je een kunstwerk maakt met een soort zonnestralenpatroon. Ook heel gaaf: een landkaart van jeans, zoals je hier ziet. Meer uitdaging nodig? Deze kunstenaar gaat nog een stapje verder.

Kussen
Creatief met jeansstof bezig zijn blijft niet bij muurdecoraties alleen, dat moge duidelijk zijn. Met jeansstoffen kun je werkelijk waar van alles creëren. Het is bijna zonde te noemen om oude spijkerbroeken weg te gooien.  Wat te denken van dit kussen kunstwerkje met geometrische patronen gemaakt van oude jeans. Voor dit kussen gebruik je meerdere spijkerbroeken, liefst in verschillende tinten. Dat kunnen blauwtinten zijn, maar je kunt je blauwe jeans ook combineren met een spijkerbroek in een heel andere kleur (in een nieuwe broek knippen is natuurlijk zonde, maar een goed voorbeeld van wat wij in gedachte hebben, vind je onder andere in deze webshop ). Zo kun je je kussen helemaal afstemmen op je eigen interieur!

Onderzetter
Voor het maken van jeans-onderzetters heb je alleen de zomen van je spijkerbroek nodig. Aangezien je die bij de andere DIY’s toch niet gebruikt, is dit een mooie manier om je broek optimaal te recyclen. Het idee is heel simpel: je knipt de zomen uit, naait de uiteinden aan elkaar, smeert lijm aan één kant en rolt ze op. De precieze werkbeschrijving vind je op deze pagina.

Heb jij weleens van een oude jeans iets nieuws gecreëerd? 

Bron foto 1, foto 2

5 reacties

 1. Nina zegt:

  Hele leuke ideeën! De kussen vind ik erg leuk gedaan.

 2. dat kussen is echt leuk gemaakt 😀

 3. zegt:

  Wat leuk is deze

 4. zegt:

  Wat een leuke ideeën zeg je moet er maar opkomen. Vooral als muurdecoratie vind ik het leuk.

 5. zegt:

  Wat een leuke ideeën! Ik zou hier zelf niet zo snel opkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *