2x foto props idee om direct mee aan de slag te gaan

Als blogger ben je naast het schrijven van artikelen ook veel bezig met het maken van foto’s. Je wilt immers bij ieder artikel passende en mooie foto’s plaatsen. En als het even kan foto’s dat ook nog eens instagram-waardig zijn. Velen van ons maakt daarom veelvoudig gebruik van props om het geheel net wat completer en mooier te maken. In dit artikel geef ik twee fijne tips die jouw foto’s zeker mooie uitstraling zullen geven.

Magazine als ondergrond

Als het om foto’s gaat houd ik van verschillende stijlen. Zelf probeer ik dan ook veel uit en maak ik vrijwel altijd gebruik van props om mijn foto’s meer sfeer te geven. Het gebruik van magazine en bloemen doe ik veelvoudig. Niet enkel covers zijn geschikt om als foto props te gebruiken, ook het binnenwerk zit vol materialen om gebruik van te maken. De binnen kant van magazines doen het bij mij erg goed. Ik ben dan ook geregeld magazines aan het doorbladeren op zoek naar mooie pagina’s om als ondergrond te gebruiken. Hou bij het gebruik van magazines rekening met het product die je op de foto wilt zetten. Maar ook de sfeer die je met je foto wilt creëren. Kies daarom niet zo maar een afbeelding uit, (omdat deze mooi is) maar ga voor een bladzijde dat bij het (thema) van het product past.

Gedroogde bloemen om sfeer te creëren

Als het om bloemen gaat heeft tegenwoordig de gedroogde variant mijn voorkeur. Bloemen zijn levendig, kleurrijk en geven je foto’s naast sfeer ook meer diepgang. Niet enkel verse bloemen zijn zeer geschikt om je foto’s op te fleuren maar ook gedroogde bloemen zijn prima alternatieven. In sommige gevallen zelfs mooier. Groot voordeel van gedroogde bloemen is dat ze op lange termijn veel goedkoper zijn, vergeleken met verse bloemen. Je hoeft ze immers niet elke keer opnieuw te kopen en ze kunnen (mits je er goed mee omgaat) lang mee. Zo kun je een boeketje van rond de 10 euro maanden gebruik van maken. Dat scheelt zeker in de portemonnee.

Mijn favoriete gedroogde bloem is op het moment de lieflijke gipskruid. Deze takjes met lieve bloemetjes in wit of roze staan niet enkel leuk in je interieur maar zeker ook op foto’s. Vooral de roze uitvoering ben ik helemaal weg van, het brengt namelijk extra kleur in huis en geeft het een subtiele, romantische uitstraling. En op foto’s geeft deze naast zachte sfeer ook meer levendigheid. Wat mij betreft een bloemstuk dat het op foto’s altijd goed doet. 

Zelf ook gipskruid drogen? Hang je bosje gipskruid ondersteboven, het liefst op een warme plek die niet al te vochtig is.

Maak jij zelf al gebruik van bovenstaande tips?

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

 

 

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *