11 ergernissen van iedere nagellakgebruikster

Terwijl de koude winter voor ons een reden is om onze benen niet te hoeven scheren is er daarentegen geen reden om je nagels niet altijd tiptop eruit te laten zien. Want tenslotte zijn je handen je visitekaartje. Jezelf een manicure geven werkt vaak ontspannend maar helaas kan dit ook onnodige stress met zich meebrengen. Wij benoemen er 11!

1. De perfecte kleur uitkiezen
Als je je nagels dan toch gaat lakken dan wel in een perfecte kleur die bij jouw stemming en eventueel outfit past. Maar uit tientallen of misschien zelfs uit honderden lakjes kiezen is niet bepaald makkelijk. Het kost eeuwig om je keuze te beperken en je er uiteindelijk uit bent. Misschien de volgende keer dan maar voor vijf verschillende lakjes gaan. Of tien, iedere nagel een ander kleurtje!

 2. Jezelf afvragen of je keuze wel bij het seizoen past
Velen van ons gaan met het seizoen mee en kiezen in de koude maanden voor donkere kleuren. Maar soms wil je in het midden van de winter gewoon een felle of neonkleur op je nagels. Dat is zo gek nog niet, of toch wel?

3. Het verwijderen van je huidige nagellak
Het maakt niet uit hoe grondig je te werk gaat maar nagellakken hebben nou eenmaal de neiging sporen achter te laten. We zijn allemaal denk ik wel bekend met het verkleuren van de vingertoppen nadat je je nagellak verwijderd hebt. Maar glitterlakken verwijderen blijft bij velen het toppunt van ergernis.nagellakken ergenissen

4. Nagellakremover over het wondje waarvan je vergeten was dat je die had
Een scheurtje of sneetje in de nagelriem kennen we allemaal denk ik wel. Maar wat een pijn kan zo’n klein wondje dan veroorzaken wanneer er remover overheen komt.

5. Ontdekken dat de kleur waarnaar je op zoek bent stroperig is geworden
Met een stroperige nagellak valt niet te werken. Het is een eeuwig zonde van zo’n prachtig lakje.

6. De nagels van je niet-dominante hand lakken
Je neemt je voor om de tijd te nemen en je geduld niet te verliezen maar helaas… het resultaat spreekt voor zich. nagellakken ergenissen 2

7. Wachten totdat je nagels droog zijn
Heb je na heel veel geduld je nagels prachtig weten te lakken moet je nog veel meer geduld opbrengen zodat ze kunnen uitharden. Zul je net zien dat je op die momenten altijd wel iets moet doen. Kun je je plas nog inhouden? Verpest het je pasgelakte nagels als je even snel de jeuk aanpakt door te krabben? We all know how it feels!

8. Spijt hebben van het gekozen kleur en je nagels opnieuw met een andere kleur willen lakken
Bij nader inzien past dat ene kleurtje toch veel beter bij je outfit, maar om nou helemaal opnieuw te moeten beginnen… More polishes more problems.

9. Zeer teleurgesteld zijn wanneer je poging om een nailart te maken mislukt
Het feit dat je het al probeert is al veel waard, niet waar? nagellakken ergenissen 3

10. De volgende ochtend ontdekken dat je nagellak verpest is
Je wachtte en wachtte en wachtte maar desondanks was het niet lang genoeg. What the f**k??

11. Gechipte nagels
De vijand van iedere nagellakgebruiker. Wat is dat toch? Aan alle nagellakken die beweren dat ze chip-vrij zijn, you lied.

Herken jij deze punten?

Inspiratie Bron 

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

17 Reacties

 1. Ik herken zeker wat punten. Er bijv. de volgende ochtend erachter komen dat mijn nagellak toch niet zo goed droog was toen ik naar bed ging.

 2. Herken ze allemaal. De een wat meer van toepassing maar op dit moment baal ik dat ze breken.

 3. Leuke artikel! Ik herken ze bijna allemaal wel. Dat van de nail art is zooo waar. 🙂

 4. Haha heel herkenbaar, maar dat drogen is bij mij geen probleem, ik gebruik nu een turbo dry coat van miss sporty 🙂

 5. O ja, dat herken ik! Vooral nummer tien. Ik heb ik weet niet hoe vaak een dekbed reliëf in mijn nagels staan de volgende ochtend. Ook al laat ik de lak nog zó lang drogen!

 6. Erg herkenbaar! Ookal doe ik niet vaak nagellak op. Het eraf halen is verschrikkelijk en laatst was ik naar een mooie blauwe kleur opzoek. Ik kon hem niet vinden haha x

 7. Alle punten zijn zo herkenbaar! Zonder sneldrogende top coat lak ik mijn nagels niet hoor, echt onmisbaar. Ik zit ook vaak genoeg een uur lang te bedenken welke nagellak ik op wil doen, en het ergste is, dan heb ik een kleur gekozen, heb ik mijn nagels gelakt en dan ben ik er niet tevreden mee dus dan moet het er weer af haha! Leuk artikel!

 8. Het wachten tot ze droog zijn is absoluut mijn grootste ergernis!

 9. Heel erg leuk artikel en ook heel herkenbaar!. Het begint mij ook altijd inderdaad bij het niet kunnen kiezen van een kleur. Ik zie dan zoveel kleuren dat ik ze allemaal wel op wil doen haha

 10. Wat een leuk artikel! Alles is ook zo herkenbaar… helaas

 11. Heel herkenbaar haha! Vooral dat moment dat je dacht dat je nagellak goed droog was, maar dat toch niet bleek te zijn… Dat heb ik maar al te vaak haha!

 12. Oké gewoon echt stuk voor stuk klopt helemaal..
  Vooral als je een nail art wilt na maken.. pfff

 13. Haha, herken ze allemaal!
  En wachten tot je nagels droog zijn, zo geen geduld voor, haha!

 14. Heel herkenbaar, heel veel punten ook haha! Leuk artikel 😀

 15. Hahaha, ze kloppen echt! ik heb ooit een hele dag geprobeerd nailart na te doen, maar na tien keer heb ik het opgegeven.

 16. Haha ohhh een paar van die ergernissen, pfff! Zoals wachten totdat de nagellak droog is en dat wondje, als je er dan met aceton overheen gaat, auwww!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *