10 dingen die elke succesvolle YouTube beautygoeroe heeft

Als beautylover volg je ongetwijfeld diverse getalenteerde youtube beautygoeroes en wellicht op elk mogelijke social media platform. Je hebt hoogstwaarschijnlijk vele uren naar hun video’s zitten kijken. Want laten we heel eerlijk zijn; we kunnen allemaal wel wat van hen leren of gewoonweg inspiratie opdoen.

Elke beautyblogger heeft zijn eigen stijl, techniek en ideeën, maar ik denk dat het je vast niet onopgevallen is gebleven dat er een paar kenmerkende dingen zijn dat ze allemaal hebben.

1. Brandende kaars(en) op de achtergrond van hun video’s.
Kaarsen zijn bij uitstek een goed middel om een ontspannende sfeer te creëren en dit ook bij je kijkers over te brengen. Het is dus niet gek dat veel beautybloggers hier graag gebruik van maken.

Lipstick opbergbox 72. Een transparante make-uporganizer. 
Het tijdperk dat alles in laden en kasten verstopt wordt is zo goed als voorbij. Nu moet het allemaal zichtbaar zijn, zodat jij er hebberig van wordt. Ik moet zeggen dat een doorzichtige make-uporganizer een geweldige aanvulling op iedere kaptafel is en het ziet er ook nog eens prachtig en jaloersmakend uit. Iedere die-hard beautygoeroe heeft er minstens een paar.

3. Een schone, effenwitte werkplek. 
Iedere true beautyblogger weet dat productiefoto’s het beste tot hun recht komen op een witte onder– en achtergrond. Dit geeft een licht en ‘clean’ effect en producten vallen hierdoor extra op. Een wit werkplekje is dus onmisbaar.

4. Veel meer MAC lipsticks dan iemand nodig heeft. 
Dat Mac onder beautybloggers een geliefd merk is hoef ik denk ik niemand nog te vertellen. En een echte beauty-goeroe heeft een stash waar je ‘U’ tegen zegt.

5. Ikea ladekast.
Als beautygoeroe moet je vanzelfsprekend genoeg ruimte hebben om al je stash in op te bergen en de Ikea biedt hier genoeg mogelijkheden voor. De witte ladekastjes zijn verreweg het populairst en bij iedere beautygoeroe staat er minstens één vol met make-up te pronken.

6. Een perfect georganiseerde, instagram-waardige desktop. 
Echt, iedere beautygoeroe heeft er minstens eentje. In de meeste gevallen zijn dit uitgestalde pronkstukken zoals parfumflessen bovenop ladekasten, die immers vol met make-upproducten zitten.

camera7. Een zeer goede camera voor foto- en filmopnames.
Mooie en professioneel ogende foto’s maken het verschil. En dat is wat iedere blogger voor ogen heeft.

8. Een kwastencollectie om van te kwijlen.
Wat is een beautygoeroe zonder een heuse kwastenstash? Er zijn dan ook ontzettend veel soorten kwasten, om dan nog maar te zwijgen over alle prachtige merken. Een beautygoeroe heeft ze immers allemaal (echt) nodig!

9. Een make-upcollectie om bij weg te zwijmelen.
Zouden we niet allemaal graag een heuse make-upstash met een perfecte indeling willen hebben? Helaas.. maar we kijken er wel heel graag naar. Heerlijk!

10. Serieus talent.
Laatst maar absoluut niet het minst! Het ware talent dat achter sommige youtubers verschuilt zit. Wat een talent hebben sommige van hen. Respect!

Inspiratiebron

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

7 reacties

 1. zegt:

  Als je het zo leest zijn ze helemaal niet zo onderscheidend he? Die stash kregen ze moeiteloos opgestuurd. Leuk die feiten op n rijtje.

 2. zegt:

  Wel grappig wat Cindy zegt, “die stash kregen ze moeiteloos opgestuurd” Dat vind ik wel een beetje kort door de bocht..

  Ook beautybloggers/vloggers werken hard voor hun producten. Ze moeten er veel voor terug doen, zeker wanneer ze nog geen ‘guru’ zijn maar nog ‘gewone’ bloggers/vloggers..

 3. zegt:

  Leuk en herkenbaar om te lezen! Je ziet dit inderdaad heel veel terug! Ik vind het zelf vooral knap hoe getalenteerd sommige Youtubers en bloggers zijn, dat bewonder ik wel heel erg!

 4. Leuk artikel, klopt inderdaad helemaal 🙂

 5. zegt:

  Zitten zeker hele herkenbare dingen tussen! De kaarsen op de achtergrond is mij ook vaak opgevallen en stiekem vind ik dat ook heel erg fijn. Het geeft inderdaad een ontspannende sfeer. Zelf brand ik thuis dan ook elke dag wel kaarsen voor die sfeer.

 6. zegt:

  Leuk artikel haha!

 7. me zegt:

  LOL, heel veel dingen kloppen inderdaad, krijg dan meteen de neiging om dat allemaal niet te doen/te hebben. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *